محققان سیاهچاله ای را رصد کرده اند که بیشترین سرعت رشد در جهان را دارد و حجم آن ۳۴ میلیارد بار بیشتر از خورشید است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فیز، تحقیقی جدید نشان می دهد سیاهچاله ای که حجم آن ۳۴ میلیارد بار بزرگتر از خورشید است، با بیشترین سرعت در جهان رشد می کند. این سیاهچاله روزانه حجمی معادل خورشید را می بلعد.
طبق تحقیقاتی که پژوهشگران دانشگاه ملی استرالیا انجام داده اند، این سیاهچاله J۲۱۵۷ نام دارد و حدود ۸ هزار بار بزرگتر از سیاهچاله موجود در مرکز کهکشان راه شیری است.
کریستوفر اونکن یکی از محققان شرکت کننده این پژوهش می گوید:اگر قرار باشد سیاهچاله کهکشان شیری به اندازهJ۲۱۵۷ بزرگ شود، باید دو سوم ستارگان موجود در کهکشان را ببلعد.
به گفته اونکن آنچه محققان از سیاهچاله رصد می کنند مربوط به ۱.۲ میلیارد سالگی آن است که فقط ۱۰ درصد سن آن به حساب می آید. این بزرگترین سیاهچاله ای است که در بازه اولیه پیدایش جهان رصد شده است.
هنوز محققان نمی دانند این سیاهچاله چگونه رشد کرده، اما مشغول جستجو برای سیاهچاله های بیشتری در جهان هستند تا بتوانند سرنخی در این باره بیابند.
فویان بیان یکی دیگر از محققان شرکت کننده در این پژوهش می گوید: هنگامیکه نرخ سریع رشد J۲۱۵۷ را رصد کردیم، متوجه شدیم با یک ابر سیاهچاله سروکار داریم. میزان اجسام آسمانی که سیاهچاله می تواند ببلعد به حجم فعلی آن بستگی دارد. بنابراین J۲۱۵۷ که با چنین سرعت بالایی مواد را می بلعد، احتمالا رکورد دار است.
محققان دانشگاه آریزونا با استفاده از تلسکوپVLTدر شیلی توانسته اند حجم سیاهچاله را به درستی اندازه گیری کنند.
شیوا سعیدی قوی اندام