ماموریت کاملا بومی چین موسوم به "تیان ون-۱"(Tianwen-۱) آماده پرتاب به سمت مریخ شد.
به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس، قرار است چینیها ماموریت "تیان ون-۱"(Tianwen-۱) را با استفاده از موشک "لانگ مارچ ۵"(Long March ۵) در اواخر ژوئیه یا اوایل اوت سال جاری به فضا ارسال کنند.
"تیان ون -۱" یک پروژه بلندپروازانه است که شامل یک مدارگرد، یک فرودگر و یک مریخ نورد ۲۴۰ کیلوگرمی به اندازه یک سبد گلف کوچک است.
مقامات چینی در مورد این مأموریت محتاطانه و محرمانه عمل کردهاند و هنوز به طور رسمی و عمومی مکان فرود نهایی آن را روی مریخ اعلام نکردهاند، اما ابزارهای علمی "تیان ون-۱" حاکی از یک عملیات اکتشاف گسترده در محیط مریخ است.
مدارگرد "تیان ون-۱" دارای شش ابزار است که شامل دوربین با وضوح بالا، مغناطیس سنج و طیف سنج مواد معدنی است که به اعضای تیم مأموریت این امکان را میدهد که ترکیب سنگهای سطح مریخ را شناسایی کنند.
مریخ نورد "تیان ون-۱" نیز دارای شش ابزار از جمله ایستگاه هواشناسی، یک ردیاب میدان مغناطیسی و یک رادار قابل نفوذ به زیر سطح مریخ است که میتواند یخ-آبهای زیرسطحی را تا عمق حدود ۱۰۰ متر شناسایی کند.
اگر ماموریت "تیان ون-۱" موفق باشد، چین پس از اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده به عنوان سومین کشوری شناخته خواهد شد که یک فضاپیما در مریخ مینشاند و این فرود حماسی میتواند راه را برای کارهای بزرگتر در آینده نزدیک هموار کند؛ از جمله اینکه مقامات فضایی چین از تمایل خود برای اجرای یک مأموریت بازگرداندن نمونههای مریخی صحبت کردهاند که احتمالاً در اوایل سال ۲۰۳۰ پرتاب شود.
"لی بنجی"(Li Benq) از فرماندهان ماموریت اظهار کرد، آزمایش تمام موارد فنی موشک، مریخنورد و منطقه پرتاب تکمیل شده است.
هماکنون موشک لانگمارچ در محل پرتاب قرار گرفته است و چینیها از این پروژه حمایت گستردهای انجام دادهاند.
این پرتاب از مرکز پرتابهای فضایی "ونچانگ"(Wenchang) انجام خواهد شد.