آغاز عمليات "مرواريد" از سوي نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران (1359ش)
در روز 6 آذر 1359ش نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران با همكاري نيروي هوايي ارتش، به پايانههاي البكر و الاُميه كه از بزرگترين مراكز صدور نفت خليج فارس و شاهرگ حيات اقتصادي عراق به حساب ميآمدند، حمله برد و دو سوم آنها را منهدم ساخت. دشمن بعثي براي جبران اين شكست، در 7 آذر 59 با اعزام تعدادي نيرو، سعي در بازپسگيري پايانهها كرد و نبرد سختي درگرفت. سرانجام پس از ساعتها جنگ نابرابر و بيامان، در حالي كه دلاورمردان نيروي دريايي، آخرين گلولههاي خود را به سوي دشمن نشانه ميرفتند، ناوچه پيكان پس از غرق كردن چندين فروند ناوچه دشمن مورد اصابت چند موشك قرار گرفت و با پرسنل شجاع خود در شمال خليج فارس در دل آبهاي گرم و نيلگون آن جاي گرفت.
روز نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران
به مناسبت رشادتها و دلاور مرديهاي نيروي دريايي ارتش در دفاع از جزاير، بنادر، سواحل و شهرهاي جنوبي به ويژه دفاع از آبادان و خرمشهر و آبهاي نيلگون خليج فارس در دوران جنگ تحميلي و انهدام نيروي دريايي دشمن بعثي، در همان آغاز جنگ، با تاييد حضرت امام خميني(ره)، هفتم آذر، سالروز حماسه آفريني ناوچه موشك انداز پيكان، به عنوان روز نيروي درياي ارتش نام گرفت تا همه ساله، حماسه با شكوه دريادلان نيروي دريايي و ياد شهداي عزيز و گرانقدر اين نيرو گرامي داشته شود. هفتم آذر، تبلور ايثارو جان فشانيهاي پرسنل قهرمان و جان بر كف نيروي دريايي مهين اسلامي ايران در برقراري ثبات وامنيت در آبهاي نيلگون خليج فارس و درياي عمان ميباشد. اين نيرو با يگانهاي شناور دريايي، تفنگداران و تكاوران، اسكادرانهاي هواناو و هوادريا، واحدهاي پروازي نيرو و با غواصان ورزيده و... هر نوع فعاليتي از سوي دشمن را در محدوده قانوني خود خنثي خواهد كرد.
به مناسبت موفقیت نظامیان نیروی دریایی ایران و به ویژه مقاومت ناوچه پیکان در برابر حمله دریائی و هوائی ارتش عراق در ۷ آذر ۱۳۵۹، با تأیید امام خمینی (ره) ، این روز، روز نیروی دریایی نامگذاری شد.
پايان نبرد تانك ها ميان آلمان و شوروي در جريان جنگ جهاني دوم (1941م)
نبرد تانكها كه در جريان جنگ جهاني دوم، ميان آلمان و شوروي رخ داده بود، در 27 نوامبر 1941م با شكست آلمان به پايان رسيد. در اين نبرد، نيروهاي آلماني تلاش كردند مسكو پايتخت شوروي را كه از يك ماه پيش محاصره كرده بودند، تصرف كنند. اين شكست آلمان، حادثه مهمي در جنگ جهاني دوم بود و نقطه آغاز شكست آلمان را در جبهه شوروي رقم زد. جنگ آلمان با شوروي در نزديكي مسكو به علت آن كه دو طرف از تعداد زيادي تانك استفاده كرده بودند، به عنوان نبرد تانكها، معروف گرديد.