ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 5 مرداد 1403
جمعه 5 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : جمعه 30 دي 1390     |     کد : 31573

جمعه 30 دي 26 صفر 20 ژانويه

درگذشت ثابت بن قُرّه حرّاني طبيب، رياضيدان و منجم برجسته بغدادي در سال1423هجري قمري ...

درگذشت ثابت بن قُرّه حرّاني طبيب، رياضيدان و منجم برجسته بغدادي در سال1423هجري قمري

ثابت بن قُرّه حرّاني طبيب، رياضيدان و منجم برجسته بغدادي در سال1423هجري قمري وفات يافت. او ازبزرگترين دانشمندان زمان خود بود و درترجمه متون علمي اززبانهاي شرياني و يوناني به زبان عربي مهارتي بسزا داشت. بسياري ازآثاريونانيان به همّت ثابت بن قُرّه و يا تحت سرپرستي وي به عربي برگردانده شده است. برخي ازمورخان تعداد آثارترجمه شده به همت اين عالم عرب بيش از130كتاب و رساله برشمرده اند.



درگذشت ابونصركاشي از وزيران شيعه مذهب سلطان سنجرسلجوقي در سال521هجري قمري

«ابونصركاشي» ملقب به« مُختَص الملك» از وزيران شيعه مذهب سلطان سنجرسلجوقي در سال521هجري قمري درگذشت. او درايام حكومت سلطان محمد رياست ديوان انشا را به عهده داشت اما به واسطه توطئه اي كه برضدّ وي طرح ريزي شد او را به اتهامات واهي ازكاربركناركردند. اندكي بعد پس ازآشكارشدن توطئه ابونصراززندان آزاد شد و به رياست ديوان استيفا منصوب شد و تاسال511هجري قمري دراين مقام باقي ماند. درهمين ايام با دسيسه هاي اهل ديوان مجدداً ازكاربركنارشد و تاسال518هجري قمري كه سلطان سنجروي را به وزارت دربارخود فراخواند. منصب ديواني نداشت. وزارت ابونصرسه سال بطول انجاميد. او ازرجال ديندارو بخشنده دستگاه سلجوقيان بود و شاعراني چون ناصحُ الدّين اَرَّجاني و اميرمعزّي دراشعارخود وي را مدح گفته اند.



درگذشت ابوعبدالله محمدبن ابراهيم مشهوربه"ابن حاجّ" قاضي، محدث و فقيه در سال529هجري قمري

« ابوعبدالله محمدبن ابراهيم» مشهوربه« ابن حاجّ»، قاضي، محدث و فقيه و نامدارقرن ششم هجري قمري به هنگام اداي فريضه نماز در سال529هجري قمري در مسجد قُرطُبه بدست كفار كشته شد. او ضمن فراگيري فقه و ادبيات نزد استادان ممتازعصرخود ازبسياري ازمحدثان حديث شنيد؛ پس ازآن به تدريس و پرورش شاگردان بسيارمشغول شد. ازابن حاجّ چند اثربجاي مانده كه «نَوازلُ الاحكام» ازمهمترين آنهاست.




درگذشت استاد نور علي خان برومند از موسيقي دانان در سال 1355 هجري شمسي

استاد نور علي خان برومند از موسيقي دانان برجسته ايران در سال 1355 هجري شمسي بدرود حيات گفت . استاد از كودكي استعداد خود را در موسيقي آشكار كرد. سيزده ساله بود كه نزد درويش خان رفت و در مدت سه سال رديف موسيقي ايران را آموخت. او درآلمان به تحصيل ادامه داد و پس از بازگشت تحصيلاتش را در زمينه موسيقي تكميل كرد.استاد نور علي خان برومند از ابتدا تأسيس گروه موسيقي دانشكده هنر هاي زيبا در مقام استاد به تدريس موسيقي پرداخت و در كنار آن به تربيت شاگردان بسيارهمت كرد. استاد نور علي برومند تا پايان عمر با سازمان راديو تلويزيون همكاري مي كرد و آثار ايشان همواره بر زيبايي برنامه هاي راديويي مي افزود.



انتشار خبر بازگشت امام خمینی(ره) در سال 1357 هجري شمسي

خبر بازگشت امام خميني (ره) در روزهاي آينده به وطن بطور گسترده اي در ميان مردم مسلمان و مبارز ايران منتشر شد. اين خبر مسرت بخش شور و هيجان فراواني در ميان مسردم پديد آورد. بحث و گفتگو درباره چگونگي استقبال از حضرت امام در ميان مردم و اجتماعات كوچك و بزرگ شور وصف ناپذيري ايجاد كرده بود. از طرف ديگر اعلام تصميم قطعي امام مبني بر بازگشت ايشان به ايران عوامل رژيم پهلوي را دچار اضطراب كرده بود، و آنان با تشكيل جلسات متعدد در صدد يافتن راه نجات خود بودند. گفتني است كه بسياري از عوامل رژيم از ايران گريختند و به ديگر كشورها پناهنده شدند.




کشف اشعه ايكس توسط رونتگن از برجسته ترين فيزيكدانان آلمان در سال 1896 ميلادي

رونتگن از برجسته ترين فيزيكدانان آلمان در سال 1896 ميلادي اشعه ايكس را كشف كرد. رونتگن پس از سالها مطالعه و آزمايش اشعه ايكس را شناخت و براي اين كشف مهم جايزه نوبل را در رشته فيزيك دريافت كرد. رونتگن با كشف اشعه ايكس انقلابي در علوم فيزيك و پزشكي پديد آورد. گفتني است كه اشعه ايكس از اجسام سخت عبور مي كند و عكس برداري از درون بدن انسان و همچنين عكس برداري از استخوانها را كه تا آن زمان ممكن نبود براي بشر ميسر ساخت. 





نوشته شده در   جمعه 30 دي 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode