مقام معظم رهبري درباره عدالتمحوري در سيره حضرت فاطمةالزهرا (س) ميفرمايند: اين نميشود كه ما دم از محبت فاطمه زهرا(س) بزنيم، در حالي كه آن بزرگوار به خاطر گرسنگان نان را از گلوي خود و عزيزانش بريد ولي ما ... اگر بتوانيم، نان را از گلوي فقرا هم ميبريم!
به گزارش خبرنگار آيين و انديشه خبرگزاري فارس، مقام معظم رهبري در دومين نشست بررسي انديشههاي راهبردي، محققان و نخبگان حوزوي و دانشگاهي را به تأمل در موضوع «عدالت»، فرا خواند. اما اين تأكيدهاي ايشان بر موضوع عدالتمحوري، به اين نشست محدود نميشود، چراكه ايشان قريب به دو دهه است كه تمام جوانب عدالتمحوري را تبيين كردهاند.
ايشان در مجموع سخنرانيهاي خود، از عدالت اجتماعي تا عدالت اقتصادي، از شاخصهاي عدالتمحوري تا شاخصهاي بيعدالتي اقتصادي و همچنين عدالت در سيره ائمه معصومين را بررسي كردهاند كه نيازمند بازنشر و تأملهاي مدقانه از سوي محققان و پژوهشگران است.
به مناسبت ميلاد حضرت فاطمه الزهرا (س)، بخشي از سخنان مقام معظم رهبري در مورد عدالتمحوري در سيره حضرت زهرا را تقديم ميشود:
* از كم بودن تعدادمان در مقابل دنياي ظلم و استكبار نترسيم
مگر نميگوييم كه حضرت زهرا (سلامالله عليها) با حال ناتواني به مسجد رفت، تا حقي را احقاق كند؟ ما هم بايد در همه حالات تلاش كنيم، تا حق را احقاق كنيم. ما هم بايد از كسي نترسيم. مگر نميگوييم كه يك تنه در مقابل جامعه بزرگ زمان خود ايستاد؟ ما هم بايد همچنان كه همسر بزرگوارش فرمود «لا تستو حشوا في طريق الهدي لقله اهله» از كم بودن تعدادمان در مقابل دنياي ظلم و استكبار نترسيم و تلاش كنيم.
مگر نمي گوييم كه آن بزرگوار كاري كرد كه سوره دهر درباره او و شوهر و فرزندانش نازل شد؟ ايثار نسبت به فقرا و كمك به محرومان، به قيمت گرسنگي كشيدن خود، «وَيُؤْثِرُونَ عَلَى أَنفُسِهِمْ وَلَوْ كَانَ بِهِمْ خَصَاصَةٌ» ما هم بايد همين كارها را بكنيم.
اين نميشود كه ما دم از محبت فاطمه زهرا (سلامالله عليها) بزنيم، در حالي كه آن بزرگوار براي خاطر گرسنگان نان را از گلوي خود و عزيزانش - مثل حسن و حسين (ع) و پدر بزرگوارشان (ع) ـ بريد و به آن فقير داد.نه يك روز، نه دو روز؛ سه روز! ما ميگوييم پيرو چنين كسي هستيم؛ ولي ما نه فقط نان را گلوي خود نميبريم كه به فقرا بدهيم، اگر بتوانيم، نان را از گلوي فقرا هم ميبريم! (5، بهمن، 70)
حالا شما ببينيد، او فاطمه زهرا (س) خانمي است كه در خانه نشسته و شوهرش مرتب در جبهه است، و اگر در جبهه نباشد، جنگ لنگ ميماند. اين قدر جبهه وابسته به اوست - از لحاظ زندگي هم وضع رو به راهي ندارند؛ همان چيزهايي كه شنيدهايم «وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَى حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا » يعني حقيقتا زندگي فقيرانه محض داشتند، در حالي كه دختري رهبري هم هست، دختر پيامبر هم هست، يك نوع احساس مسئوليت هم ميكند. (7، ارديبهشت، 77)
*هر يك از ائمه شط خروشاني هستند كه فضاي معرفت و استعدادهاي بشري را سيراب و بارور كردهاند
هر يك از ائمه شط خروشاني هستند كه فضاي معرفت و استعدادهاي بشري را سيراب و بارور كردهاند و همه اين جويبارها از اين چشمه سرازير ميشوند؛ چشمه جوشان فاطمه زهرا (س). روايات صادقين (ع)، عظمت حضرت رضا و موسي بن جعفر و ائمه بعدي، مقام والاي حضرت بقيهالله (ارواحنا فداه) همه جويبارهاي آن كوثرند؛ آن كوثر تمام نشدني، آن چشمه جوشان؛ بركات فاطمه زهرا اين است ما اين بزرگوار را خواستهايم به عنوان الگو ميان خودمان مطرح كنيم يك زن جوان، يك دختر جوان، كه زندگياش، زندگي معمولي، لباسش، لباس فقرا، كارش در خانه، جمع و جور كردن بچهها و مديريت خانه و كدبانويي اي ن خانه كوچك و دستاس كردن است و آن كوه معرفت و درياي عظيم علم و دانش در وجود اوست. (17، مرداد، 83)