ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 6 مرداد 1403
شنبه 6 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 25 خرداد 1391     |     کد : 38108

پنج شنبه25خرداد 23رجب 14 ژوئن

گشایش موزه تماشاگه زمان در تهران ...

گشایش موزه تماشاگه زمان در تهران
موزه تماشاگه زمان در مكانی زیبا وقدیمی ارائه دهنده ی زیبنده ترین ساعتهای فرانسوی ، آلمانی ، سوئیسی ، انگلیسی و روسی دو قرن اخیر است كه در سال ١٣٧٨ تأسیس شده است ٠ این موزه با داشتن حدود ٢٠٠ ساعت قدیمی در ساختمانی دو طبقه به بررسی مباحث: زمان در اساطیر ، ساعتهای آفتابی ، شنی ، سوختنی ، آبی ، آبی مكانیكی ،ساعتهای مكانیكی و گاه شماریها و تقویمها می پردازد٠ ساعتهای این موزه بیشتر در قرن ١٩ و به حالتهای كوكی (هفته كوك ، ماه كوك ،سال كوك )، كوكی با كلید، اتوماتیك و فنری و به صورتهای فقط ساعت ، نیم زن ( سر نیم ساعت زنگ می زند )، ربع زن ، زنگ زن ، دارای تقویم و منازل ماه (حركت ماه را در تمامی روزهای ماه نشان میدهد) ، و شماطه دار ساخته شده است٠در طبقه همكف ساعتهای دیواركوب ، طاقچه ای و ایستاده ، تعداد اندكی ساعتهای سفری و یك ساعت ساچمه ای است كه بیشتر از ماركهای كرنر ، ویكتورپایلارد ،ال مارشان ، بالتازار ، مورسترك،هتزینگر ، پل بور ، تیسوت ، نیفانی ، دنیرو و كاندو و از جنس برنز ساخته شده اند٠ در طبقه بالا ساعتهای جیبی (آویزی ، یك در ، سفری ،دودر و سه در ) مچی ، دستنبدی ، ساعت در فندك و ساعت انگشتری است كه همگی از جنس طلا هستند٠در میان این ساعتها كه بیشتر از ماركهای یونیور سال ، زنیت ،مووادو ، پتك فیلیپ ، واشرون و كنستانتین ، كارتیه ، امگا ، مك كیب ، شوپارد، تیسوت ،لانژین ، پیازه ، ریكا ، بوم و مرسیه ، كروم ، هری وینستون و بولگاری است ساعتهایی دیده میشود كه در نوع خود بسیار كم نظیر است٠ساعتهای سفری كه برخی متعلق به شخصیتهای سیاسی دوره قاجار و پهلوی و برخی متعلق به شخصیتهای سیاسی كشورهای دیگر است٠ در اتاقی گاهشماریها ،تقویمهای كهنی همچون تقویم دائمی معروف به اصطرلاب ١٠٠ ساله (١٤٠٠-١٣٠١) چاپ بغداد ، تقویم ٩٥ ساله هجری قمری (١٢٣٦-١٣٦٨) چاپ بغداد ، تقویم تجاری سال ١٣١٣، تقویم رفومی سال ١٢٤٥ شمسی ، گاهنامه ١٣١١ ( اهدا شده از طرف سید جلال الدین تهران به ملك الشعرا) و سكه هایی كه معرف گاهشماریهای مختلف است ، قرار دارد٠ دینار در زمان رضا پهلوی كه معرف گاهشماری هجری شمسی بوده و دو سكه ی درهم در زمانهای یزدگرد ساسانی و عبدالملك بن مروان اموری كه یكی معرف گاهشماری یزدگردی (پارسی قدیم ) و دیگری معرف گاهشماری هجری قمری است٠ همچنین نام برخی دانشمندان ساعت سازی ایران همچون ابوریحان بیرونی ، اكبردانا سرشت ، سید حسن تقی زاده ، احمد بیرشك ، ذیح الله بهروز و محمد محیط طباطبایی همراه با عكسهایی قاب شده از آنها بر دیوار همان اتاق قرار دارد٠اتاق پایانی این موزه مربوط به سنگهایی از دوره های مختلف زمین شناسی است كه تغییرات زمان را به صورت میلیون سالی نشان میدهد٠ نمونه سنگهایی كه از دوره های كامبرین ، اردویسین ، دونین ،كربنیفر، پرمین ،تریاس ،ژوراسیك ،كرتاسه ،پالئوژن و نئوژن به جا مانده است
تشكيل «مجلس عالي» در تهران و عزل محمد علي شاه از سلطنت (1288 ش)
پس از فتح تهران به دست مجاهدان و پناهنده شدن محمد علي شاه قاجار به سفارت روسيه، در روز بيست و پنجم خردادماه 1288ش برابر با بيست و هفتم جمادي‏الثاني 1327 ق، همه گروه‏هاي مردم تهران براي ديدار و عرض تبريك به سرداران فاتح تهران، به جانب آنان شتافتند. سپس اجتماعي باشكوه با حضور پانصد تن از نمايندگان مجلس، مجاهدان و شخصيت‏هاي برجسته تشكيل شد كه نام «مجلس عالي» گرفت و در همان جا تصميمات مهمّي اتخاذ شد. براين اساس، محمد علي شاه از سلطنت خلع و فرزند خردسالش به نام احمد شاه در دوازده سالگي به سلطنت انتخاب شد. همچنين مقرر گرديد تا هنگام بلوغ وي، عليرضا خان عضدالمُلك به عنوان نيابتِ سلطنت، وظايف او را به عهده گيرد. در اين جلسه، چون هيئت وزيران تشكيل نشده بود، هيئتي به جاي آن مأمور رسيدگي به امور كشور گرديد.
رحلت عالم مجاهد و فقيه جليل آيت ‏اللَّه «سيدمصطفي مجتهد كاشاني» (1298ش)

آيت‏ اللَّه سيدمصطفي بن سيدحسين مجتهد كاشاني نجفي در حدود سال 1230ش (1267ق) در كاشان به دنيا آمد. وي پس از گذراندن مقدمات ابتدايي، در حوزه درس پدرش قرار گرفت و فقه و اصول و معقول و منقول و رياضيات را فرا گرفت. سيدمصطفي كاشاني سپس راهي اصفهان شد و از محضر عالم بزرگ، شيخ محمدتقي رازي تهراني اصفهاني معروف به صاحب حاشيه معالم بهره گرفت تا به درجه رفيع اجتهاد رسيد. وي در بيست و پنج سالگي در حالي كه جامع علوم و ماهر در فقه، اصول، تفسير و حكمت و رياضي بود راهي تهران گرديد و پس از فوت پدر عالمش، چندين سال رياست علمي و مرجعيت مذهبي مردم را برعهده گرفت. آيت‏اللَّه سيد مصطفي كاشاني در سال 1274ش، پس از سفر حج، ساكن نجف اشرف شد و با ايجاد حوزه درسي خويش، در شمار علماي بزرگ آن سامان قرار گرفت. اين عالم مجاهد در جريان اشغال عراق توسط انگلستان در بحبوحه جنگ جهاني اول، به همراه علماي بزرگ ديگر، قيام مردمي ضد استعمار انگليس را اداره و رهبري كرد و در اين راه، جانفشاني‏هاي فراواني از خود نشان داد. اين عالم سترگ از آن پس ساكن كاظمين گرديد و تا پايان عمر در آن شهر مسكن گزيد. آيت‏اللَّه سيد مصطفي كاشاني سرانجام پس از عمري سرشار از خدمت علمي و مجاهده، در 25 خرداد 1298ش برابر با اواسط رمضان 1337ق در 68 سالگي در كاظمين بدرود حيات گفت و در همان‏جا به خاك سپرده شد. لازم به ذكر است كه عالم مجاهد و فقيه بزرگ آيت‏اللَّه سيد ابوالقاسم كاشاني، رهبر مذهبي نهضت ملي شدن صنعت نفت ايران و مبارز دوران ستم‏شاهي، فرزند ايشان مي‏باشد.
تصرف قزاق‏خانه رشت توسط انقلابيون جنگل (1299ش)

چند روز پس از اعلان جمهوري در گيلان، انقلابيون جنگل از نيروهاي قزاق رشت خواستند يا به نيروهاي انگليسي مستقر در ايران حمله كنند يا با تحويل سلاح خود، به شهرهاي خويش بازگردند. اما نيروهاي قزاق چون خود را تحت فرمان حكومت مركزي مي‏دانستند اين امر را منوط به اجازه مركز كردند. بنابراين چون مذاكرات انقلابيون و قزّاقان به بن بست رسيد، جنگلي‏ها تصميم به تسخير قزاق خانه رشت گرفتند. از اين رو از بامداد بيست و پنجم خرداد 1299 ش، نبرد سختي بين دو طرف درگرفت و تلفات زيادي وارد آمد. در نهايت پس از به توپ بستن قزاق‏خانه توسط جنگلي‏ها، نيروهاي قزّاق تسليم شدند. ولي به دستور ميرزا كوچك خان جنگلي، اسيران، آزاد شد و به شهرهاي خود بازگشتند. فتح قزاق خانه، هر چند موقعيت جنگلي‏ها را در اين منطقه افزايش داد ولي دولت مركزي از اين مسأله به راحتي نگذشت و تا سركوبي كامل نهضت جنگل پيش رفت تا اين كه به شهادت ميرزا كوچك خان جنگلي و پايان قيام جنگل انجاميد.
برگزاري اجلاس بين ‏المجالس اسلامي در تهران (1378ش) 

اولين اجلاس بين المجالس كشورهاي اسلامي، به منظور تأسيس اتحاديه مجالس كشورهاي اسلامي با پيام مقام معظم رهبري حضرت آيت‏اللَّه خامنه‏اي و سخنان حجت‏الاسلام سيد محمد خاتمي، رييس جمهور، در محل سالن اجلاس سران كنفرانس اسلامي در تهران آغاز به كار كرد. در اين اجلاس سه روزه، رؤسا و هيئت‏هاي پارلماني بلندپايه حدود پنجاه كشور اسلامي به منظور تأسيس سازمان مجالس كشورهاي اسلامي گرد هم آمدند كه از اين ميان، رؤساي مجالس 28 كشور به همراه نايب رئيسان و رؤساي كميته‏هاي خارجي، حضور داشتند. در اين اجلاس، ايران به رياست سازمان مجالس كشورهاي اسلامي انتخاب شد و يكي از مهم‏ترين كارهاي اين سازمان، ارتباط مجالس كشورهاي مسلمان با يكديگر عنوان گرديد. در اين اجلاس، اساسنامه اتحاديه تصويب شد و جمهوري اسلامي ايران به مدت 2 سال به رياست آن دست يافت. اين كنفرانس هر دو سال يكبار در يكي از كشورهاي عضو تشكيل جلسه خواهد داد. شوراي كنفرانس، كميته اجرايي و دبيرخانه، سه نهاد اين اتحاديه مي‏باشد كه دبيرخانه آن در تهران واقع است.

رحلت عالم بزرگ «سيدحسين كوه كمره ‏ای» (1299 ق)
عالم بزرگ آيت‏اللَّه سيد حسين كوه كمره‏اي از بزرگان علماي شيعه است كه نَسَب شريفش با 24 واسطه به امام حسين(ع) مي‏رسيد. وي پس از فراگيري مقدمات راهي نجف اشرف گرديد و سال‏ها در عتبات عاليات از محضر شيخ كاشف الغطاء، شيخ محمدحسن صاحب جواهر و شيخ انصاري بهره‏مند گرديد. آيت‏اللَّه كوه كمره‏اي در فقه و اصول استاد بود و پس از مرحوم شيخ انصاري از زعماي حوزه‏ي عراق به شمار مي‏رفت و قسمتي از بلاد جهان تشيع از ايشان تقليد مي‏كردند. گويند بيش از 800 نفر از فُضلاي بزرگ در محضر درس او حضور مي‏يافتند. حضرات آيات ميرزا موسي تبريزي و شيخ حسن مامقاني از جمله شاگردان اين فقيه فرزانه بودند. آيت اللَّه كوه كمره‏اي هم‏چنين رساله‏هايي در باب عبادات، فروع دين و احكام حلال و حرام به رشته‏ي تحرير در آورده است. وفات اين عالم رباني در نجف اشرف واقع شد و در مقبره‏اي كه به نام خودش و در مقابل مقبره‏ي استادش، محمدحسن نجفي صاحب جواهر، قرارداشت به خاك سپرده شد.

مهمترين رویدادهای 14 ژوئن در گذر تاريخ
* كشف نيروي بخار آب توسط «دنيس پاپن» طبيعي‏دان فرانسوي (1707م) (ر.ك: 11 ژانويه)
* تولد «خانم هارِيْت بِيچراستو» نويسنده معروف امريكايي (1811م)
* آغاز تجاوز نيروهاي فرانسوي به كشور الجزاير (1830م)
* درگذشت «ادوارد فيتز جرالد» نويسنده، مترجم و شاعر انگليسي (1880م)
* مرگ «ژاك ژان دو مورگان» باستان ‏شناس معروف فرانسوي (1924م)
* وقوع فاجعه هولناك طغيان رود يانگ تِسه در چين (1931م)
* تصرف پاريس توسط ارتش آلمان نازي در جريان جنگ جهاني دوم (1940م)
* درگذشت «خورخه بورخس» نويسنده بزرگ امريكاي لاتين (1986م)


نوشته شده در   پنجشنبه 25 خرداد 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode