تشكيل نخستين كنفرانس متفقين در جريان جنگ جهاني اول در تهران (1322ش)
در ششم آذر 1322ش، كنفرانس سران سه كشور متفق در جنگ جهاني دوم، در حالي در تهران آغاز به كار كردكه ايران به اشغال نظامي اين سه كشور درآمده بود. كنفرانس تهران، پس از ورود آمريكا به جنگ جهاني دوم و گشوده شدن جبهههاي جديد عليه ارتش آلمان، برپا شد. در اين كنفرانس، روزولت رييس جمهور آمريكا، چرچيل نخست وزير انگلستان و استالين رهبر شوروي، درباره شيوههاي مبارزه با ارتش آلمان و كمك به جبهههاي جنگ با اين كشور، با يكديگر تبادل نظر كردند. در پايان كنفرانس تهران كه چهار روز به طول انجاميد، اعلاميه مشتركي توسط سه كشور صادر شد كه در آن به انهدام نيروهاي نظامي آلمان و چگونگي انجام عمليات در جبهههاي جنگ اشاره شده بود. همچنين توافق شد كه پس از پايان جنگ جهاني دوم، نيروهاي متفقين، خاك ايران را ترك كنند.
آغاز به كار نخستين كنفرانس بين المللي هنر ديني در تهران (1374ش)
به نظر میرسد بهترین تعریفی که بتوان برای هنر دینی ارائه نمود این باشد که هر هنری که با استفاده از ابزارهای مشروع ، انسانها را به سوی اهداف معقول سوق دهد هنر دینی است. به عبارت دیگر هنری را میتوان دینی دانست که در آن روح دین و تعالیم دینی جریان داشته و از ابتدا تا انتها، ماهیت و محتوای آن، دعوت به سوی «او» باشد و بینندگان را از فرش به عرش و از مُلک به ملکوت رهنمایی کند و روح تعهد و خداخواهی را درآنها بدمد. در این تعریف هر فعالیت سالم هنری که مردم را از خود رهانیده و به خدا برساند و روح گرایش به نیکی ها و دوری از بدیها را در آنها زنده کند هنر دینی و اسلامی نامیده می شود و هرگز نیاز نیست که هنرمند دینی فقط سریال های تاریخ اسلام بسازد و مردم را موعظه کند.
شكست "لطفعلي خان زند" از "آقامحمدخان قاجار" (1209ق)
پس از مرگ (كريم خان زند) بين امراي او اختلاف افتاد تا اين كه در سال 1203 ق، پادشاهي، به لطفعلي خان زند رسيد. در 1204 آقا محمد خان قاجار قصد تسخير شيراز، پايتخت زنديه را نمود. در اين ميان لطفعلي خان فرار كرد و بعدها بار ديگر به آن شهر بازگشت. در 1206 آقامحمدخان خود، به دفع لطفعلي خان آمد كه وي به كرمان گريخت. پس از سقوط شهر توسط آقامحمدخان، خانِ زند به بم رفت و بر اثر خيانت يكي از هوادارنش، به دست آقامحمدخان قاجار گرفتار شد. دو چشم خان زند توسط دستان خان قاجار از حدقه بيرون آورده شد و پس از شكنجههاي وحشتناك، او را در 1209 ق در تهران به قتل رساندند. قبر وي در امامزاده زيدِ تهران واقع است.
پايان نبرد تانك ها ميان آلمان و شوروي در جريان جنگ جهاني دوم (1941م)
نبرد تانكها كه در جريان جنگ جهاني دوم، ميان آلمان و شوروي رخ داده بود، در 27 نوامبر 1941م با شكست آلمان به پايان رسيد. در اين نبرد، نيروهاي آلماني تلاش كردند مسكو پايتخت شوروي را كه از يك ماه پيش محاصره كرده بودند، تصرف كنند. اين شكست آلمان، حادثه مهمي در جنگ جهاني دوم بود و نقطه آغاز شكست آلمان را در جبهه شوروي رقم زد. جنگ آلمان با شوروي در نزديكي مسكو به علت آن كه دو طرف از تعداد زيادي تانك استفاده كرده بودند، به عنوان نبرد تانكها، معروف گرديد.