موزه «موتر» فیلادلفیا قرار است در آیندهای نزدیک، اسلایدهای حاوی برشهای نازکی از مغز انیشتین را به نمایش بگذارد که برای دههها، نزد یک نوروپاتولوژیست نگهداری میشد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته روزنامه Philadelphia Inquirer، «لوسی رورکه آدامز» از بیمارستان کودکان فیلادلفیا در اواسط دهه 1970، جعبهای حاوی 46 اسلاید از همسر یک فیزیکدان فقید دریافت کرد که به آمادهسازی نمونههای مغزی کمک کرد.
«توماس اشتولتز هاروی»، پزشک بیمارستان پرینستون، ساعاتی پس از مرگ انیشتین در سال 1955، بر روی پیکر وی کالبد شکافی انجام داده بود. وی البته بدون اجازه خانواده این دانشمند مشهور به حفظ مغز او پرداخته و سپس آن را برای مطالعه به صدها نمونه بر روی اسلایدهای میکروسکوپی تقسیم کرد.
این موضوع و سفر عجیب مغز انیشتین، در کتاب «سفر آقای آلبرت» نوشته «مایکل پاترنیتی» بطور دقیق شرح داده شده است.
هاروی و دیگر محققان، چیز عجیبی در اندازه مغز انیشتین پیدا نکرده، اما شواهدی وجود دارد که مغز وی از سهم سلولهای گلیال بیشتر از انتظار برخوردار بوده است. سلولهای گلیال در حفاظت از ارتباط بین نورونها نقش مهمی ایفا میکنند.
«رورکه آدامز» که پژوهش وی بر تفاوتهای سلولهای مغزی در سنین مختلف تمرکز دارد، اظهار کرده که مغز انیشتین در زیر میکروسکوپ بسیار جوان به نظر رسیده و هیچ کدام از تغییرات مرتبط با پیری را نشان نداده است.