ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 5 آذر 1403
دوشنبه 5 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 1 خرداد 1399     |     کد : 192453

افزایش سن ازدواج عامل اصلی کاهش جمعیت کشور

محمد­ جلال عباسی­ شوازی جمعیت را از موضوعات و مسائل استراتژیک کشور دانست و گفت: همه مسئولان و کارشناسان باید یکی از دغدغه‌های خود را رصد تحولات جمعیتی و برنامه‌ریزی برای اجرای سیاست‌های درست در این حوزه قرار دهند تا بتوانیم یک جمعیت مستمر و پایدار و با رشد قابل توجه داشته باشیم.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، محمد­ جلال عباسی­ شوازی جمعیت را از موضوعات و مسائل استراتژیک کشور دانست و گفت: همه مسئولان و کارشناسان باید یکی از دغدغه‌های خود را رصد تحولات جمعیتی و برنامه‌ریزی برای اجرای سیاست‌های درست در این حوزه قرار دهند تا بتوانیم یک جمعیت مستمر و پایدار و با رشد قابل توجه داشته باشیم.

وی که در یک برنامه رادیویی صحبت می‌کرد، در ادامه به سیاست‌های جمعیتی در دهه‌های گذشته اشاره کرد و توضیح داد: در گذشته، رشد جمعیت کشور بالا بود و جامعه به این نتیجه رسید که نمی‌تواند پاسخگوی نیاز‌های خود باشد و به همین جهت رشد جمعیت را کاهش دادند.

این استاد جمعیت شناسی دانشگاه تهران در عین حال به تحولات کشور در دو دهه گذشته اشاره و اظهار کرد: افزایش سطح سواد، بهبود وضعیت بهداشتی و شرایط اجتماعی باعث شده است، بقاء کودکان افزایش یابد و افراد به این نتیجه رسیدند نیازی نیست هفت فرزند به دنیا بیاورند تا به عنوان مثال حداقل سه فرزند زنده بماند و در واقع به این دلیل، تمایل فرزند آوری کاهش پیدا کرده است.

عباسی شوازی همچنین به تغییر شرایط جامعه اشاره کرد و افزود: دختران قبلا عموما در خانه می‌ماندند، اما امروز تحصیل کرده هستند و بیشتر وقت‌شان را به تحصیل می‌پردازند و تمایل به ازدواج کاهش پیدا کرده و بیشتر علاقه به کار‌های بیرون از منزل دارند.

رئیس انجمن جمعیت شناسی با بیان اینکه مجموعه تحولات جمعیتی و اجتماعی باعث شده است، تقاضا برای فرزندآوری کاهش پیدا کند، عنوان کرد: البته خانواده‌ها علاقه‌مند هستند بین دو تا سه فرزند به دنیا بیاورند، اما موانعی در این زمینه وجود دارد. امروز باید به دنبال این باشیم که چگونه به خانواده‌ها کمک کنیم تا تعداد فرزندان بیشتری به دنیا بیاورند.

وی در خاتمه اظهار کرد: در آسیای جنوب شرقی و جنوب اروپا مانند ایتالیا که تا حدودی خانواده محور هستنند، افزایش سن ازدواج سبب شده، میزان باروری کاهش پیدا کند و در واقع یکی از عوامل اصلی در کاهش باروری در ایران، افزایش سن ازدواج است.


برچسب ها
نوشته شده در   پنجشنبه 1 خرداد 1399  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode