بنابر گزارشها "دانشگاه آکسفورد"(Oxford University)، شرکت "مدرنا"(Moderna) ، "جانسون و جانسون"(Johnson & Johnson) و دو شرکت "پی فایزر"(Pfizer) و "بایو ان تک"(BioNTech) که این دو شرکت با یکدیگر همکاری کردهاند در حال توسعه واکسن ویروس کرونا هستند.
به گزارش ایسنا، هم اکنون بیش از ۱۰۰ واکسن کروناویروس(Covid-۱۹) در سراسر جهان با کمک مالی دو میلیارد دلاری "بنیاد بیل و ملیندا گیتس" در حال توسعه هستند.
در این میان چهار شرکت ظاهرا جلوتر از دیگران با یکدیگر رقابت دارند. خبر واکسن "موسسه جنر دانشگاه آکسفورد"(Jenner Institute at Oxford University) این هفته در سرخط خبرها بود زیرا ممکن است چند میلیون دوز از آن اوایل ماه سپتامبر آماده شود.
یک مطالعه در آمریکا نشان داد که میمونهای مبتلا به کرونایی که واکسن ویروس کرونای توسعه یافته توسط دانشگاه آکسفورد به بدن آنها تزریق شده بود بدنشان در برابر ویروس مقاومت نشان داده و چهار هفته پس از تزریق کاملا سالم بودند. اگرچه جان سال به در بردن میمونها الزاماً تضمین نمیکند که همین اتفاق در انسان رخ دهد اما این دانشگاه خود را برای آزمایش شش هزار نفر تا پایان ماه مه آماده کرده است.
شرکت "آکسفورد بایومدیکا پی ال سی"(Oxford Biomedica PLC) که یکی از شرکتهای زیست فناوری منتخب برای تولید این واکسن است، در حال آماده شدن برای تجاری سازی واکسن در مقیاس گسترده است. محققان طی آزمایش مجاز به آلوده کردن شرکت کنندگان به یک بیماری خطرناک نیستند. تنها راه برای اثبات موفقیت آمیز بودن واکسن، آزمایش در مناطقی است که ویروس گسترده است.
یکی از شرکتهایی که کار تولید واکسن خود را سریعا شروع کرد شرکت مدرنا است که تنها در عرض ۶۳ روز یک واکسن احتمالی ویروس کرونا را توسعه داد و در ماه مارس نیز آزمایش آن را آغاز کرد. این واکسن نیز در صورت آماده بودن میتواند تا پاییز سال ۲۰۲۰ در دسترس باشد. شرکت مدرنا تاییدیه سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) را برای شروع فاز دوم آزمایش واکسن خود طی دو ماه آینده دریافت کرده است و اکنون در حال بررسی دادههای ایمنی از مرحله اول آزمایش خود است. مدرنا قصد دارد مرحله دوم آزمایش واکسن " mRNA-۱۲۷۳ " را طی دو ماه آینده آغاز کند که بنابر گفتهها ۶۰۰ شرکت کننده در آن حضور خواهند داشت. نیمی از شرکت کنندگان در سنین ۱۸ تا ۵۵ سال و نیمی دیگر ۵۵ یا بالاتر خواهند بود. شرکت کنندگان پس از آخرین واکسیناسیون، یک سال مورد بررسی قرار میگیرند.
به گفته "آدام بارکر"(Adam Barker)، تحلیلگر شرکت سرمایه گذاری "Shore Capital"، شرکتهای جانسون و جانسون و دو شرکت "پی فایزر"(Pfizer) و "بایو ان تک"(BioNTech) در حال توسعه واکسن هستند. جانسون و جانسون در ماه مارس، پس از دو ماه تحقیق واکسنی را توسعه داد که در ماه سپتامبر مطالعات بالینی آن بر روی انسان را نیز انجام خواهد داد و این واکسن احتمالا در اوایل سال ۲۰۲۱ در دسترس خواهد بود و رقیب آن نیز دو شرکت "پی فایزر" (Pfizer) و "بایو ان تک" (BioNTech) با همکاری یکدیگر چندین واکسن را توسعه داده و در حال آزمایش هستند و هفته گذشته توسط دولت آلمان چراغ سبز نیز دریافت کردند تا آزمایش آن بر روی ۲۰۰ داوطلب سالم را شروع کنند. شرکت داروسازی پی فایزر روز سهشنبه اعلام کرد که در صورت اثبات بی خطری و مؤثر بودن واکسن میتواند "میلیون ها دوز" از واکسن را قبل از پایان سال ۲۰۲۰ در بازار توزیع کند.