رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مراغه گفت: کوچ ییلاقی عشایر استانهای آذربایجانشرقی و غربی به 129 هزار هکتار از مراتع ییلاقی سهند در مراغه آغاز شد.
حسین رضوی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در مراغه اظهار کرد: همه ساله با گرم شدن هوا 750 خانوار عشایری به همراه 105 هزار دام کوچ خود را به مراتع سهند آغاز میکنند.
رضوی افزود: عشایر سهند همه ساله از شهرهای مراغه، مهاباد، میاندوآب، ملکان، بناب، اسکو، میانه و آذرشهر به سهند کوچ میکنند.
وی افزود: این عشایر کوچ خود را از 15 خرداد آغاز و تا 15 شهریورماه در مراتع سهند به دامپروری، تولید گوشت، لبنیات و دیگر فرآوردههای دامی میپردازند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مراغه در ادامه افزود: شیر، گوشت و پشم عمده تولیدات عشایر دامنههای سهند در طول تابستان است.
وی تصریح کرد: عشایر یا همان مردمان کوچرو، خودکفاترین قوم در ایران هستند که نان بازوی خویش را میخورند و با پشتکار فراوان و سازگاری با محیطهای سخت و دشوار برای بهرهبرداری، عمدهترین تولیدکننده بخش کشاورزی، دام و گوشت، کشت و باغ هستند.
رضوی گفت: باید با حمایت و سرمایهگذاری لازم در بخشهای صنایع، خدمات، تولید و اشتغال عشایری به حمایت از تولید ملی رونق بخشید و از نیروی فعال، تحصیلکرده و نیروهای آماده بهکار عشایر بهره برد.
وی افزود: عشایر بهترین منابع انسانی تامینکننده و مقرون به صرفه به لحاظ هزینه تولید برای کشور هستند و عشایر این سرزمین نشان دادهاند که چگونه با کمترین امکانات، میتوان بیشترین بهرهوری را در امور اقتصادی داشت و نان بازوی خود را چگونه خورد.
مراتع سهند به خاطر داشتن آب و هوای خنک و علوفه مناسب از مهمترین مناطق ییلاقی عشایر در شمالغرب کشور است.