کاوشگر چینیها موسوم به "چانگ ای ۵"(Chang'e ۵) که چندی پیش زمین را به مقصد ماه ترک کرده بود، روی ماه فرود آمد.
به گزارش ایسنا و به نقل از ورج، چین ۲۳ نوامبر ساعت ۱۵:۳۵ به وقت منطقه زمانی شرقی(۰۰:۰۵ بامداد سهشنبه به وقت تهران) فضاپیمای بدون سرنشین خود را به سمت کره ماه پرتاب کرد. چین این فضاپیمای بدون سرنشین را با این هدف پرتاب کرد که این فضاپیما سنگهای ماه را به زمین بازگرداند. این اولین تلاش یک کشور برای آوردن نمونه از قمر طبیعی زمین از دهه ۱۹۷۰ تاکنون است. این کاوشگر به زودی عملیات حفاری خود را آغاز می کند و اگر همه چیز با موفقیت پیش رود اواخر ماه جاری نمونه ها را به زمین بارخواهد گرداند.
این کاوشگر هشت هزار و ۲۰۰ کیلوگرمی پس از ۱۱۲ ساعت سفر ۲۸ نوامبر به مدار ماه وارد شد. این کاوشگر قرار است ۷ فوت (۲.۱ متر) در ماه حفاری کند تا نمونههایی را برای جمع آوری جمع کند. انتظار میرود کل ماموریت ۲۳ روز طول بکشد.
کاوشگر "چانگ ای ۵"(Chang'e-۵) که به نام الهه ماه در چین باستان نامگذاری شده است، درصدد جمع آوری نمونههایی از کره ماه است که میتواند به دانشمندان در درک بیشتر ریشه و شکلگیری ماه کمک کند. اگر کاوشگر چینی بتواند با موفقیت و همراه با نمونه به زمین بازگردد چین تبدیل به سومین کشوری خواهد شد که نمونههای قمری را چند دهه بعد از ایالات متحده و شوروی سابق به زمین میآورد