ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 5 مرداد 1403
جمعه 5 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 12 بهمن 1390     |     کد : 32081

چهار شنبه 12 بهمن 8 ربيع الاول 1 فوريه

هلاكت هشام بن عبدالملك در سال 125هجرى قمرى ...

هلاكت هشام بن عبدالملك در سال 125هجرى قمرى

هشام بن عبدالملك، دهمين خليفه اموى، در شعبان سال 105 قمرى پس از مرگ برادرش يزيد بن عبدالملك به منصب خلافت و حكومت نايل آمد.

وى، حاكمى جاه طلب و تنگ نظر بود و براى ارضاى هواهاى نفسانى خويش بسيارى از شهرها، اقوام و ملت‏ها را مورد تاخت و تاز سپاهيان جنايت كار خويش قرار داد و تعداد بى‏شمارى از مسلمانان و غير مسلمانان را با بهانه هايى غير منطقى و غير اخلاقى، از ميان برد.

يعقوبى، موّرخ نامدار اهل سنّت درباره شخصيت اخلاقى و ويژگى‏هاى رفتارى وى نوشت: و كان هشام من أحزم بنى اميه و أرجلهم، و كان بخيلاً، حسوداً، فظّاً، غليظاً، ظلوماً، شديد القسوة، بعيد الرّحمة، طويل اللسان.

يعنى: هشام از افراد برجسته و از مردان نامور بنى اميه بود. او مردى بخيل، حسود، خشن، سخت گير، ستم گر، سنگ دل، بى‏رحم و دراز زبان بود.

هشام بن عبدالملك با اهل بيت(ع) و علويان آزاد مرد، كينه و دشمنى ديرينه‏اى داشت و أسباب سختى و آزار آنان را فراهم مى‏كرد و دست حاكمان و عاملان خويش در حجاز و عراق را در اعمال فشار و سخت‏گيرى آنان، باز مى‏گذاشت.

امام پنجم شيعيان، حضرت امام محمدباقر(ع) از سوى اين خليفه نابكار، سختى‏ها و فشارهاى زيادى را تحمل نمود و سرانجام در سال 114 قمرى، به دسيسه و دستور هشام و به توسط ابراهيم بن وليد بن عبدالملك، عامل خليفه در مدينه، به شهادت رسيد.

به خاطر طولانى بودن خلافت هشام، رويدادهاى فراوانى در عصر وى، به ثبت و ضبط رسيد و در منابع تاريخى ذكر شد.

از جمله بيمارى طاعون در ميان مسلمانان شايع شد و تعداد بى‏شمارى از مردم و حيوانات آنان را از ميان برد.

به هر روى، هشام بن عبدالملك، به روايت " يعقوبى " پس از نوزده سال و هفت ماه حكومت، در روز چهارشنبه، نهم ربيع الاوّل و به روايت نويسنده " الفتوح " در ششم ربيع الاوّل و به روايت " ابن اثير " در ششم ربيع الاخر سال 125 قمرى و در 53 سالگى و به روايتى در 61 سالگى به هلاكت رسيد و پس از وى، برادرزاده‏اش وليد بن يزيد به خلافت نايل آمد و مأموران وليد، بى‏درنگ خزانه‏هاى حكومتى و دارايى‏هاى دربار را تصاحب كرده و از هزينه كردن مخارج كفن و دفن هشام، جلوگيرى نمودند. بدين جهت، بدن هشام بدون كفن ماند و كسى حاضر به كفن دادن وى نشد، تا اين كه يكى از غلامان وى ،كفنى تهيه كرد و بدنش را با آن پوشاند.سپس بدن وى را در رصافه شام، در همان شهرى كه در آن به هلات رسيد، به خاك سپردند.

آغاز دوران امامت باعظمت حضرت قائم (عج) در سال 260هجري قمري

دوران امامت باعظمت حضرت قائم (عج) در سال 260هجري قمري آغاز شد.

پس از ولادت امام زمان‏ عليه السلام به دليل شرايط سياسى آن دوران تولد ايشان در زير پرده كتمان پوشيده ماند. امام حسن عسكرى‏عليه السلام ‏تولّد فرزند خويش را جز به اصحاب خاص خود در ميان ننهاد.

امامت ايشان بنا به حديث هاي بسياري بود كه از پيامبر(ص) و امامان پيشين روايت شده بود. امام زمان (عج) پس از آنكه بر جنازه پدر نمازگزارد از چشم مردمان پنهان شد. سبب پنهان شدن آن حضرت اين بود كه خليفه هاي عباسي تصميم به كشتن او داشتند. در روايتى ‏از كتاب غيبت، از عدّه‏ اى از اصحاب امام عسكرى نقل شده است كه‏ گفتند: "نزد امام عسكرى‏عليه السلام گرد آمده بوديم و از وى در باره حجّت ‏وپيشواى پس از او پرسش مى‏كرديم. در مجلس او چهل مرد حضورداشتند. عثمان بن سعيد بن عمر عمرى در برابر آن‏حضرت بر پا خاست ‏وگفت: فرزند رسول خدا! مى‏خواهم در باره مطلبى از شما سؤال كنم كه‏خود بدان داناتر از منى. امام به او فرمود: بنشين عثمان! عثمان ناراحت‏ وخشمگين برخاست تا خارج شود. امّا آن‏حضرت فرمود: كسى بيرون ‏نرود. هيچ كدام از ما بيرون نرفتيم. تا پس از ساعتى كه امام، عثمان را باصداى رسا ندا داد. عثمان روى پاهايش برخاست. امام فرمود: آيا شما رابه خاطر مطلبى كه آمده ‏ايد، آگهى دهم؟ همه گفتند: آرى اى فرزندرسول خدا! فرمود: شما آمده ‏ايد تا در باره حجّت پس از من سؤال كنيد:همه گفتند: آرى. ناگهان پسرى را ديديم مثل پاره ماه، شبيه ‏تر از هركسى به امام عسكرى! فرمود: اين پس از من پيشواى شماست و جانشين ‏من بر شما. او را فرمان بريد و پس از من به تفرقه دچار نشويد كه در دين ‏خويش به هلاكت افتيد. بدانيد كه شما پس از اين روز او را نخواهيد ديد تا عمرش كامل گردد. از عثمان بن سعيد آنچه را مى‏گويد بپذيريد و فرمان‏ او را اطاعت كنيد. كه او جانشين امام شماست و كار به دست اوست".





درگذشت « ابن خير» محدث در سال575هجري قمري

« ابن خير» محدث،اغوي و صاحب فهرستي مشهور در سال575هجري قمري در قرطبه در گذشت. او از مردم اشبيليه آندلس بود وبا تحمل رنج سفرهاي متعدداز دانش علماو بزرگان سرزمينهاي مختلف بهره برد و سر انجام به گستردگي دانش وصف شد. اثار ابن خير حاشيه برصحيح مسلم را مي توان نام برد اما عمده شهرت او به واسطه كتاب فهرسة است. اين كتاب حاوي اطلاعات ارزشمندي در باب آموزشهاي علمي رايج در اسپانياي اسلامي در قرن 6هجري قمري،مراجع تدريس آن دوران و مكانهاي آموزشي است.



اتمام شرح بر كتاب تذكره النصريه توسط ملاّ عبدعلي بيرجندي در سال913هجري قمري

« ملاّ عبدعلي بيرجندي» رياضيدان ومنجم بزرگ در سال913هجري قمري شرح بر كتاب تذكره النصريه در هيئت را به پايان رساند. بيرجندي در خدمت چند تن از علماي قرن 9 دانش هاي عقلي و نقلي را در هرات آموخت وسپس بر كتابهاي مشهور شرح نوشت. وي علاوه براين شرح ها، خود تاليفاتي دارد كه از ارزش بسيار برخودار است. اما شرح بير جندي بر كتاب تذكره النصريه اثر خواجه نصير الدين طوسي ارزش ويژه اي دارد زيرا بسياري از پيچيدگي هاي اين كتاب را شرح داده و مطالب رابراي خواننده كتاب ساده روان كرده است.



بازگشت حضرت امام خميني(ره) به ایران در سال1357هجري شمسي

حضرت امام خميني(ره) رهبرفقيد انقلاب اسلامي و بنيانگذارجمهوري اسلامي پس از15سال دوري از وطن در سال1357هجري شمسي در ميان استقبال پرشورمردم قدم به خاك ميهن اسلامي گذاشتند. دراين هنگام رژيم سلطنتي كه آخرين روزهاي موجوديت خود را سپري مي‎كرد و كنترل اوضاع را ازدست داده بودند به منظورحفظ پايه‎هاي متزلزل حكومت خود ازطريق فرمانداري نظامي تهران اعلام داشت كه اجتماعات ازساعت هفت صبح امروز به مدت سه روز با رعايت نظم و ترتيب درسطح شهرتهران و حومه مجازخواهد بود. حضرت امام(ره) پس ازورود به تهران درفرودگاه مهرآباد نطق كوتاهي درتأكيد بروحدت كلمه و اتفاق و همبستگي همه قشرهاي مردم ايراد فرمودند و سپس درميان استقبال بي‎نظيرمردم راهي بهشت زهرا شدند. درآنجا نيزدرافشاي جنايتهاي رژيم شاه و توصيف دولت اسلامي نطق افشاگرانه‎اي ايراد كردند. با وجود اينكه درهواپيماي حامل حضرت امام(ره) بيش از150تن ازخبرنگاران خارجي ازنقاط مختلف دنيا حضورداشتند، دولت بختياربراي جلوگيري ازانتشاراين خبرپخش تلويزيوني مراسم ورود حضرت امام را قطع كرد كه اين خود موجبات خشم و مخالفت گروههاي كثيري ازمردم را درسراسرايران فراهم آورد و آنان را براي قيام نهايي آماده ترساخت.



شهادت حجة الاسلام حاج شيخ عبدالله ميثمي روحاني مؤمن و مبارز در سال1365هجري شمسي

حجة الاسلام حاج شيخ عبدالله ميثمي روحاني مؤمن و مبارز در سال1365هجري شمسي بر اثر اصابت تركش عملياتي كربلاي 5 به شهادت رسيد. وي درايام تحصيل علوم حوزوي با همفكران خود كلاسهاي تعليم قرآن و انجمن‎هاي ديني و خيريه تأسيس كرد و درجلسات درس مردم را با ماهيّت رژيم شاهنشاهي آشنا مي‎كرد. شهيد ميثمي چندين سال درزندانهاي رژيم طاغوت دراسارت بود و بعد ازپيروزي انقلاب اسلامي ابتدا درسپاه ياسوج خدمت مي‎كرد سپس نماينده امام درسپاه ايشان را به معاونت دفترنمايندگي حضرت امام درمنطقه 9منصوب كرد. اين روحاني گرانقدر از آغاز جنگ تحميلي به جبهه رفت و عاقبت همانجا شهيد شد و بسوي حضرت حق شتافت.



ابداع طريقه نگهداري اغذيه فاسدشدني را بصورت كنسرو توسط اپر در سال1804ميلادي

آپِر طريقه نگهداري اغذيه فاسدشدني را بصورت كنسرو در سال1804ميلادي ابداع كرد. او درپي سالها تحقيق ومطالعه درمورد نگهداري اغذيه مختلف دريافت كه با دورنگهداشتن غذاها ازجريان هوا و كنسروكردن مي‎توان آنهارا سالم نگهداشت. شايان توجه است كه نخستين كارخانه كنسروسازي را خود آپِرتأسيس كرد.




نوشته شده در   چهارشنبه 12 بهمن 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode