جام جم آنلاين: قطعات ریز پلاستیكی برای بسیاری از موجودات دریایی، مشكلی بزرگ است اما برای حشرات دریایی این گونه نیست، زیرا مكان مناسبی برای تخمریزی آنها ايجاد كرده است.
در طول چند دهه اخیر، حجم انبوهی از پلاستیك وارد اقیانوسها شده است. بیشك بطریها و كیسههای پلاستیكی قسمتی از این زبالهها هستند كه تا قرنها باقي خواهد ماند اما قسمت عمده این زبالهها قطعات ریزی هستند كه ابعادشان كمتر از پنج میلیمتر است.
بیشتر این «ریز پلاستیكها» به توده زبالههای اقیانوس آرام میپیوندند. توده زبالههاي اقيانوس آرام كه اين روزها خيليها آن را قاره زبالهاي مينامند، تجمع ميليونها قطعه زباله پلاستيكي در ناحيهاي از اقيانوس است كه در اثر چرخش جريانهاي سطحي آب به وجود آمده و يكي از مشكلات بزرگ زيستمحيطي جهان است.
برای مطالعه اثر این توده زباله بر زیست بوم، عدهای از پژوهشگران به بررسی نوعی حشره شناور روی آب در اقیانوس آرام پرداختند.
در میان سالهای 1351 تا 1389، اندازه توده زباله اقیانوس آرام گسترش قابل توجهی یافت و تقريبا دو برابر بزرگ شد.
در همین دوره زمانی، تعداد این نوع حشره بشدت افزایش یافت. این حشره در سطوح سخت تخمگذاری میكند و لذا ریز پلاستیكها مكان خوبی برای تخمگذاری آنها محسوب میشوند.
پژوهشگران میگویند قطعات پلاستیكی موجود در اقیانوس مكان جدیدی برای رشد و نمو موجودات فراهم میكند و این امر میتواند اثرات دیگری را نیز باعث شود.
مريم دروديان - جامجم