عزل "اميركبير" صدراعظم "ناصرالدين شاه" در پي بدگويي دشمنان داخلي و خارجي (1230 ش)
با مرگ محمدشاه قاجار، ميرزا محمدتقي خان فراهاني معروف به اميركبير، تلاش زيادي براي به سلطنت رساندن ناصرالدين شاه به عمل آورد ودر نهايت با تدبير او، كار سلطنت، سامان يافت. از آن پس و همزمان با آغاز پادشاهي ناصرالدين شاه، اميركبير نيز به صدارت عظمي دست يافت و به رتق و فتق امور همت ورزيد. استقلال نظر و خدمات عمومي و به طور كلي، سياست داخلي و خارجي اميركبير كه در جهت منافع و مصالح كشور بود، در محيط دربار و اجتماع رجال و شاهزادگان و وابستگان و حقوق بگيران بيگانه، قابل قبول و مورد پسند نبود. اين افرادِ بانفوذ و قدرتمند كه از اقدامات اميركبير رنجيده بودند، براي متوقف كردن اميركبير دست به هر كاري زدند ولي چون او را مستقيم و مستقل يافتند، اتهامات زيادي را به صورت شايعه به او وارد ساختند. ناصرالدين شاه در ابتدا به اين بدگوييها توجهي نميكرد. اما توطئه، گسترده بود و اصرار در ترساندن شاه، ادامه يافت. كمكم ناصرالدين شاه كه هنوز بيست سال هم نداشت به امير سوءظن پيدا نمود و او را در 28 آبان 20 ( 1230 محرم 1268ق، 19 نوامبر 1851 م) از صدارت عزل نمود. اما در اين ميان بدگويي ديگران تا آنجا ادامه يافت كه شاه وحشتزده، با عزل امير از تمامي مقامها، او را به كاشان تبعيد نمود. پس از مدتي فرمان قتل اميركبير نيز صادر شد و سرانجام امير را در بيستم دي ماه 1230 ش (18 ربيعالاول 1268 ق، 10 ژانويه 1852 م) در حمام فين كاشان به قتل رساندند. اميركبير مردي كاردان، باهوش، وطندوست و باكفايت بود. در زمان صدارت خود خدمات شايسته و درخور تحسيني به ايران و ايرانيان نمود. وي منافع ملت را برهمه چيز مقدم ميداشت و هيچ گاه در مقابل اجانب سر فرود نميآورد. مهمترين اقدامات فرهنگي وي را ميتوان تأسيس دارالفنون تهران نام برد. نكته تأسفبار اين است كه دارالفنون 13 روز پس از قتل اميركبير افتتاح شد.
آغاز عمليات ظفر 4 در منطقه دهوك توسط سپاه(1366ش)
عمليّات ظفر4 در تاريخ 28/8/66، با رمز مبارك «يارسولالله(ص)» به تلافي شرارت هاي رژيم عراق در بمباران مناطق غيرنظامي بويژه بيمارستان شهر دهوك و با هدف انهدام تأسيسات اقتصادي و نظامي دشمن در منطقه عمليّاتي استان دهوك آغاز ميشود.
تصرف شهر "ايروان" توسط قواي روسي در جريان دومين جنگ ايران و روس(1243ق)
در جريان دومين جنگ ايران و روسيه در زمان فتحعلي شاه قاجار، عباس ميرزاي وليعهد، در ابتدا پيروزيهايى به دست آورد ولي بر اثر خيانت برخي از نيروهايش، قلعهي استراتژيك عباس آباد در ايروان كه دژي محكم بود، به دست روسها افتاد. پس از مدتي جنگ، عباس ميرزا شكست خورد و تبريز و اردبيل به دست قواي روسيه سقوط كرد. اين حادثه زمينهي عقد قرارداد ننگين تركمانچاي گرديد و مناطق پهناوري از ايران را به خاك روسيهي تزاري ملحق كرد.
روز جهانی مرد( ۱۹ نوامبر)
برپایی توسط ترینیداد و توباگو، هند، جامائیکا، استرالیا، آرژانتین، بلژیک، جمهوری خلق چین، ایالات متحده آمریکا، رومانی، سنگاپور، مالت، بریتانیا، آفریقای جنوبی، تانزانیا، زیمبابوه، بوتسوانا، سیشل، بوروندی، مجارستان، جزیره ایرلند، لیتوانی، جزیره من، غنا، کانادا، دانمارک، نروژ، نیوزیلند، مکزیک، اتریش، کرواسی، بوسنی و هرزگوین، اوکراین، فرانسه، ایتالیا، پاکستان، گرنادا، کوبا، آنتیگوآ و باربودا، نپال، سنت لوسیا، سنت کیتس و نویس، جزایر کیمن، مالزی و ویتنام.
روز مبارزه علیه تبعیض جنسیتی
تاریخ ۱۹ نوامبر
روز بینالمللی مردان (انگلیسی: International Men's Day) یک رویداد بینالمللی سالانه است که مصادف با ۱۹ نوامبر میباشد. این روز در ۷ فوریه سال ۱۹۹۲ توسط توماس استر پایهگذاری شد. پروژه منتسب به این روز، در روز یکشنبه ۸ فوریه ۱۹۹۱ میلادی به تصویب رسیده بود.
منبع:
fa.wikipedia.org