ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 27 دي 1403
پنجشنبه 27 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 11 تير 1399     |     کد : 192818

ستاره ای ۲.۵ میلیون بار درخشان‌تر از خورشید ناپدید شده است!

ستاره ای عظیم که ۲.۵ میلیون بار درخشان‌تر از خورشید است، به طور مرموزی از آسمان ناپدید شده است. احتمال دارد این ستاره در یک سیاهچاله فرو رفته باشد.

ستاره ای عظیم که ۲.۵ میلیون بار درخشان‌تر از خورشید است، به طور مرموزی از آسمان ناپدید شده است. احتمال دارد این ستاره در یک سیاهچاله فرو رفته باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، یکی از بزرگترین ستاره های جهان به طور مرموزی از نظرها ناپدید شده است.

این ستاره در فاصله ۷۵ میلیون سال نوری زمین در کهکشان کوتوله کینمن (Kinman Dwarf Galaxy) قرار داشت اما اکنون دیگر قابل مشاهد نیست و محققان دلیل آن را نمی دانند.

هنگامیکه  محققان سعی کردند با رصد این ستاره درباره چگونگی مرگ ستاره های عظیم اطلاعاتی به دست بیاورند، متوجه ناپدیدشدن مرموز آن شدند. بین ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۱ میلادی تحقیقات وسیعی روی این ستاره انجام شده و مشاهدات نشان داد که در اواخر عمر خود به سر می برد، به همین دلیل ستاره مذکور هدفی ایده آل برای یک پژوهش جدید به حساب می آمد.

آندرو آلن محقق  کالج ترینیتی دوبلین و محقق ارشد تحقیق در این باره می گوید: ما از ناپدید شدن ستاره بسیار تعجب کردیم. ممکن است ستاره درخشندگی خود را از دست داده باشد و گرد وغبار آن را از نظر پوشانده است.

اما محققان معتقدند این سیاره بدون انفجار و تبدیل شدن به ابرنواختر خاموش شده و در یک سیاهچاله سقوط کرده است.

آلن در این باره می افزاید: اگر این امر صحیح باشد، این نخستین فرآیند رصد مستقیم ستاره عظیمی است که حیات آن بدون انفجار و به این شیوه پایان می یابد. چنین کشفی درک انسان از چگونگی مرگ ستارگان را تغییر می دهد.

کهکشان کوتوله کینمن در صورت فلکی آکواریوس قرار دارد. این صورت فلکی به اندازه ای از زمین دور است که ستاره شناسان نمی توانند ستارگان را به طور دقیق ببینند. در عوض آنها نشانه هایی خاص از هر ستاره را رصد می کنند. یکی از نشانه ها این بود که این ستاره درخشان که ۲.۵ میلیون بار درخشان تر از خورشید بود.

هنگامیکه محققان در سال ۲۰۱۹ میلادی این کهکشان را رصد کردند نه نشانی از ستاره و نه ابر نواختر (علامتی از مرگ ستاره) وجود نداشت. در عوض این شی آسمانی ناپدید شده بود.

محققان برای رصد دقیق تر، برخی از ابزارهای  تلسکوپ VLT در رصدخانه جنوب اروپا آن را رصد کردند. اما با وجود ماه ها کار و تلاش نتوانستند نشانی از ستاره بیابند.

شیوا سعیدی قوی اندام

 


نوشته شده در   چهارشنبه 11 تير 1399  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode