سیارهای که فقط 70 سال نوری از ما فاصله دارد، توجه دانشمندان را به خود جلب کرده است. گروهی از ستارهشناسان با استفاده از دادههای تلسکوپ فضایی جیمز وب این سیاره جدید را کشف کردهاند و با بررسیهای دقیقتر، میگویند این سیاره ممکن است یک جهان اقیانوسیِ درحال جوشیدن باشد و بهاندازهای داغ است که بتوان روی آن پختوپز کرد! طبق مقاله این تحقیق که توسط مجله Astronomy & Astrophysics منتشر شده، سیاره مورد بحث توسط دانشمندان TOI-270 d نام گرفته است. این سیاره درواقع یکی از سه سیاره منظومه TOI-270 است که همراه با دو همسایه خود به دور یک ستاره کوتوله قرمز میچرخد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب:سیارهای که فقط 70 سال نوری از ما فاصله دارد، توجه دانشمندان را به خود جلب کرده است. گروهی از ستارهشناسان با استفاده از دادههای تلسکوپ فضایی جیمز وب این سیاره جدید را کشف کردهاند و با بررسیهای دقیقتر، میگویند این سیاره ممکن است یک جهان اقیانوسیِ درحال جوشیدن باشد و بهاندازهای داغ است که بتوان روی آن پختوپز کرد!
طبق مقاله این تحقیق که توسط مجله Astronomy & Astrophysics منتشر شده، سیاره مورد بحث توسط دانشمندان TOI-270 d نام گرفته است. این سیاره درواقع یکی از سه سیاره منظومه TOI-270 است که همراه با دو همسایه خود به دور یک ستاره کوتوله قرمز میچرخد.
دانشمندان بهدلیل ترکیب گازی این سیاره، از آن بهعنوان «نپتون کوچک» یاد کردهاند. بااینحال، دقیقاً مشخص نیست که TOI-270 d کاملاً شبیه به نپتون (تصویر ابتدای مطلب) بهنظر میرسد یا خیر.
ترکیب جو سیاره جدید؛ عامل متمایزکننده
نکتهای که باعث میشود این جهان درحال جوشیدن از سایر سیارات فراخورشیدی که تاکنون کشف کردهایم متفاوت باشد، ترکیب شیمیایی جو آن است. ستارهشناسان از ترکیب جو آن با عنوان «دنیای Hycean» یاد کردهاند؛ به این معنی که دارای یک اقیانوس بزرگ و جو بسیار غنی از هیدروژن است.
علاوهبراین، سایر دادههای بهدستآمده توسط جیمز وب نشان میدهد که میزان حرارت اقیانوسهای سیاره به 100 درجه سلسیوس میرسد.
البته برخی از ستارهشناسان بر این باورند که دادههای جیمز وب از این سیاره، ترکیب بسیار متفاوتی را نشان میدهد. به عقیده آنها، این سیاره میتواند بهجای اقیانوسِ درحال جوشیدن، دارای سطحی سنگی باشد که توسط جو بسیار متراکم هیدروژن و بخار فوقالعاده داغ پوشیده شده است.
منبع: دیجیاتو