ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 30 دي 1403
يکشنبه 30 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 8 مهر 1398     |     کد : 189496

ساخت یک شبکه عصبی که به آموزش کمتری احتیاج دارد

وقتی ماشین‌ها مثل انسان‌ها فکر می‌کنند!

پژوهشگران آمریکایی، نوعی شبکه عصبی ارائه داده‌اند که می‌تواند با کمی آموزش، مانند انسان‌ها فکر کند.

پژوهشگران آمریکایی، نوعی شبکه عصبی ارائه داده‌اند که می‌تواند با کمی آموزش، مانند انسان‌ها فکر کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مجله ادونسد ساینس‌نیوز، آینده هوش مصنوعی، نامعلوم است و همیشه موضوع مهمی برای بحث به شمار می‌رود. از یک سو، هوش مصنوعی به عنوان یک تهدید قریب الوقوع برای بشریت مورد بحث قرار می‌گیرد و از سوی دیگر، در مورد گسترش سودمند آن صحبت می‌شود.

به رغم بحث‌های گوناگون در این مورد، رشد سریع در حوزه هوش مصنوعی همچنان ادامه دارد و دانشمندان تلاش می‌کنند که با شبیه‌سازی پیچیدگی مغز انسان، ماشین‌ها را آموزش دهند تا مانند انسان‌ها فکر کنند.

شبکه‌های مصنوعی عصبی، سیستم‌هایی هستند که از نورون‌ها و سیناپس‌های مغز انسان تقلید می‌کنند و "ممریستورها"(Memristors)، فناوری امیدوارکننده‌ای هستند که می‌توانند این هدف را به واقعیت نزدیک کنند. ممریستورها برخلاف حافظه‌های فرار از جمله "حافظه دسترسی تصادفی"(RAM)، اطلاعات را پس از خاموش شدن دستگاه هم حفظ می‌کنند؛ در نتیجه ابزاری قابل اطمینان هستند.

شاید شکل جدیدی از شبکه عصبی که بر ممریستورها مبتنی است، بتواند پیامدهای آینده را بر اساس وقایع کنونی پیش‌بینی کند. برای مثال، شاید این شبکه بتواند واژه‌ها را پیش از ادا شدن طی مکالمه، پیش‌بینی کند.

"جوشوآ یانگ"(Joshua Yang)، استاد مهندسی برق "دانشگاه ماساچوست" (UMass) و گروهش، یک سیستم "رایانش مخزنی" (RC) ابداع کرده‌اند که نسبت به شبکه‌های عصبی رایج، به آموزش کمتری نیاز دارد.

سیستم‌های رایانش مخزنی می‌توانند توانایی پردازش گسترده آموزش را برای شبکه‌های عصبی فراهم کنند. این سیستم‌ها طی فرآیندی موسوم به "یادگیری با نظارت" (Supervised learning)، شبکه عصبی را با مجموعه گسترده‌ای از سوال و پاسخ تغذیه می‌کنند.

یانگ افزود: سیستم‌های رایانش مخزنی در گذشته، بیشتر از ترکیبات بزرگ نوری استفاده می‌کردند اما سیستم ما، از ممریستورهایی استفاده می‌کند که بسیار کوچکتر هستند و می‌توانند به راحتی در تجهیزات الکترونیکی مورد استفاده قرار بگیرند.

پژوهشگران برای آزمایش کامل سیستم مبتنی بر ممریستور خود، تصاویری از اعداد دستنویس را به شبکه عصبی مصنوعی منتقل کردند و سیستم ذخیره توانست عملکردی با دقت 83 درصد داشته باشد.

یانگ و گروهش تصمیم دارند در آینده، این سیستم ذخیره را با نوع دیگری از شبکه عصبی موسوم به "شبکه عصبی پیچشی" (CNN) ادغام کنند تا امکان تشخیص ویدئو و گفتار را در زمان واقعی ارائه دهند.


برچسب ها
نوشته شده در   دوشنبه 8 مهر 1398  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode