رهبر معظم انقلاب در ديدار اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي: فرهنگ عمومي مردم بايد در مسير صحيح و اسلامي قرار گيرد .
حضرت آيتالله خامنهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي عصر دوشنبه در ديدار رئيس و اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به اهميت بسيار بالاي مقوله فرهنگ به عنوان هويت و شاکله معنوي يک ملت و گستره وسيع و تأثير عميق آن در ابعاد مختلف زندگي فردي و اجتماعي، مسئوليت شوراي عالي انقلاب فرهنگي را مهم و عظيم خواندند و تأکيد کردند: در عرصه تهاجم پيچيده و فراگير فرهنگِ جبهه استکبار برضد نظام اسلامي، شوراي عالي انقلاب فرهنگي همچون يک قرارگاه اصلي، وظيفه سياستگذاري راهبردي و و هدايت دستگاهها و مراکز تأثيرگذار فرهنگي و بخشهاي اجرايي را برعهده دارد.
رهبر معظم انقلاب با تشکر و قدرداني از تلاشها و اقدامهاي بسيار خوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي، دبيرخانه شورا و شوراهاي تابعه، به اهميت موضوع فرهنگ به عنوان کالبد و باطن يک ملت اشاره کردند و افزودند: فرهنگ و هويت يک ملت و سمت و سوي آن را ميتوان با استفاده از شاخصهاي مصداقي همچون عقايد، اخلاق، آداب، رفتارهاي فردي و اجتماعي و خَلقيات ملي تشخيص داد.
حضرت آيتالله خامنهاي خاطرنشان کردند: اگر ملتي، از نظر شاکله ظاهري، مقبول و پيشرفته جلوه کند و از نظر فرهنگي و باطني دچار نابساماني باشد، ملت ورشکستهاي خواهد بود، اما ملتي که از نظر فرهنگي غني باشد، حتي اگر برخي مشکلات سياسي و اقتصادي نيز داشته باشد، بالقوه، ملت مقتدري است.
ايشان حفظ هويت و شاکله باطني يک ملت را منوط به برطرف کردن نقايص و اصلاح رخنههاي احتمالي در فرهنگ دانستند و تأکيد کردند: روشنفکران، نخبگان، علماي ديني، فعالان سياسي و در رأس همه، حکومت و حاکمان، قطبهاي تأثيرگذار در فرهنگ ملتها هستند که هم توانايي تقويت فرهنگ و هم زمينه تضعيف يا انحطاط آن را دارند.
رهبر معظم انقلاب با يادآوري تعبير چند سال گذشته خود از شوراي عالي انقلاب فرهنگي به عنوان قرارگاه اصلي فرهنگي کشور افزودند: در آن زمان براي برخي سؤال يا ابهام به وجود آمده بود که چرا يک اصطلاح نظامي براي مسائل فرهنگي استفاده ميشود، در حالي که اگر به شرايط کنوني فرهنگي دنيا دقت شود، مشاهده ميشود که يک تهاجم عظيم و پيچيده در عرصه فرهنگ در جريان است.
حضرت آيتالله خامنهاي خاطرنشان کردند: با تحولات عظيم ارتباطاتي که امروز در دنيا به وجود آمده، جنگ فرهنگي به عرصهاي با ابعاد مختلف و فراگير و پيچيده تبديل شده است.ايشان جبهه استکبار را سردمدار اصلي اين جنگ فرهنگي خواندند و افزودند: گستره تهاجم فرهنگيِ جبهه استکبار، همه کشورهاي دنيا است، اما در اين تهاجم مهمترين هدف، نظام جمهوري اسلامي است، زيرا نظام اسلامي در مقابل نظام سلطه ايستاده و اثبات کرده که در اين ايستادگي خود صادق است و توانايي مقابله و پيشرفت را نيز دارد.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به رسالتهاي فرهنگي انقلاب اسلامي، تأکيد کردند: راه مقابله با تهاجم فرهنگي جبهه استکبار، گسترش و تعميق رسالتهاي فرهنگي انقلاب اسلامي در عرصههاي اخلاقي، رفتارهاي فردي و اجتماعي، عقايد و باورهاي ديني و مسائل سياسي است.
حضرت آيتالله خامنهاي نسل جوان کنوني انقلاب اسلامي را نسلي مؤمن، انقلابي و آگاه خواندند و خاطرنشان کردند: من اين نسل جوان را بسيار باور دارم و نمايشهاي اعتقادي و ديني آن و حضور هوشمندانه سياسي نسل جوان کنوني به مراتب عميقتر، جذابتر و پرمعناتر است، اما بايد قبول کرد که ظرفيتهاي جامعه اسلامي و جوانان بيشتر از وضعيت فعلي است.
ايشان با تأکيد بر اينکه بايد اخلاق اسلامي بهصورت کامل در جامعه محقق شود و فرهنگ عمومي مردم در مسير صحيح و اسلامي قرار گيرد، افزودند: لازمه اين کار، رسوخ دادن باورها و عقايد به عمق جان مردم و جوانان و از بين بردن زمينههاي گناه در جامعه است، ضمن آنکه بايد برخي اختلالات و کمبودها در مسائل تعليم و تربيت، خانواده، ارتباطات اجتماعي، همکاري جمعي و وجدانکاري برطرف و اصلاح شوند.
رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کردند: سياستگذاري راهبردي براي اين اهداف و وظايف سنگين، بر عهده شوراي عالي انقلاب فرهنگي است.
حضرت آيتالله خامنهاي، اجراي سياستگذاريهاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي را موضوعي مهم و ضروري خواندند و تأکيد کردند: شوراي عالي انقلاب فرهنگي از نهادهاي قانوني و قطعي نظام، و مصوبات آن لازمالاجراست.
ايشان افزودند: تضمين اجراي مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي، حضور رؤساي سه قوه در اين شورا است و مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي همواره بايد به سرعت ابلاغ شوند.رهبر معظم انقلاب تدوين سندهاي بالادستي را از جمله وظايف اصلي شوراي عالي انقلاب فرهنگي برشمردند و افزودند: يکي از سندهاي بالادستي مورد نياز کشور، تدوين نقشه مهندسي فرهنگي است که بايد در آن، ضمن ترسيم وضع مطلوب، نيازها نيز ديده شود.
حضرت آيتالله خامنهاي يکي ديگر از وظايف مهم شوراي عالي انقلاب فرهنگي را تعيين اهداف، سياستها و راهبردهاي مشخص در مورد نخبگان دانستند و تأکيد کردند: نخبگان سرمايههاي اصلي کشور هستند و نبايد هيچ سستي يا غفلتي در اين موضوع وجود داشته باشد.
ايشان افزودند: ترويج نخبگي، احترام به نخبگان و استقبال از فکر و ايده برتر نخبگان بايد همواره مورد توجه شوراي عالي انقلاب فرهنگي و دستگاههاي مسئول باشد.
در ابتداي اين ديدار آقاي احمدينژاد رئيسجمهوري و رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به جايگاه و اهميت اين شورا و خدمات ارزشمند آن گفت: تدوين و تصويب سند جامع علمي کشور، بررسي سند تحول آموزش و پرورش، ساماندهي جذب اعضاي هيأتهاي علمي، تصميمگيري در موضوع نخبگان، فرهنگ عمومي و عرصه کتاب از جمله اقدامات شوراي عالي انقلاب فرهنگي در سالهاي اخير است.
آقاي مخبر دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي هم در گزارشي از فعاليتهاي شورا، گفت: تدوين نقشه جامع علمي کشور و پيگيري اجراي آن، توجه به موضوع نخبگان و سند بالادستي آن، جداسازي نظام حوزه از وزارت علوم، اصلاح و بازنگري اسناد برخي فناوريهاي پيشرفته همچون فناوري نانو و بيوتکنولوژي، تدوين منشور توسعه فرهنگ قرآني، اصلاح ضوابط چاپ و نشر کتاب، شکلگيري بنياد ملي بازيهاي رايانهاي، سياستگذاري براي بوميگزيني در آزمون سراسري دانشگاهها و تأسيس پايگاه استنادي علوم جهان اسلام از جمله اقدامات و مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي است.