کاوشگر خورشیدی "پارکر" ناسا در سال ۲۰۱۸ با هدف مطالعه خورشید از نزدیک پرتاب شد و هر دفعه به هدف خود نزدیک و نزدیکتر شده و رکورد جدیدی را ثبت میکند. اخیرا در حالیکه "پارکر" هشتمین چرخش خود به دور خورشید را آغاز کرده، رکورد جدیدی ثبت کرده و سرعت آن به بالای ۳۳۰ هزار مایل در ساعت (۵۳۲ هزار کیلومتر در ساعت) رسیده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، کاوشگر خورشیدی "پارکر" اولین کاوشگری است که به یک ستاره نزدیک شده است. "آژانس فضایی آمریکا"(NASA) در تاریخ ۱۲ اوت ۲۰۱۸ مطابق با ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ نخستین کاوشگر خورشیدی خود را سوار بر موشک "Delta IV" متعلق به اتحادیه پرتابهای آمریکا(ULA) روانه مدار خورشید کرد تا بخشهایی از رازهای سربهمهر این ستاره را افشا کند. کاوشگر خورشیدی پارکر مجهز به سپرهای حرارتی فوقالعاده مقاوم است که قابلیت مقاومت در دمای ۱۳۷۷ درجه سانتیگراد(۲۵۰۰ درجه فارنهایت) را دارد و هنگام نزدیک شدن به خورشید و با وجود گرمای محیط، به گونهای طراحی شده که دمای داخل آن ۳۰ درجه سانتیگراد باقی بماند. این امر به لطف یک صفحه کامپوزیت کربنی ۱۱۴ میلیمتری سپر حرارتی تعبیه شده روی بدنه کاوشگر امکانپذیر شده است.
این کاوشگر از مجموعهای از ابزارهای موجود برای مطالعه ذرات خورشیدی با انرژی بالا در جو خورشید برای درک بهتر منشا بادهای خورشیدی استفاده خواهد کرد. این فضاپیما برای رسیدن به هدف خود یک سری پروازهای از نزدیک به سیاره زهره انجام داده است تا از نیروی جاذبه این سیاره استفاده کرده، به سمت خورشید حرکت کند. چهارمین پرواز از نزدیک نیز در ماه فوریه انجام شد که این موضوع کاوشگر خورشیدی "پارکر" را در هشتمین دور خورشید قرار داد.
در این حالت کاوشگر در فاصله ۶.۵ میلیون مایلی (۱۰.۴ میلیون کیلومتری) از سطح خورشید قرار دارد که این نیز یک رکورد دیگر است و با رسیدن به سرعت ۳۳۰ هزار مایل در ساعت، کاوشگر رکورد سرعت قبلی خود یعنی ۲۸۹هزار و ۹۳۲ مایل در ساعت (۴۶۶،۶۰۰ کیلومتر در ساعت) را شکست.
اکنون هنگامی که "پارکر" در حال چرخش به دور خورشید است، با استفاده از مجموعه ابزارهای خود به جمع آوری اطلاعات در مورد محیط خورشیدی و بادهای خورشیدی خواهد پرداخت و این کار را تا ۴ مه نیز ادامه خواهد داد.
"پارکر" در مجموع ۲۴ بار به تاج خورشیدی شیرجه خواهد زد و در هر گردش به دور خورشید کمی عمیقتر در جو ستاره قرار میگیرد و به خورشید نزدیک میشود و به این کاوشگر شانس بیشتری برای کشف اسرار خورشید میدهد. دانشمندان امیدوارند که این ماموریت بتواند به آنها در درک بهتر بادهای خورشیدی کمک کند.