ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 4 مرداد 1403
پنجشنبه 4 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 24 آذر 1390     |     کد : 29769

پيرچشمي بيماري دوران ميانسالي

پيرچشمي، اصطلاحي است به معناي كاهش دامنه تطابق چشم بيمار كه در نزديك‌ترين نقطه (فاصله) مورد نظر، بينايي واضح و راحت فرد رخ نخواهد داد.

جام جم آنلاين: پيرچشمي، اصطلاحي است به معناي كاهش دامنه تطابق چشم بيمار كه در نزديك‌ترين نقطه (فاصله) مورد نظر، بينايي واضح و راحت فرد رخ نخواهد داد.
پيرچشمي از 40 سالگي آغاز مي‌شود و به نظر مي‌رسد كه اين بيماري بتواند به عنوان شايع‌ترين بيماري بشر قلمداد شود، چراكه هر فرد بالاي 40 سال دير يا زود به درجاتي از مشكلات بينايي نزديك دچار خواهد شد.

دكتر پرويز زرين‌بخش متخصص بيماري‌هاي چشمي در بخش نيمروزي راديو سلامت درباره اين بيماري سخن گفته است كه خلاصه‌اي از آن در زير مي‌آيد.

پيرچشمي بخشي از مراحل طبيعي پيري است كه بتدريج شروع مي‌شود و بيماران متوجه تغييراتي در بينايي خود مي‌شوند. تحقيقات نشان مي‌‌دهد كه شروع پيرچشمي به عوامل مختلفي مثل نژاد، شرايط آب و هوايي، تغذيه و عوامل فيزيولوژيك فرد نيز بستگي دارد.

علل بروز پيرچشمي

وقتي پا به سن مي‌گذاريم، لنز‌ها سفت و ماهيچه‌‌هايي كه لنز را كنترل مي‌كنند، ضعيف مي‌شوند. ماهيچه‌هاي ضعيف شده نمي‌توانند عدسي چشم را براحتي خم و پهن كنند، در نتيجه نوري كه از طرف اشيا وارد چشم مي‌شود، دقيقا روي شبكيه متمركز نشده و اشيا با وضوح رويت نمي‌شوند.

در پيرچشمي در واقع بيمار قدرت تمركز خود روي اشيا را از دست مي‌دهد. اين بيماري بخشي از روند طبيعي افزايش سن است و هنگامي كه عدسي چشم قابليت انعطاف خود را بتدريج از دست مي‏دهد، اتفاق مي‏افتد. اما بايد بدانيد پيرچشمي مساله نگران‌كننده‌اي نيست و براحتي قابل درمان و اصلاح است.

علائم پيرچشمي

در بيشتر افراد اولين علامت ايجاد اشكال در حين مطالعه نوشته‌‌هاي ريز به خصوص در شرايط روشنايي كم است.

خستگي زودهنگام چشم در مطالعه طولاني‌‌مدت يا در حين انجام كار‌هاي ظريف و ممتد، سردرد و خواب‌آلودگي از نشانه هاي اين بيماري است.

دور نگه داشتن كتاب هنگام مطالعه براي بهتر ديدن، خستگي چشم به هنگام مطالعه، شكايت از سرگيجه هنگام مطالعه، نياز به نور مستقيم و روشن براي مطالعه از ديگر علائم آن است.

روش‌هاي پيشگيري از پيرچشمي

خوب بخوابيد: متخصصان اعتقاد دارند هشت ساعت خواب در شبانه‌روز در پيشگيري از پيرچشمي موثر است.

خوب بخوريد: هويج و مركبات سرشار از ويتامين‌هايA و C هستند، اين ويتامين‌ها حاوي‌ آنتي‌اكسيدان هستند و به همين علت پيرچشمي را به تعويق مي‌اندازند. دانشمندان دانشگاه‌ جان هاپكينز مي‌گويند، ‌اين ويتامين‌‌ها عدسي چشم را در شرايط مناسبي قرار داده و باعث مي‌شود بخوبي براي ديدن اجسام دور و نزديك انطباق پيدا كند.

از عينك آفتابي استفاده كنيد: اشعه خورشيد باعث ايجاد پيرچشمي بخصوص در ساكنان مناطق گرمسير مي‌شود. بنابراين با استفاده از عينك آفتابي از چشمانتان محافظت كنيد.


نوشته شده در   پنجشنبه 24 آذر 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode