مهندسان هوانوردي آلمان با الهام از شيوه انجام عمليات آكروباتيك توسط نهنگها در زير آب با وجود بالههاي صدري غير عادي و نوساني آنها به ساخت يك تيغه پروانه بالگرد سريعتر و بيصداتر پرداختهاند.
به گزارش ايسنا، يك بالگرد از پروانهاي برخوردار است كه تيغههاي ماهواره شكل آن به ارائه بالابرد، كنترل جهتي و رانش رو به جلو ميپردازد.
در زمان چرخش پروانه، تيغه پيشروي كه در جهت مشابه بالگرد حركت ميكند از سرعت بيشتري نسبت به تيغه عقبنشيني در سوي ديگر برخوردار است.
اين تفاوت سرعت براي تلاطم هوايي، لرزش و عدم ثبات به ويژه در طول پروازهاي سريع و در زمان چرخش ساخته شده كه طي آن تيغه عقبنشيني حالت بالابرد خود را از دست داده و سرگردان ميشود. مهندسان بالگردها معمولا زمان زيادي را براي كاهش اين تاثير صرف ميكنند.
محققان مركز هوافضاي آلمان با توجه به نهنگ كوهاندار دريافتند كه برجستگي روي بالههاي صدري آنها كه به بالابرد اين حيوانات در آب و افزايش شناوري آنها كمك ميكند، ميتواند به بهبود طراحي پرهها كمك كند.
اين محققان با كاهش اين برآمدگيها نسبت به عرض پروانه، موفق به ساخت حلقههاي پلاستيكي با قطر شش ميليمتري شده و تعداد 186 عدد از آنها را به لبه جلويي پروانهها در يك بالگرد آزمايشي بستند.
اين كار در حقيقت به طور قابل توجهي حركت سرگردان پروانه را به تاخير انداخته و تفاوت آن براي خلبانان كاملا محسوس بوده و پرواز نرمتري را ارائه داده بود. اين محققان اكنون به دنبال ثبت ايده خود به عنوان يك اختراع و انجام آزمايشات بيشتر هستند.