ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 28 ارديبهشت 1403
جمعه 28 ارديبهشت 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 25 فروردين 1399     |     کد : 191962

روز شمار تاريخ

دوشنبه25فرودین 1399-19شعبان 1441-13آوریل 2020

روز بزرگداشت ادیب و عارف شهیر "شیخ فرید الدین عطار نیشابوری"

روز بزرگداشت ادیب و عارف شهیر "شیخ فرید الدین عطار نیشابوری"

روز بزرگداشت ادیب و عارف شهیر "شیخ فرید الدین عطار نیشابوری"
شیخ فریدالدین محمد بن ابراهیم نیشابوری مشهور به عطار، شاعر و عارف نام آور ایرانی در قرن ششم و آغاز قرن هفتم هجری است. وی در ابتدا شغل عطاری داشته و پس از تغییر حال، در سِلک صوفیان و عارفان درآمد. عاقبت پس از سفرهای متعدد، در زادگاه خود رحل اقامت افکند. عطار به حق از شاعران بزرگ متصوفه است که کلام ساده و گیرنده او با عشق و شوقی سوزان همراه می‏باشد. زبان نرم و گفتار دل انگیزش که از دلی سوخته و عاشق و شیدا بر می‏آید، حقایق عرفانی را به نحوی خاص در دل‏ها جایگزین می‏سازد. غیر از دیوان مفصّل عطار، مثنوی‏های متعدد او مانند اسرارنامه، الهی‏نامه، مصیبت‏نامه، خسرونامه، سی‏فصل و لسان‏الغیب و... مشهورند. معروفترین مثنوی‏های عطار، منطق‏الطیر نام دارد و کتاب تذکرة الاولیاء در بیان مقامات عرفا نیز از آثار مشهور منثور اوست.

عملیات نامنظم فتح 5 در شمال سلیمانیه توسط سپاه پاسداران (1366ش)

عملیات نامنظم فتح 5 در شمال سلیمانیه توسط سپاه پاسداران (1366ش)
عملیات نامنظم فتح 5 با رمز مبارک یا صاحب الزمان(عج) در منطقه ماووت در استان سلیمانیه عراق با هدف انهدام مراکز نظامی دشمن صورت گرفت. رزمندگان تحت فرمانده قرارگاه رمضان، متشکل از سپاه پاسداران و معارضین کُرد عراقی، با عبور از کوهستان‏های صعب العبور، خود را به اهداف از پیش تعیین شده رساندند و بعثیان را مورد تهاجم قرار دادند. در این عملیات علاوه بر آزادی‏سازی چندین ارتفاع مهم منطقه و انهدام پایگاه‏های دشمن، حدود 1200 نفر از مزدوران بعث کشته و زخمی شدند و 300 تن دیگر به اسارت رزمندگان اسلام در آمدند.

وقوع غزوه‏ ي "بني ‏مُصْطَلَقْ" به فرماندهي پيامبر بزرگ اسلام(ص)(6 ق)

وقوع غزوه‏ ي "بني ‏مُصْطَلَقْ" به فرماندهي پيامبر بزرگ اسلام(ص)(6 ق)
بني‏مُصْطَلَقْ تيره‏اي از قبيله‏ي خُزاعه مي‏باشند كه با قريش هم جوار بودند. آنان قصد داشتند با تهيه‏ي سلاح و نيرو، مدينه را به محاصره درآورند. پيامبر اسلام(ص) همچون مواقع ديگر، براي خاموش كردن نطفه‏ي فتنه، با ياران خود به سوي قبيله بني‏مصطلق حركت كرد و در كنار چاه "مريسيع" با آنان روبرو گرديد و پس از نبردي، سپاه دشمن را پس از دادن 10 كشته متفرق کرد.

تولد "توماس جِفِرسون" سیاست‏مدار و نظریه‏پرداز معروف امریکایی (1743م)

تولد "توماس جِفِرسون" سیاست‏مدار و نظریه‏پرداز معروف امریکایی (1743م)
توماس جِفِرسون، سومین رئیس جمور امریکا، در 13 آوریل 1743م در ایالت ویرجینیا به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات خود، ابتدا به عنوان وکیل به خدمت پرداخت و با به دست آوردن موفقیت‏های پی در پی، به عضویت کانون وکلا درآمد تا این که به کنگره ملی امریکا راه یافت. جفرسون از آن پس مدارج ترقی را طی کرد و به مناصبی هم‏چون وزارت کشور و معاونت رئیس جمهور دست یافت و در نهایت در سال 1800م به ریاست جمهوری امریکا انتخاب شد. وی سال‏ها قبل از آن، پیشنهادی درباره الغاء بردگی داد که رد شد اما آن چنان بر سر این کار پافشاری کرد که به تصویب رسید. جفرسون هم‏چنین به هنگام نمایندگی کنگره امریکا، اعلامیه معروف خود را در زمینه استقلال قرائت کرد. او دو دوره ریاست جمهوری امریکا را برعهده داشت و علی‏رغم میل مردم برای انتخاب دوباره او به ریاست جمهوری، از این کار کناره گرفت. جفرسون مدعی دموکراسی و مخالف نظام سرمایه‏داری بود، با این حال، آشکارا از سلطه مطلق فردی بر کل جامعه و از تمرکز تمامی اختیارات ایالات در دست رئیس جمهور جانبداری می‏کرد. او هرگز این شیوه را نافی دموکراسی نمی‏دانست. او هم‏چنین با اینکه از آزادی‏خواهی و از حق همه مردم در برخورداری از مزایای اجتماعی سخن به میان می‏آورد، در عین حال از بزرگ‏ترین ملاکان برده‏دار در ویرجینیا محسوب می‏شد. به طور مثال زمانی که به ریاست جمهوری امریکا انتخاب می‏شد، تنها در یکی از مزارعش، بیش از یک‏صد و پنجاه برده سیاه‏پوست داشت که در تمامی ساعات روز به کارهای سخت و طاقت فرسا اشتغال داشتند. جفرسون در آغاز دوران دوم حکومت خود در سال 1804م، برای فرار از پرداخت حق تردد کشتی‏های امریکایى از دریای مدیترانه به دولت‏های شمال افریقا، کشتی‏های جنگی فراوانی را رهسپار این منطقه کرد و پس از حمله به بنادر شمال افریقا، از مطالبات مالی دولت‏های افریقایى جلوگیری به طوری که از آن پس، کشتی‏های اروپایى و امریکایى بدون پرداخت کمترین وجهی از این منطقه عبور می‏کردند. اما آن چه شخصیت جِفِرسون را برجسته ساخته، نظرات سیاسی و اندیشه‏های فلسفی اوست. جفرسون در تاریخ امریکا، یکی از مردانی است که جهانی‏ترین مغزها را داشت. او علاوه بر علایق فلسفی، سیاسی و تربیتی، در موسیقی نیز دارای استعداد بود؛ مخترعی توانا بود و از طالبان عمیق ادبیات، ریاضیات، گیاه‏شناسی، هواشناسی، جانورشناسی، نجوم، نژادشناسی و معماری به شمار می‏رفت. اما همه این علایقِ متفاوت از میل واحدی سرچشمه می‏گرفت و آن، میل کمک به هم‏وطنان خویش برای رسیدن به دانش بهتر و آزادی بیشتر و زندگی مرفه‏تر بود. هدف عمده او در زندگی، کمک به ایجاد و استقرار جامعه آزادی بود که در آن برای تمام افراد، فرصت مناسب جهت انجام وظایف اجتماعی و نیل به سعادت و خوشبختی‏های شخص وجود داشته باشد. جفرسون از هواخواهان جدّی تعلیم و تربیت برای همه، تساهل مذهبی و الغای بردگی بود. اساس اندیشه‏های سیاسی جفرسون، تساوی حقوق و تبدیل حکومت‏ها به دموکراسی بود. به نظر او، حکومت دموکراسی تنها حکومتی است که نمی‏تواند چه در ظاهر و چه در باطن برای همیشه با حقوق مردم ستیزه کند. فلسفه او بر پایه اصل اعتماد متقابل نهاده شده است. از دید جفرسون، به دلیل این که برخی غیرقابل اعتمادند نباید همه را نامعتمد به شمار آورد. توماس جفرسون 18 سال آخر عمر را در ملک شخصی خود به نویسندگی، کشاورزی و نواختن موسیقی پرداخت تا این که در چهارم ژوئیه 1826م در 83 سالگی درگذشت.

تولد خانم "ژرژ سانْدْ" نویسنده معروف فرانسوی (1804م)

تولد خانم "ژرژ سانْدْ" نویسنده معروف فرانسوی (1804م)
اورور دوپن بارون دو دووان معروف به ژرژ سانْدْ، بانوی داستان‏نویس فرانسوی در سیزدهم آوریل 1804م در پاریس به دنیا آمد. وی پس از مرگ پدر به مدرسه شبانه روزی رفت و در آن‏جا تعداد فراوانی از آثار نویسندگان را مطالعه نمود. ژرژ ساند در جوانی کتاب‏های سرخ و سفید و داستان ایندیانا را نگاشت و با انتشار آن به شهرت رسید. با این حال چاپ کتاب دیگر وی به نام للیا، به دلیل مبارزه با برخی عقاید جامعه، با جنجال فراوان و حمله شدید مخالفان مواجه گشت. ژرژ ساند در طی سال‏های متمادی در جستجوی عشق به ازدواج‏های متعدد تن داد. عشق در نظر او مترادف با زندگی بود و نه تنها خوشبختی را در برداشت بلکه حق مسلم و والای بشر و حتی آیین الهی به شمار می‏آمد تا حدی که ژرژ ساند همه اقدامات را درباره عشق، مجاز و قانونی می‏دانست. وی هم‏چنین جامعه را مسئول همه معایب و بدی‏های فرد می‏شمرد و تنها عشق را برای تغییر جامعه و فروریختن دیوارهای طبقات اجتماعی و برقراری برابری جهانی قادر می‏دانست. آثار فراوان داستان و نمایشی ژرژ ساند سراسر زندگی او را از شهرت و پیروزی برخوردار ساخت و تا نیم قرن پس از مرگش ادامه یافت. ژرژ ساند داستان‏نویس ستایش‏انگیزی است که به آسانی می‏توانست طرح رُمانی را بریزد و عشق را که به عنوان اصل واحد و کامل زندگی پذیرفته بود تنها موضوع داستان‏هایش قرار دهد، داستان‏هایى که می‏توان گفت خالی از برجستگی خاص و ابداع فکری و تنوع است. اما نکته انکارناپذیر این که، ژرژ ساند اولین زنی است که از تجربه‏های زنانه‏اش در کار ادبی سود برده است و پس از او، در واقع، بیشتر شخصیت خود او استوار مانده است تا آثارش. از ژرژ ساند آثار متعددی بر جای مانده که هفت تار چنگ، مرداب شیطان، سرگذشت من در 20 جلد، مکاتبات در 6 جلد و اقتصاد بشری از جمله مهم‏ترینِ آنان است. ژرژ ساند سال‏های آخر عمر را در مِلک خود که موسوم به نوهان بود گذراند تا این که در 20 اکتبر 1876م در 72 سالگی درگذشت.

اشغال اتریش توسط نیروهای متفقین در اواخر جنگ جهانی دوم (1945م)

اشغال اتریش توسط نیروهای متفقین در اواخر جنگ جهانی دوم (1945م)
اتریش پس از جنگ جهانی دوم، کشوری مستقل بود، اما چندی قبل از آغاز جنگ، هیتلر، اتریش را ضمیمه خاک آلمان نمود و سربازان اتریشی نیز به نفع آلمان وارد جنگ شدند. در آوریل 1945م، پس از عقب‏نشینی آلمان از اتریش و اشغال آن توسط دولت‏های متفق، اتریش به چهار منطقه تجزیه شد که هر منطقه توسط یکی از دولت‏های امریکا، شوروی، انگلیس و فرانسه اداره می‏گردید و ویِن پایتخت اتریش، تحت اداره مشترک چهار دولت قرار داشت. ده سال بعد، در سال 1955م بین چهار کشور اشغال‏گر و دولت اتریش، قراردادی به امضا رسید که به موجب آن، بی‏طرفی و استقلال اتریش تضمین شده و نیروهای چهار کشور اشغال‏کننده، خاک اتریش را تخلیه خواهند کرد. تخلیه نیروهای اشغال‏گر در سال 1955م پس از ده سال آغاز شد و از آن پس اتریش بی‏طرفی خود را در مناقشات بین‏المللی حفظ نمود.


نوشته شده در   دوشنبه 25 فروردين 1399  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode