هماندیشی داوران سومین مهرواره هوای نو عصر امروز دوشنبه ۱۵ مردادماه در تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، هماندیشی داوران سومین مهرواره هوای نو عصر امروز دوشنبه ۱۵ مردادماه در تهران برگزار شد.
در این نشست حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی اظهار داشت: حضرت زهرا (س) دسته عزاداری راه میانداخت و به مزار شهدای احد میرفتند و روشنگری میکردند که در این رویداد، افرادی پیامبر را تنها گذاشتند و چه شد. ایشان در خانه مجلس روضه داشت و با صدای بلند اشک میریخت تا جنایات را تبیینگری کند.
وی ادامه داد: تبیین، ریشه روشنی دارد که به معنای روشن کردن تفاوتهای دو پدیده است. آن جایی که فعل فرد تبیینگر به وضوح ذهنی مخاطب منجر شود، تبیین حاصل شده است.
قمی با بیان اینکه این روشنگری گردن هیئت است گفت: تبیین فاصله حق و باطل از ابتدا شده است. احساسات برانگیزی عزای سیدالشهداء مانعی برای تکلیف تبیین نشده است. اینکه رهبر انقلاب میفرماید هیئت کانون جهاد تبیین است از این باب است که این نهاد دیرپا از اول محل روشنگری بوده است.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: پیوند خوردن حماسه، عاطفه و عقلانیت یعنی معرفت نتیجهاش هدایت به سمت خداست.
وی تصریح کرد: جنگ اصلی، جنگ اذهان عمومی است و سرمایه عظیمی به خط شده تا ذهنیت و تلقی تغییر کند و شما وظیفه جهاد تبیین برای مقابله دارید که رهبر انقلاب میفرماید هیئت برای این کار تشکیل شده است.
قمی گفت: این پدیده همه جهات معنوی و همه جهات حماسیاش به هم آمیخته است. در جبههها روضه میخوانند و بچهها شهید میشدند.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: تبیین فقط سخنرانی روشنگرانه در هیئت نیست. در قرآن داریم گاهی همین که در معرض تماشای آیات الهی قرار گیرد، برای او حق روشن میشود. غصه اول ما در هیئت این است که قرآن و کتاب خواندن مغفول است.
وی گفت: البته فقط کتاب خواندن و سخنرانی مدنظر نیست بلکه میتوان بیشتری را ایجاد کرد با دیدن آن تأمل برانگیز شود. نماد و فضاسازی در هیئت ظرفیتی برای تأمل است.
قمی گفت: بیان درست، دودمه روشنگرانه، از ظرفیتهای هیئت برای تبیین است. هیئت نمیتواند نسبت به غزه بیتفاوت باشد این میتواند در دودمه بیاید و اثرگذار باشد. شاید اصلاً ندانیم مداح و شاعر کیست اما اثر دارد. پویشهای دسته جمعی موفق معنا در جامعه ایجاد میکند.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: در جهاد تبیین میخواهیم گاهی میخواهیم یک معنا ارتقا یابد، تلقی از معانی تغییر کند، منطق محاسبه ایجاد شود و این اتفاقات گاهی سخنرانی میخواهد، گاهی گفتوگو نیاز دارد. تنها ظرفیت هیئت برای جهاد تبیین، سخنرانی اثرگذار نیست بلکه گاهی با لحن خوب قاری میتوان معنایی را رساند و تأمل ایجاد کرد.
وی گفت: مخاطب هیئت باید کنشگر جهاد تبیین شوند و در این عرصه مهم خود اقدام کنند.
هیئتها میتوانند مسائل بزرگ خانواده و جمعیت حل کنند
در ادامه حجتالاسلام مجید باباخانی رئیس سازمان هیئت و تشکلهای دینی در این جلسه گفت: در دوران دفاع مقدس زنده نگه داشتن انقلاب وظیفه بوده و امروز بحث جهاد تبیین به عنوان بزرگترین رسالتی است که بر دوش هیئتها است.
وی ادامه داد: حفظ و برگزاری جلسات مطلوب است. حتماً این جلسات میتوانند مسائل بزرگ از جامعه اسلامی را در خصوص خانواده و جمعیت حل کنند. هم اکنون فاصله زیادی تا نقطه مطلوب داریم و ظرفیت هیئتها بیشتر از چیزی است که در حال حاضر در حال انجام است. حلقه رسانه در این خصوص نقش مؤثری دارد چرا که دوستان رسانه ملی از جنس هیئت هستند.
اگر هیئت درست عمل کند در عرصه فرهنگی موفق میشویم
در ادامه ملتجی دبیر مهرواره هوای نو هم در این جلسه گفت: هوای نو یک رویداد فرهنگی است و قرار بر این است که استمرار داشته باشد. نگاه ما نسبت به این مسئله بلند مدت است و تصور ما این است که نگاه هوای نو به آینده است، چرا که یکی از موتورهای پیشران انقلاب اسلامی هیئت است. نوجوانان و جوانانی که در حال تشکیل دادن هیئچأت هستند برای ما بسیار اهمیت دارند و به همین دلیل هوای نو نامگذاری شد.
وی ادامه داد: کار کردن در عرصه هیئت بسیار دشوار است و نیازمند جزئیات و دقتهای فراوانی است و نمیتوان به راحتی ورود کرد. هوای نو قرار بود صنفی عمل کند اما به سمتی میرود که مستقل شود و به وسیله نهادهای مردمی ادامه دار شود. اگر در کشور هیئتها کار خود را به درستی انجام دهند، در کار فرهنگی بسیار موفق خواهیم بود.
ملتجی با اشاره به اینکه باید مدل برگزاری هیئت را به کل دنیا ارائه بدهیم، افزود: امسال قرار است هوای نو را وارد عرصه بین المللی کنیم اما قرار نیست شعاری باشد، به این معنا که در مرحله اول کشورهایی که شیعه دارند و بعد در هر جای دنیا که هیئت وجود دارد آن را احصا کنیم.