ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی از ثبت بیش از ۳۰ وقف جدید در استان طی یک سال گذشته خبر داد و گفت: موقوفات به ثبت رسیده در عرصههای مختلف و با نیتهای متفاوتی بوده است.
حجت الاسلام سید شهاب الدین حسینی روز دوشنبه، ۱۲ مهرماه در نشست خبری به مناسبت دهه وقف، اظهار کرد: گسترهی وقف و نیتهای واقفان خیراندیش در عرصههای مختلف وجود داشته و آذربایجان شرقی نیز جزو استانهای برتر در این حوزه است.
به گزارش ایسنا، وی در تشریح اقدامات این اداره کل طی یک سال گذشته، افزود: بالغ بر ۵۲ هزار و ۴۸۸ بسته معیشتی به ارزش هر بسته ۵۰۰ هزار تومان، ۴۸ هزار و ۴۳۴ بسته بهداشتی، ذبح و قربانی ۲۳۲ راس دام، بیش از ۲۵۳ هزار پس غذای گرم و ۲۰۰ مورد البسه بیمارستانی توسط این اداره کل در دوران کرونا تهیه و توزیع شده است.
وی با اشاره به عفو و بخشش ۲۷۴ مورد اجاره بهای رقبات، ادامه داد: همچنین ۲۵ گروه جهادی در قالب ۱۱۴ نفر طی یک سال گذشته تشکیل یافته و تنها در دهه محرم امسال، ۵۰۷۰ بسته معیشتی و ۱۰۶ هزار و ۳۰۰ پرس غذای گرم در بین نیازمندان استان توزیع شده است.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به فعالیتهای این اداره کل در حوزه فرهنگی نیز تشریح کرد: کاروانهای نسیم انتظار، شمیم کرامت، نشاط معنوی، بصیرت عاشورایی، طرح ضیافت الهی و طرح شمیم خدمت (طرحی در رابطه با اشتغالزایی در جوار امامزادهها) در طی سال گذشته اجرا شده و در راستای حمایت از هیاتهای حسینی نیز از مبلغ یک تا ۲۰ میلیون تومان به هیاتهای حسینی استان کمک مالی شده است.
وی با اشاره به تهیه ۷۰۰ بسته در قالب مهر تحصیلی با ارزش هر بسته ۶۰۰ هزار تومان در مهرماه سالجاری، گفت: رزمایش سلامت در دوران شیوع کرونا نیز در ۲۰ بقعه متبرکه استان انجام گرفته است.
سنددار شدن ۱۲۱۴ موقوفه در آذربایجان شرقی طی یک سال گذشته
وی در خصوص فعالیتهای این اداره کل در حوزه حقوقی و ثبتی نیز اظهار کرد: تنها در یک سال گذشته تعداد ۱۲۱۴ موقوفه در سطح استان سنددار شده و سند ۱۶۳ موقوفه دیگر نیز به سند تک برگ تبدیل شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی از صدور شناسه ملی برای ۴۰۳ موقوفه استان طی یک سال گذشته خبر داد و افزود: ۱۳۵ پرونده حقوقی در رابطه با بحث موقوفات در سطح استان تعیین تکلیف شده و سند اجاره ۲۵۴۲ موقوفه نیز تجدید یافته است.
وی با اشاره به انجام عملیاتهای مرمت و بازسازی تمامی امامزادههای سطح استان، گفت: در بیش از ۲۵ امامزاده ساخت و سازهای عمدهای در حال انجام است.
وی ادامه داد: گامهای مثبتی در راستای خدمات اجتماعی از سوی این اداره کل برداشته شده و افتتاح دارالایتام و مرکز نگه داری کودکان بی سرپرست ۴۰۰ نفری، سرای سالمندان در جوار قبرستان عمو زین الدین، مجموعه فرهنگی مذهبی فخرالزاکرین با متراژ ۵۰۰۰ مترمربع، موقوفه خیابانی ، باغات میوه مراغه از جمله اقدامات اداره کل اوقاف در این حوزه بوده است.
حجت الاسلام حسینی با بیان اینکه اداره کل اوقاف در سالجاری به صورت جدی وارد مباحث کشاورزی شده است، افزود: ۶۱۹ باغ موقوفه سطح استان با همکاری یک مهندس کشاورز خبره در حال بروزرسانی و نهال کاری است.
وی در ادامه در رابطه با شکایت این اداره کل از شرکت ملی صنایع مس ایران در خصوص وقفی بودن بخشی از عرصهی مجتمع مس سونگون، افزود: استحصال مس از این منطقه انفعالی است اما در خصوص عرصه میتوان گفت که بر اساس مدارک و استناد معتبر بخشی از این عرصه وقفی بوده و ما نیز پیگیر این موضوع هستیم.
وی با اشاره به وجود بیش از ۴۰۰۰ موقوفه و بیش از ۲۰ هزار رقبه در استان، گفت: ۶۳۰ موسسه و خانه قرآنی نیز با مجوز اداره کل ارشاد و یا سازمان تبلیغات اسلامی در سطح استان فعال بوده و اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی نیز در تعامل با این نهادها وظیفه برگزارش مسابقات قرآنی را دارد.
راه اندازی ۲۵ مرکز افق در امامزادههای آذربایجان شرقی
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی از راه اندازی ۲۵ مرکز افق (اجتماعی، فرهنگی، قرآنی) در جوار امامزادههای استان خبر داد و گفت: تعداد این مراکز که با هدف ارائه آموزشها در سه حوزه اجتماعی، فرهنگی و قرآنی است، در سطح استان ارتقا مییابد.
وی ادامه داد: اغلب موقوفات استان با نیت سیدالشهدا (ع) و دهه محرم است با این حال موقوفات حوزه قرآنی در استان کم رنگتر از حد انتظار انجام میگیرد.
راه اندازی دانشکده تحصیلات تکمیلی علوم قرآنی در تبریز
وی در ادامه با اشاره به فعالیت دانشکده علوم قرآنی در مراغه، گفت: به زودی دانشکده تحصیلات تکمیلی علوم قرآنی در شهر تبریز راه اندازی خواهد شد.
حجت الاسلام حسینی در ادامه با اشاره به روزشمار دهه وقف سالجاری اظهار کرد: سیزدهم مهرماه به نام «وقف، ترویج فرهنگ قرآن، عترت و مهدویت»، چهاردهم مهرماه به نام «وقف، خدمات فرهنگی و اجتماعی به جامعه»، پانزدهم مهرماه و آخرین روز ماه صفر و همزمان با شهادت امام رضا (ع) به نام «وقف، بقاع متبرکه و ترویج فرهنگ زیارت»، شانزدهم مهرماه به نام «وقف، کاهش آسیبهای اجتماعی»، هفدهم مهرماه به نام «وقف، توسعه فرهنگ و تمدن اسلامی»، هیجدهم مهرماه به نام «وقف، توسعه آموزش و پژوهش و حمایت از نخبگان و موسسات دانش بنیان»، نوزدهم مهرماه به نام «وقف، سلامت و بهداشت جامعه» بیستم مهرماه به نام «وقف، اشتغال و تولید» و بیست و یکم مهرماه و آخرین روز دهه وقف سالجاری نیز به نام «وقف جمعی و توسعه مشارکتهای اجتماعی» نامگذاری شده است.