آژانس فضایی اروپا ماموریت شکار سیارکهای خطرناک به منظور نجات نوع بشر و پیشگیری از یک حادثه آخرالزمانی را تایید کرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، وزرای کشورهای اروپایی مسئول آژانس فضایی اروپا(ESA) ماموریت "هرا"(Hera) را تأیید کردند، مأموریتی که آزمایش میکند آیا منحرف کردن یک سیارک یا شهاب سنگ در حال برخورد با زمین میتواند بشریت را نجات دهد؟
طی این مأموریت ۳۲۰ میلیون دلاری، آژانس فضایی اروپا و ناسا یک جفت فضاپیما را به یک سیستم دو سیارکی به نام "دیدیموس"(Didymos) خواهند فرستاد.
ناسا برای نخستین بار کاوشگر خود موسوم به "دارت"(DART) را با سرعتی در حدود ۲۱ هزار و ۵۰۰ کیلومتر بر ساعت به سیارک کوچکتر به نام "دیدیمون"(Didymoon) پرتاب خواهد کرد. یک تاسواره ایتالیایی به نام "LICIACube" این واقعه را ثبت خواهد کرد.
سپس "هرا" وارد عمل میشود تا از دهانه ایجاد شده توسط این برخورد نقشه برداری کند و جرم سیارک را اندازه گیری کند.
"هرا" دو تاسواره را حمل میکند که میتوانند قبل از سقوط به سطح، بسیار نزدیک به سطح سیارکها پرواز کنند. این فضاپیماها که به اندازه یک کیف دستی هستند، مانند پهپادها عمل میکنند و اطلاعات حیاتی در مورد دهانه ضربه را ثبت میکنند و به دانشمندان دادههای مختلفی از جمله جرم سیارک را ارائه میدهند که به آنها کمک میکند ترکیب آن را دریابند.
آژانس فضایی اروپا میگوید هدف این است که سیارکها را به شکل یک روش دفاعی سیارهای منحرف کند.
از آنجا که "دیدیمون" به دور شریک بزرگتر خود میچرخد، دانشمندان باید بتوانند تأثیر "دارت" را در مسیر و مدار آن اندازه گیری کنند، حتی اگر بسیار اندک باشد.
سیارک کوچکتر در این سیستم به اندازه هرم بزرگ مصر است، بنابراین در صورت برخورد با زمین میتواند یک شهر را کاملا ویران کند. با این حال، این یک ماموریت بسیار مشکل است، زیرا هر دو سیارک در مقیاس کلی نسبتاً کوچک هستند و هیچ فضاپیمایی تاکنون به چنین اجرام فضایی کوچکی نرفته است.
در حالی که برخورد یک سیارک با این اندازهها به زمین یک اتفاق تقریبا بعید است، بر خلاف زلزله یا فوران آتشفشانی قابل پیشگیری است.
"هولگر سیرکس" محقق موسسه ماکس پلانک میگوید: ما واقعاً باید به دقت حدود ۲۰۰۰ اشیاء نزدیک زمین را دنبال کنیم تا نسل ما هم مانند دایناسورها منقرض نشود.