ذهن انسان از موضوعاتی در جهان هستی است که دانشمندان در دهههای گذشته توانستهاند تنها بخش کوچکی از تواناییهای آن را کشف کنند.
به گزارش ایسنا، دیجیرو در ادامه نوشت: مغز همیشه برای دانشمندان قابل توضیحتر از ذهن بوده، یعنی چیزی که ما را از بقیه موجودات متمایز میسازد. ذهنی که به ما احساس مسئولیت، عذاب وجدان، شادی و غم القا میکند و باعث میشود تصمیمات متفاوتی را در زندگی بگیریم.
به همین دلیل در ادامه و در این مطلب با ۱۵ دانستنی درباره ذهن شما را همراهی خواهیم کرد.
۱- بسیاری از فیلسوفان بر این باورند که مغز آشکار کننده ذهن است و ذهن حالت درونی هوشیاری است.
۲- عقل گرایان همانند افلاطون بر این باورند که ذهن از طریق تفکر و استدلال به دانش میرسد، اما تجربه گرایان همانند ارسطو بر این باورند که ذهن دانش را از طریق تجربه به دست میآورد.
۳- دانشمندان مطمئن نیستند که حیوانات یا حتی ماشینهای ساخته شده به دست انسانها هم میتوانند از ذهن برخوردار باشند یا خیر.
۴- دانشمندان بر این باورند که ذهن انسانها به طور عمده از طریق انتخاب جنسی اجداد ما تکامل یافته، همانطور که دم طاووس هم از این طریق تکامل پیدا کرده است.
۵- اکثر دانشمندان بر این باورند که پخش کردن موسیقی کلاسیک تاثیر مشهودی بر افزایش قدرت ذهن نوزادان ندارد، اما در عین حال کودکانی که زدن یک ساز را یاد میگیرند میتوانند تواناییهای ذهنشان را بیشتر از کودکانی که ساز بلد نیستند توسعه بدهند.
۶- بودا ذهن را پر از میمونهای مستی تعریف میکند که این طرف و آن طرف میپرند، جیغ میزنند و همینطور مدام صحبت میکنند. طبق گفته بودا، ترس یک میمون خاص است که صدایی بلند دارد. بودا همچنین به مدیتیشن به عنوان راهی برای رام کردن میمونهای مست ذهن نگاه میکند.
۷- NSF تخمین میزند که ذهن انسان روزانه ۱۲ تا ۵۰ هزار فکر تولید میکند که این بسته به این است که شخص چقدر متفکر است. اکثر این تفکرات هم در مورد محیط اجتماعی و خود ما هستند.
۸- روان شناسان اعلام کردهاند که در ذهن افرادی که تمایل به خودکشی دارند زمان به نظر آرامتر میگذرد.
۹- وقتی ما خاطرهای را به یاد میآوریم، در واقع آخرین باری که خاطره را به یاد آوردهایم را به یاد میآوریم!
۱۰- سازمان سیا پروژهای را برای آزمایش کنترل ذهن با استفاده از LSD انجام داده بود. آنها حتی سعی کردند که از این ماده مخدر استفاده کنند تا به طور کامل حافظه مامورین سی آی اِی را پاک کنند!
۱۱- دانشمندان بر این باورند که ذهن برای اینکه بیش از حد پر نشود، سریعتر فکر کند، اطلاعات جدید را راحتتر جذب کند و از مشکلات احساسی جلوگیری کند یک سری خاطرات را خودش فراموش میکند!
۱۲- بیش از ۱۰۰ دانشمند ثابت کردهاند که جرم و جنایت ۵۰ درصد تحت عوامل ژنتیکی است و عوامل محیطی همچون تربیت، فقر و تبعیض مسئول ۵۰ درصد دیگر هستند.
۱۳- میانگین زمانی که طول میکشد عشقی را فراموش کنیم ۱۷ ماه و ۲۶ روز است!
۱۴- وقتی خسته یا گرسنه هستید، نه گفتن یا داشتن هدفی خاص برایتان سختتر میشود.
۱۵- ذهن انسان بین ۳۰ تا ۷۰ درصد اوقات برای خودش پرسه میزند!