ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 2 مرداد 1403
سه شنبه 2 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 15 مهر 1391     |     کد : 43792

کودک ملک شخصی نیست

هفدهم مهر ماه سال نود و یک هجری شمسی مصادف با هشتم اکتبر دو هزار و دوازده به عنوان« روز جهانی کودک» نام گذاری شده است.یادداشت حاضر نیز به بهانه این روز نوشته می شود.

سید حسن موسوی چلک رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در سایت خبرآنلاین نوشت:


هفدهم مهر ماه سال نود و یک هجری شمسی مصادف با هشتم اکتبر دو هزار و دوازده به عنوان« روز جهانی کودک» نام گذاری شده است.یادداشت حاضر نیز به بهانه این روز نوشته می شود.


بدون شک کودکان هر جامعه ای سرمایه گران بهای آن جامعه هستند. چرا که مهم ترین سرمایه جامعه محسوب می شوند.کودکانی که چرخ پیشرفت هر کشوری در آینده بر اساس تلاش، مسئولیت پذیری، توانایی و ... آنها خواهد چرخید. به همین دلیل توجه به رعایت حقوق آنان، تسهیل دسترسی آنان به آموزش، زندگی در کنار خانواده و ...برای کودکان ضرورتی اجتناب ناپذیر است.این در حالی است که ترک تحصیل یا محرومیت از تحصیل، حضور در خیابان برای زندگی یا کار در خیابان و محیط های غیر ایمن،تعرض به حقوق آنان به شکل کودک آزاری در انواع مختلف آن، نداشتن سرپرستان موثر و معضل بد سرپرستی و ... می تواند کودکان هر جامعه ای را با مشکل جدی مواجه کند.لذا ضروری است در زمینه حمایت از حقوق کودکان نسبت به چند نکته اهتمام ویژه تری شود:


1- آموزش مستمر موضوعات،حقوق و مسایل کودکان به کسانی که با آنان سر و کار دارند از جمله والدین، معلمان، مربیان،نیروی انتظامی، قضات.


2- بستر سازی برای آموزش کودکان لازم التعلیم محروم از تحصیل و ادامه تحصیل کودکان بازمانده از تحصیل.(در اصل سی ام قانون اساسی نیز بر این حق تاکید و تصریح شده است).


3- اتخاذ رویکرد های مناسب برای توسعه و تقویت آموزش مهارت والدینی برای زوجین جوان.


4- حمایت همه جانبه از کودکان در معرض آزار و آزار دیده و بد سرپرست.


5- تسهیل دسترسی کودکان به خدمات حوزه بهداشت و سلامتی.


6- اتخاذ سیاست های مناسب رسانه ای در حوزه کودکان.


7- تسهیل دسترسی کودکان به خدمات اجتماعی مورد نیاز.


8- توجه ویژه به کودکان ساکن در مناطق کم برخوردار.


9- اتخاذ تمهیدات مناسب برای حمایت ویژه تر از کودکان دارای نیاز های خاص و خانواده های آنان.
10- خودداری از ثبت ازدواج کودکان در زیر سن قانونی مصوب در کشورو برخورد جدی با عاملین این تخلف.


11-با توجه به این که در کشور طبق ماده هشتاد قانون کار« افراد 15 تا 18سال کارگر نوجوان نامیده می شوند» و به نوعی کار این کودکان در چارچوب قانون کار و با رعایت مفاد مواد81 تا 85 قانون کارمجاز شمرده است، ضروری است در خصوص کار های که کودکان از آن منع شدند نظارت مناسب صورت گیرد تا از هر گونه بهره کشی و استثمار کودکان جلو گیری شود.


12-در اجرای قوانین موجود کشور در زمینه حمایت ازکودکان از هیچ کوششی دریغ نشود.


13-لایحه پیشنهادی قوه قضاییه در حمایت از کودکان و نوجوانان که از سال 85تدوین آن اغاز گردیده و در سال 1387 در شورای عالی قضایی تصویب شده و آبان 1391 از طریق دولت به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است و در حال حاضر در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس (به عنوان کمیسیون اصلی رسیدگی به این لایحه) دردست بررسی با سرعت بیشتر ثصویب گردد.بدون شک تصویب این لایحه و تبدیل آن به قانون پس از طی مراحل قانونی، فرصت مناسبی برای حمایت ازکودکان و نوجوانان(افرادزیر18 سال) را در کشور فراهم می کند که می تواند برای بسیاری از کشور ها به عنوان الگو باشد.


نظر به اهمیت جایگاه و حقوق کودکان در دین مبین اسلام انتظارمی رود در سیاستگزاری های کلان کشور درحوزه های مختلف از جمله حوزه اجتماعی موضوع کودکان نیز از اهمیت بالایی برخوردار باشد. چرا که کودکان امروز آینده سازان فردای کشوردرحوزه های مختلف خواهند بود.
انجمن مددکاران اجتماعی ایران از همه مسئولین و کارشناسانی که در حوزه های مختلف تقنینی، قضایی، اجرایی، آموزشی، فرهنگی، اجتماعی در بخش های رسمی(دولتی و حاکمیتی) و غیر دولتی که در راستای تقویت حقوق کودکان تلاش سازنده داشته و دارند سپاسگزاری می نماید.


نوشته شده در   شنبه 15 مهر 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode