ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 8 آذر 1403
پنجشنبه 8 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 23 فروردين 1399     |     کد : 191961

چگونه از روان کودکان در برابر کرونا محافظت کنیم؟

حتما برای شما هم پیش آمده که کودکتان در پی تلاش برای ورود به دنیای عجیب و پیچیده بزرگ‌ترها و مسایلی که برای آن‌ها مهم است‌، شما را سوال پیچ کند، اما این روزها سوالات کرونایی هم به علامت سوال‌های ذهن کودکان اضافه شده است.

ایسنا/آذربایجان شرقی: حتما برای شما هم پیش آمده که کودکتان در پی تلاش برای ورود به دنیای عجیب و پیچیده بزرگ‌ترها و مسایلی که برای آن‌ها مهم است‌، شما را سوال پیچ کند، اما این روزها سوالات کرونایی هم به علامت سوال‌های ذهن کودکان اضافه شده است.

برخی از والدین به خوبی از پس ذهن کنجکاو کودکان برمی‌آیند، اما برخی دیگر نمی‌توانند فضا را به خوبی مدیریت کرده و با رصد مکرر اخبار موثق و غیرموثق کرونایی، آرامش را از خانواده و به ویژه از کودکان سلب می‌کنند و پاسخ مناسب و قانع کننده‌ای برای سوالات آنان ندارند.

به گزارش ایسنا، اگر شما هم جزو والدینی هستید که شیوع ویروس کرونا و تغییر سبک زندگی سردرگمتان کرده است و نمی‌دانید چگونه به سوالات کودکانتان پاسخ داده و اوضاع را مدیریت کنید، لازم است به توصیه‌های روانپزشکان و روانشناسان توجه کنید.

فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که کودکان در شرایط بحرانی مانند شرایط کنونی به برقراری ارتباط نیاز دارند، اظهار کرد: هسته اولیه فاصله گذاری فیزیکی در داخل خانه بوده و کودکان در خانه به بازی کردن و تفریح احتیاج دارند.

دکتر حسن شاهرخی، بیان کرد: در شرایط کنونی که بچه‌ها از ارتباطات خارج از خانه محروم هستند، باید مجموعه‌ای از ارتباطات موثر که کودکان بدان احتیاج دارند را در داخل خانه تامین کنیم.

وی اظهار کرد: بازی کردن و انجام کارهای مشترک نیز باید در قرنطینه خانگی مورد توجه قرار گیرد. کودکان به فعالیت‌های فیزیکی احتیاج دارند و فعالیت‌های خانه باید به گونه‌ای طراحی شود که فعالیت‌های فیزیکی با خصوصیات تحرک فیزیکی را هم در بر بگیرد.

وی، بیان کرد: والدین می‌توانند فعالیت‌هایی مانند گلکاری، آشپزی و دیدن فیلم را با کودکان انجام دهند و هر خانواده‌ای می‌تواند زمان در خانه ماندن را با خلاقیت‌های خاص، سپری کند.

این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان با بیان این‌که والدین باید از نظر روحی در دسترس کودکان بوده و پاسخگوی سوالاتشان باشند، گفت: وجود استرس در کودکان در چنین شرایطی طبیعی است و می‌توان با زبان ساده و حمایت عاطفی به سوالات کودکان پاسخ داد و امنیتشان را تامین کرد.

وی در توصیه‌ای به والدین، اظهار کرد: والدین به کودکان بگویند که در کنارشان هستند و اگر اصول بهداشتی را رعایت کنند، بیمار نمی‌شوند؛ اضطراب کودکان را هم با روش‌هایی، برای گفت‌وگو درباره روش‌های مراقبتی تبدیل کنند.

وی با تاکید بر این‌که باید با بچه‌ها روراست و صادق باشیم، گفت: صداقت داشتن به معنای مطرح کردن تمامی جزییات نیست.

شاهرخی، اضافه کرد: والدین باید علت ماندن طولانی مدت در خانه را با زبان ساده و قابل فهم به بچه‌ها توضیح دهند، به طوریکه ایجاد استرس و اضطراب بیش از حد نکند؛ سازمان بهداشت جهانی هم رهنمودهایی را در این خصوص، ارایه کرده است.

وی، بیان کرد: والدین می‌توانند از کتابچه‌ها و انیمیشن‌های منتشر شده در سایت‌های معتبر نیز استفاده کنند.

وی با بیان این‌که انفجار اطلاعاتی و برخی رهنمودهای متناقض در بحران جدید کرونا سلامت روانی افراد را به خطر می‌اندازد، اظهار کرد: تاکید می‌کنیم که کودکان در معرض انفجار اطلاعاتی قرار نگیرند و نیازی به توضیح مکرر جزییات به کودکان نیست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر ضرورت محدود کردن دسترسی والدین و کودکان به اخباری که نتیجه‌ای ندارند، گفت: منظور از این محدودیت، دنبال نکردن اخبار نیست، اما نباید برخورد وسواس گونه‌ای در خصوص شنیدن اخبار جدید داشت.

وی، خاطرنشان کرد: سعی کنیم اخبار مفیدی را که کمک بیشتری برای مراقبت از سلامتی‌ می‌کند، دنبال کنیم و اخباری را که با زبان ساده چرایی ماندن در خانه را توضیح می‌دهند به کودکان منتقل کنیم.

وی با تاکید بر ضرورت گسترش دامنه ارتباطات مجازی و شبکه حمایتی فامیلی، اظهار کرد: به کودکان اجازه دهید تا با اعضای دیگر اقوام و دوستان از طریق شبکه‌های مجازی ارتباط داشته باشند.

وی، یادآور شد: شرایط کنونی می‌تواند فرصتی برای تحکیم روابط خانوادگی و اجتماعی خوب باشد، پس مواظب باشیم تا این فرصت به بطالت سپری نشود.

شاهرخی، متذکر شد: والدین همچنین مواظب باشند تا کودکان در این دوران، غرق گیم‌ها و بازی‌های اینترنتی نشوند و این فرصت را تبدیل به فرصت ارتباطی موثر کنند.

فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان، خاطرنشان کرد: بچه‌ها نباید از فعالیت‌های روتینی که قبلا انجام می‌دادند مانند انجام تکالیف مدرسه، دور شوند؛ این فعالیت‌ها باید به شکلی معقول و با در نظر گرفتن شرایط روحی کودکان و با روشی مناسب ادامه داشته باشد.

یک روان درمانگر نیز در گفت‌وگو با ایسنا در این رابطه با اشاره به نحوه ارتباط با کودکان در تعطیلات کرونایی، گفت: طبیعی است که بچه‌ها سوالاتی را در مورد کرونا ویروس بپرسند، سعی کنید نه دروغ بگویید و نه فاجعه سازی کنید.

فائزه پور شهلا با بیان این‌که تعطیلی مدارس و ماندن در خانه به مدت طولانی ممکن است تعارض‌هایی را برای کودکان ایجاد کند، گفت: در درجه اول توصیه می‌شود که مواجهه با اخبار کرونا را کمتر و محدودتر کنیم.

وی تاکید کرد: والدین، پایگاه امن بچه‌ها هستند و کودکان استرسی را که در والدین خود می‌بینند فاجعه سازی کرده و احساس امنیت‌شان زیر سوال می‌رود.

وی اضافه کرد: با محدود کردن اخبار، ضمن حفظ آرامش روانی خودمان می‌توانیم به آرامش روانی کودکان نیز کمک کنیم.

این روانشناس با بیان این‌که بهترین واکنش، پرسیدن نظرات و دانسته‌های بچه‌ها و مطلع شدن از نظرات آن‌ها است، اظهار کرد: این روش هم به پردازش احساسات کودکان و هم به تخلیه هیجان آن‌ها کمک کرده و هم به شما اجازه می‌دهد تا از ذهنیات و اطلاعات موجود در ذهن کودکان آگاه شوید.

وی متذکر شد: شاید بخشی از اطلاعات و ترس‌های کودکان نادرست باشد و شما با مطلع شدن از آن و حرف زدن با کودک، می‌توانید با آموزش درست و تغییر افکار، به آرامش آن‌ها کمک کنید.

روانشناس مرکز بهداشت تبریز با تاکید بر این‌که برای جلوگیری از آشفتگی و بی‌برنامگی، سعی کنید نظم زندگی را حفظ کنید، اظهار کرد: توصیه می‌شود نظم سابق زندگی به خصوص در مورد ساعات خواب، بیداری و غذا خوردن را مثل روال قبلی رعایت کنید، هرچند می‌توان تغییرات و انعطافی هم ایجاد کرد.

عباسعلی درستی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیز در این رابطه با اشاره به ضرورت رعایت اصول بهداشتی، تاکید کرده تا والدین از فرستادن کودکان برای خرید و بازی کردن در فضاهای باز خودداری کنند.

گزارش از نسرین سوار، خبرنگار ایسنا در آذربایجان شرقی


نوشته شده در   شنبه 23 فروردين 1399  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode