جام جم آنلاين: همه ما در فيلمها ديدهايم كه خفاشها، اين پستانداران كوچك و زشت چگونه به شكل معلق در غارهاي تنگ و تاريك جا خوش كرده و پس از دسترسي به شكارشان خون او را ميمكند. اما اين بار گويا نوبت آنهاست كه تقاص خونآشامي خود را پس دهند.
شايد اين انتقامي است كه طبيعت براي خفاشهاي خونآشام در نظر گرفته است. خونخواران تهاجمي كه براي سير كردن خودشان، از حيواناتي مانند گوسفند و سگ گرفته تا انسانها را از دم تيغ دندانهاي تيزشان ميگذرانند.
اين اطلاعات در نتيجه مطالعه محققان دانشگاه ارگون روي سنگ كهربايي است كه در جمهوري دومنيكن يافت شده و تاريخ شكلگيري آن به 20 تا 30 ميليون سال قبل بازميگردد.
سرگذشت اين شبه فسيل از اين قرار است كه پس از مرگ خفاش و مدفون شدنش پشه خونخوار بدن ميزبان را ترك كرده و اندك زماني پس از آن در شيره درختان جاري شده روي زمين گرفتار شده و پس از آن به مرور زمان تبديل به يك سنگ نيمهقيمتي شده است.
فسيل كشف شده تنها نمونه مربوط به پشه خفاش تا به امروز است و به همين سبب دانشمندان از آن بهعنوان يك كشف فوقالعاده نام ميبرند.
گونه پشه خفاش كشف شده در اين فسيل اكنون منقرض شده است. نتايج اين تحقيق در دو مجله معتبر انگلشناسي سيستماتيك و انگلها و حاملها چاپ شده است.
دانشمندان اكنون ميدانند پشه خفاش حداقل در نيمي از زمان زندگي خفاشها مهمان آنها بوده و منحصرا در پوستشان جا خوش ميكرده است.
آنها شبيه كك بوده و بدن تختشان به آنها اجازه ميداده براحتي روي پوست خفاش حركت كنند البته هر خفاشي آلوده به پشه خفاش نيست و برخي از پشههاي معاصر، مخصوص به گونههاي خاصي از خفاشها بوده، ولي هنوز بسيار رايج و در سراسر جهان موجود هستند.
پشه خفاش تنها براي جفتگيري بدن ميزبان خود را ترك ميكند. شايد اين نمونه فسيلي پيدا شده هم براي جفتگيري بدن خفاش را ترك كرده و پس از آن در شيره چسبناك درختان گير كرده و به چنين سرنوشتي دچار شده است.
sciencedaily - مترجم: آتنا حسنآبادي