ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 3 مرداد 1403
چهارشنبه 3 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 12 تير 1390     |     کد : 21727

مصرف زياد ترشي از مهمترين عوامل ابتلا به سرطان معده

يك فوق تخصص تغذيه باليني گفت :سرطان معده ارتباط تنگاتنگي با نوع رژيم غذايي دارد و در اين ميان مصرف زياد ترشي ها از مهمترين عوامل ابتلا به اين نوع سرطان است.

جام جم آنلاين: يك فوق تخصص تغذيه باليني گفت :سرطان معده ارتباط تنگاتنگي با نوع رژيم غذايي دارد و در اين ميان مصرف زياد ترشي ها از مهمترين عوامل ابتلا به اين نوع سرطان است.
دكتر مهدي اخبارده روز شنبه در گفتگو با ايرنا افزود: براساس نتايج تحقيقات انجام شده ترشي ها به علت نمك استفاده شده در آنها و ارتباط نمك با نيتروزامين ها به عنوان عوامل زمينه ساز سرطان معده شناخته شده اند.

وي خاطرنشان كرد: در اين بين مصرف سير به دليل داشتن ماده آليسين و ويتامين c با دوزmg 1000 در فواصل مصرف ترشي ها مي تواند نقش محافظتي در جلوگيري از تبديل نيترات ها به نيتروزامين ها داشته باشد.

اخبارده يادآور شد: نيترات ها در غذاهاي مانده و آماده به ويژه «فست فودها» به وفور يافت مي شود. همچنين مصرف غذاهاي كپك زده به خصوص كپك هاي سياه خطرناك است زيرا اين نوع كپك ها اغلب درلابه لاي نانها وغذاهاي مانده ديده مي شود، آنها به علت آزاد كردن موادي به نام «آفلاتوكسين» تاثير منفي درساختمان ژن ها مي گذارند.

اين فوق تخصص تغذيه باليني تاكيد كرد: مصرف الكل به علت خاصيت استرس اكسيداتيو ريسك ابتلا به سرطان معده را بالا مي برد و علاوه براين مصرف زياد گوشت قرمز نيز ممكن است موجب رشد تومور در معده شود.

وي گفت: اين در حالي است كه مصرف چاي سبز و غذاهاي حاوي بتاكاروتن به همراه روغن هاي غير اشباع درپيشگيري وگاهي در درمان مكمل اين نوع سرطان موثر هستند.

اخبارده افزود: نتايج تحقيقات نشان مي دهد كه مصرف زنجبيل ، زردچوبه و دارچين در دوزهاي كاملا تخصصي مي تواند دركاهش عوارض بيماري با توجه به خاصيت ضد متاستازي اين مواد غذايي بسيار موثر باشد.

وي خاطرنشان كرد: داشتن رژيم غذايي مناسب نه تنها باعث جلوگيري از ابتلا به سرطان معده مي شود بلكه مي توان با كمك پزشك و استفاده از رژيم هاي غذايي تخصصي بسته به نوع ، كيفيت و كميت تومور براي درمان آن اقد ام كرد.

به گفته اين فوق تخصص تغذيه باليني، نقش تغذيه با توجه به علوم امروزي بيشتر در جنبه پيشگيري از ابتلا به بيماري سرطان معده اهميت دارد اين در حالي است كه استفاده از رژيم غذايي تخصصي تحت نظر پزشك نيز نقش قابل توجهي در درمان اين بيماري دارد.


نوشته شده در   يکشنبه 12 تير 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode