بزرگترین ستارهای که تاکنون در کیهان شناخته شده، شعاعی ۱۷۰۰ برابر بزرگتر از شعاع خورشید دارد. ستارهشناسان برآورد میکنند که حدود ۲۰۰ سکستیلیون (۲۱^۱۰=Sextillion) ستاره در جهان وجود داشته باشد. در این میان کوچکترین ستارهای که رصد شده، «EBLM J۰۵۵۵-۵۷Ab» نامگذاری شده که تقریبا هماندازه سیاره زحل است. اما بزرگترین ستاره شناخته شده در جهان نیز «UY Scuti» نام دارد که شعاع آن ۱.۱۸۸ میلیارد کیلومتر برآورد شده؛ در حالی که شعاع خورشید تقریبا ۶۹۶ هزار کیلومتر است. این بدان معناست که میتوان حدود ۵ میلیارد ستاره خورشید که بزرگترین ستاره منظومه خورشیدی است، در درون «UY Scuti» جا داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب ستارهشناسان برآورد میکنند که حدود ۲۰۰ سکستیلیون (21^10=Sextillion) ستاره در جهان وجود داشته باشد. در این میان کوچکترین ستارهای که رصد شده، «EBLM J0555-57Ab» نامگذاری شده که تقریبا هماندازه سیاره زحل است.
اما بزرگترین ستاره شناخته شده در جهان نیز «UY Scuti» نام دارد که شعاع آن ۱.۱۸۸ میلیارد کیلومتر برآورد شده؛ در حالی که شعاع خورشید تقریبا ۶۹۶ هزار کیلومتر است. این بدان معناست که میتوان حدود ۵ میلیارد ستاره خورشید که بزرگترین ستاره منظومه خورشیدی است، در درون «UY Scuti» جا داد.
این ستاره در سال ۱۸۶۰ توسط منجمان آلمانی شناسایی شد و در ابتدا «BD-12 5055» نامیده شد. این اَبَرستاره قرمز رنگ که درخشش زیادی هم دارد، در فاصله ۹۵۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد و جزء صورت فلکی اسکاتوم است.
یافتن این ابرستارهها به دلیل طول عمر کوتاه آنها دشوارتر است. چرا که بر خلاف ستارگان دیگر که میلیاردها سال عمر میکنند، ابرستارهها فقط برای چند میلیون سال وجود دارند.
منبع: یورونیوز