جام جم آنلاين: داشتن توانايي لازم براي گاز زدن و جويدن خوراكيها به كاهش خطر ابتلا به فراموشي مرتبط است.
به گزارش روز يكشنبه جام جم آنلاين از وزارت بهداشت، تيمي متشكل از محققان وزارت دندانپزشكي علوم پزشكي و مركز تحقيقات افزايش سن مؤسسه «كارولينسكا» در سوئد با بررسي از دست دادن دندانها و توانايي جويدن و مشاهده عملكرد شناختي و تواناييهاي ذهني يك نمونه تصادفي از 557 فرد 77 ساله و بالاتر دريافتند كه افرادي كه در گاز زدن و جويدن مواد غذايي با بافتهاي سفتتر مانند سيب دچار مشكل ميشوند، بيشتر از بقيه در معرض بروز اختلالات شناختي و فراموشي قرار ميگيرند.
اين محققان افزودند: ارتباط بين مشكلات در جويدن و توسعه بروز مسائل شناختي و ادراكي در افراد مورد مطالعه با كنترل عوامل مؤثر بر ميزان درك و فهم مانند سن، جنس، آموزش و پرورش و مشكلات سلامت رواني نيز همچنان ثابت باقي مانده است.
نتايج ديگر اين مطالعه حاكي است يكي از عوامل از دست دادن عملكردهاي شناختي و افزايش خطر ابتلا به زوال عقلي وابسته به نداشتن و يا كمتر داشتن دندانها كه جويدن را مشكل ميسازند ميتواند به دليل كاهش رسيدن جريان خون به مغز باشد.
به گفته محققان، اثر توانايي جويدن افراد با دندانهاي طبيعي و مصنوعي پايدار بوده و به تأثيرات آنها در كاهش بروز فراموشي ارتباطي ندارد.