ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل صدا و سیمای آذربایجانشرقی گفت: اگر امروز به دنبال جذب کودکان، نوجوانان و جوانان به مساجد هستیم، ناگزیر باید در زمینه مخاطبشناسی و تعریف فعالیتهایی مطابق با نیازهای روز جامعه به ویژه نسل جوان؛ ابتکار عمل و خلاقیت داشته باشیم، در این زمینه کانونهای فرهنگی هنری مساجد نقش مهمی بر عهده دارند.
اکبر رضایی، سه شنبه، ۲۲ فرودین ماه، در دیدار مدیر ستاد فهما آذربایجان شرقی با بیان اینکه مساجد محور فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی، قرآنی، هنری و انقلابی هستند، اظهار کرد: یکی از برکات انقلاب اسلامی ایران؛ احیای جایگاه و نقش حقیقی مساجد در جامعه بوده است.
وی با بیان اینکه مساجد هم در پیروزی انقلاب اسلامی و هم در پشتیبانی از جبهههای دوران هشت سال دفاع مقدس نقش بیبدیل ایفا کردند، گفت: شاهد فعالیت هنرمندانی متعهد، ارزشی و اثرگذار در عرصههای مختلف هنری در کشور هستیم که نشان از همان نقش ماندگار فعالیتهای فرهنگی و هنری مساجد در دهههای ۶۰ و ۷۰ است.
وی ادامه داد: اگر امروز به دنبال جذب کودکان، نوجوانان و جوانان به مساجد هستیم، ناگزیر باید در زمینه مخاطبشناسی و تعریف فعالیتهایی مطابق با نیازهای روز جامعه به ویژه نسل جوان؛ ابتکار عمل و خلاقیت داشته باشیم، در این زمینه کانونهای فرهنگی هنری مساجد نقش مهمی بر عهده دارند.
رضایی فعالیت هنرمندان مسجدی کانونها در رشتههای مختلف هنری از جمله تئاتر، رسانه، سرود، نویسندگی، هنرهای تجسمی و ... را قابل توجه دانست و افزود: آماده تشکیل کار گروهی مشترک برای تعریف برنامههای عملیاتی در راستای تحقق اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستیم.
رویکرد برنامههای ستاد فهما استان معطوف به مناطق محروم، مرزی و روستایی است
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد آذربایجان شرقی اظهار کرد: امسال رویکرد برنامههای ستاد فهما استان در اجرای برنامههای فرهنگی، هنری، قرآنی و آموزشی معطوف به مناطق محروم، مرزی و روستایی است.
مرتضی شفیعی، سه شنبه، ۲۲ فروردین ماه، در جلسه مشترک با مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان شرقی با اشاره به فعالیت یک هزار و ۴۱۵ کانون فرهنگی هنری در مساجد شهری و روستایی استان اظهار کرد: از این تعداد بیش از ۶۵۰ کانون دارای کتابخانه مخزندار و قرائتخانه و یا کتابخانه باز هستند.
وی با اشاره به ضریب گسترده نفوذ فعالیتهای فرهنگی و هنری کانونهای مساجد در سراسر استان خاطرنشان کرد: مساجد بسیاری از مناطق دورافتاده، محروم و مرزی استان دارای کانون فرهنگی هنری هستند که این ظرفیت بینظیر فرصتی برای کارهای فرهنگی عمیق و اثرگذار است.
شفیعی خواستار تعامل حداکثری و همافزایی در برنامههای کانونهای فرهنگی هنری مساجد و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان شد و گفت: بهرهمندی از ظرفیت متقابل در راستای تحقق اهداف میان مدت و بلند مدت منجر به تربیت، رشد و بالندگی کودکانی هنرمند، مؤمن و متعهد در بطن مساجد خواهد شد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان شرقی در سخنانی با اشاره به اقدامات و فعالیتهای این مرکز در زمینههای آموزشی، فرهنگی، هنری و کتابخوانی اظهار کرد: امسال در قالب فعالیتهای حضوری و مجازی برنامههای گستردهای پیش بینی شده که بخشی از این برنامه ها کاملا همراستا با اهداف ستاد فهما استان قرار دارد.
علی بینش تجهیز کتابخانههای مساجد با کتب کودک و نوجوان، برگزاری کارگاههای تخصصی مهارتهای زندگی، آیینهای بزرگداشت مناسبتهای ملی و مذهبی، انتشار فراخوانهای هنری و ادبی و همچنین اجرای گروههای هنری در مناطق روستایی با رویکرد آموزشی را از جمله فعالیتهایی برشمرد که با همکاری ستاد فهما استان قابلیت اجرا دارد.
وی خواستار انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک میان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان شرقی و ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان شد و خاطرنشان کرد: اعتقاد راسخ داریم، فرآیند تربیت و آموزش کودکان و نوجوانان در فضای مسجد مؤثرتر و ماندگارتر خواهد بود.