جام جم آنلاين: از معرفي اعضاي هياتمديره پرسپوليس و استقلال هنوز يك سال نگذشته بود كه محمد عباسي، وزير ورزش و جوانان مجبور شد به دليل كنارهگيري برخي اعضا از دو باشگاه براي تكميل هيات هايمديره چند حكم جديد صادر كند.
احمد شهرياري و بهرام افشارزاده در كنار علي فتحاللهزاده، مقداد نجفنژاد و اميدوار رضايي هيات مديره استقلال را كامل كردند و غلامحسين مالكي و مهدي تاج به جمع محمد رويانيان، حسين نژادفلاح و علي پروين اضافه شدند تا هيات مديره دو باشگاه با پنج عضو كامل شود. در شرايط فعلي مشكل استقلال بيشتر مالي و زيرساختي است و مهمترين انتظار علي فتحاللهزاده از اعضاي هيات مديره رفع كردن مشكلات مالي است. اما وضعيت پرسپوليس درست نقطه مقابل استقلال است يعني تنها مشكلي كه تيم رويانيان ندارد مشكل مالي است اما در عوض با دنيايي از حاشيه دست و پنجه نرم ميكند و با افت بيسابقه در مسابقات ليگ دوازدهم و قرار گرفتن در مكان چهاردهم جدول براي حل اين معماي پيچيده راهكارهاي جديدي ميخواهد.
در طول سالهاي اخير هر چند ماه يكبار بحث تغييرات در هيات مديره داغ شده و هر بار افرادي عضو اين مجموعه شدهاند كه بيشتر سياسي بودند و با هدف تامين نيازهاي متفاوت دو قطب فوتبال كشورمان اين مسئوليت را پذيرفتهاند و افراد ورزشي هم اگر حضور داشتند يا بعد از چندي مجبور به استعفا شدهاند يا اينكه فكر جديدي براي بروز تغيير و تحول نداشتهاند.
موقعيت پرسپوليس باعث شده همه از هياتمديره انتظار معجزه داشته باشند. بعضيها حتي فراتر از اين ميروند و ميگويند تركيب جديد اين مجموعه ميتواند براي پرسپوليسي كه در اوج بحران دست و پا ميزند، شوك تلقي شود اما تجربه نشان ميدهد اگر هيات مديره براي پرسپوليس دردسرساز نشده باشد، چندان موثر و مفيد هم نبوده است. اين بار اما رويانيان، به عنوان مديرعامل پرسپوليس ابراز اميدواري كرده با گروه قدرتمندي كه در كنار هم قرار گرفتند از تنهايي دربيايد و در شرايطي كه به كمك اين افراد براي خروج پرسپوليس از بحران نياز دارد از همفكري آنها استفاده كند، چيزي كه پيشكسوتان اين تيم چندان به آن اميدوار نيستند اما بايد ديد خودشان چه راهكاري در اين شرايط ارائه ميدهند.
رئيس هياتمديره بايد هميشه در صحنه باشد
غلامحسين مالكي براي پرسپوليسيها غريبه نيست. او كه اواسط دهه 80 چندسالي عضو هياتمديره پرسپوليس بود، دوباره به اين پست برگشت و اتفاقا بر خلاف تمايل تاج و رويانيان، رئيس هياتمديره هم شد، اما مشكل هميشگي حضور افراد سياسي در هياتمديره اين باشگاه است كه فرصت نميكنند حتي هفتهاي يكبار در جلسات شركت كنند. نمونه آن هم برگزاري نخستين جلسه هياتمديره پرسپوليس در غياب مالكي ـ رئيس هياتمديره ـ بود. آن هم در شرايطي كه اوضاع داخلي پرسپوليس به هم ريخته و به نظر ميرسد مانوئل خوزه جايگاه و اعتبار گذشته خودش را بين بازيكنان ندارد.
نكته: استقلال بعد از تكميل هياتمديره در انتظار حل مشكلات مالي است اما پرسپوليس تنها مشكلي كه احساس نميكند مساله مالي است و از اعضاي جديد راهكار خروج از بحران را ميخواهد
بازيكنان جديد پرسپوليس در اين فصل ظاهرا با بعضي از باسابقههاي تيم ائتلاف كردهاند. اين وضعيت رويانيان را به بنبست رسانده و براي خروج از بحران به راهكاري اساسي نياز دارد، حضوري فعال و در صحنه. مشكل پرسپوليس با پول حل نميشود كه اگر ميشد تا به حال اين تيم صدرنشين ليگ شده بود. آيا رئيس جديد هياتمديره ميتواند اين كار را انجام دهد؟
هياتمديره نميتواند به تيم شوك وارد كند
محمدرضا زادمهر، سرپرست سابق تيم پرسپوليس درباره حضور اعضاي جديد در هياتمديره اين باشگاه به «جامجم» ميگويد: درست نيست تصور كنيم هيات مديره ميتواند به پرسپوليس شوك وارد كند. شرح وظايف هيات مديره اصلا اين نيست، اما اين مجموعه ميتواند پشتصحنه طوري به مديريت كمك كند كه خيلي از مشكلات ريز و درشت حل شود. اينكه بخواهيم از حالا درباره تركيب هيات مديره با توجه به سوابق گذشته اظهارنظر كنيم، درست نيست و بايد فرصت بدهيم، اما حداقل انتظار اين است كه اعضاي هيات مديره، حضور فعالتري داشته باشند، اگر نظري دارند، ارائه دهند و اگر با موضوعي مختلف هستند، به جاي طرح آن در رسانهها و مصاحبههايي كه به پرسپوليس ضربه ميزند، باهم همفكري كنند و اجازه ندهند اتفاقات گذشته تكرار شود، چون وضع اين تيم مردم را حسابي كلافه كرده و ديگر نميتوانند ناكاميها را تحمل كنند.
تاج، تعامل دوباره با فدراسيون كفاشيان
حضور مهدي تاج از ديد كارشناسان ميتواند به رويانيان كمك كند. تاج به واسطه حضورش در فدراسيون فوتبال و ارتباط و تجاربي كه دارد، اگر فضاي كار برايش فراهم شود، حداقل مشاور خوبي براي مديرعامل خواهد بود. پرسپوليس اين فصل با فدراسيون فوتبال هم كم درگير نبوده و مشكلات جانبي هم زياد داشته است، اما تاج هم كه بعد از انتخابات رياست فدراسيون اسفند سال گذشته از فوتبال شش ماهي فاصله گرفته بود دوباره به اين عرصه بازگشته و حضورش در پرسپوليس ميتواند غيرمستقيم او را دوباره در تعامل با فدراسيون كفاشيان قرار دهد.
نقش هيات مديره چيست؟
اما عباس انصاريفرد، مديرعامل اسبق باشگاه پرسپوليس معتقد است، مشكل پرسپوليس بحث هياتمديره يا حتي تركيب آن نيست. وي ادامه ميدهد: مشكل ساختاري پرسپوليس سالهاست وجود دارد كه هر مديري ميآيد نميتواند شرايط را عوض كند. اگر ساختار اصلاح شود، هيات مديره هم ميتواند مفيد باشد، اما با اين شرايط معلوم نيست نقش هيات مديره چيست. ما فقط اسم اين هيات مديره را ميشنويم و در عمل از نحوه فعاليت آن چيزي نميدانيم. اگر انتظار داريم پرسپوليس دوباره سروسامان بگيرد و پرسپوليس قبلي شود بايد مشكل را در جاي ديگري جستجو كرد كه آقايان خودشان بهتر ميتوانند اين مشكلات را پيدا كنند.
فاصله بين اركان باشگاه پرسپوليس
محمدحسين نژادفلاح، عضو هياتمديره باشگاه پرسپوليس در گفتوگو با «جامجم» تصريح كرد: صددرصد دو فكر بهتر از يك فكر است و قطعا حضور اعضاي جديد از هر نظر مثبت است، اما رسانهها هم بايد همراهي كنند. انتقاد سازنده را هر كسي ميپذيرد، اما اگر هدف تخريب باشد، هيچكس نميتواند قبول كند و پرسپوليس هميشه از اين تخريبها لطمه خورده است.
در حال حاضر تيم، مشكل فني ندارد، اما در پرسپوليس همه بايد احساس مسئوليت كنند و وظايف خود را خوب انجام دهند و به ديگران كمك كنند. من هم نميگويم اختلاف و مشكل هست، اما هنوز اركان باشگاه به هدفي كه دارند، يعني موفقيت در ليگ نرسيده و از هم فاصله گرفتهاند.
سارا احمديان / جامجم