روز ملي شدن شركتهاي بيمه (1358 ش)
صنعت بيمه، يكي از اجزاي نظام اقتصادي هر جامعه را تشكيل ميدهد. امروزه، اين صنعت از رشد و اعتبار زيادي برخوردار است و همانند موتور محركهاي، براي رشد و توسعه اقتصادي و اجتماعي عمل ميكند. متاسفانه در ايران، جامعه از نقش و اهميت اين صنعت در توسعه اقتصادي، حمايت از سرمايههاي انساني، گسترش فرهنگ تعاون و تقويت روحيه اميدواري به كار و زندگي، آگاهي كامل ندارد و در مجموع، صنعت بيمه به طور فراگير مورد استفاده عموم قرار نگرفته است. در ايران دو نوع بيمه خصوصي وجود دارد: بيمه اجباري نظير بيمه خدمات درماني و بيمه تامين اجتماعي و... و بيمه اختياري، كه در اختيار شركتهاي بيمه قرار دارد. پس از پيروزي انقلاب اسلامي، شركتهاي بيمه، ملي شدند كه اين عمل اقدام شايستهاي براي حفظ سرمايه ملي بود. اين شركتها در ظاهر مستقل از هم هستند، اما تمام آنها در زير چتر بيمه مركزي جمهوري اسلامي ايران قرار دارند و داراي دستور العملهاي واحدي ميباشند.
سقوط مناطق كوشك، طلائيه، خيبر و جزاير مجنون در حمله ارتش بعثي به اين مناطق(1367ش)
ارسال پيشرفتهترين تسليحات نظامي از كشورهاي حامي حزب بعث به كشور عراق، در اواخر جنگ نمودي بسيار برجسته داشت به طوري كه سيل اين كمكها قطع نميشد. در اين شرايط كه نيروهاي جان بر كف ارتش، بسيج و سپاه اسلام، علي رغم محاصره اقتصادي - نظامي و عدم دسترسي به سلاحهاي جديد، به مقاومتي جانانه مشغول بودند، رژيم عراق از به كار بردن انواع بمبهاي ممنوعه و شيميايي ابايي نداشت. همچنين حمايت و سكوت مجامع بين المللي، اين رژيم را در انجام هر جنايتي جَري ساخته بود. در اين اوضاع و احوال، سقوط منطقه شلمچه و تداوم حملات دشمن در ساير مناطق و احتمال حمله به جزاير مجنون به عنوان آخرين منطقهاي كه در جبهههاي جنوبي همچنان در اختيار قواي نظامي ايران قرار داشت، جنگ را وارد مرحلهاي حساس و حياتي نمود. با نزديك شدن روزهاي پاياني خرداد ماه 1367، عراق بر حجم تحركات خود افزود و نيروهايش را در مناطق جزاير مجنون تقويت كرد. نكته قابل ملاحظه در تحركات عراق، اجتناب از حفاظت و غافلگيري بود. به نظر ميرسيد دشمن قصد داشت تحركات خود را نشان دهد تا با ايجاد رعب در نيروهاي ايراني، ضريب موفقتيش را افزايش دهد. تا اين كه درچهارم تيرماه 1367، تهاجم نيروهاي عراق به جزاير مجنون آغاز شد كه اين حمله، اوج اقتدار و قدرت ارتش عراق بود. در اين ميان بمباران شيميايي منطقه كه دامنه آن تا حوالي هويزه گسترش يافته بود، باعث عقبنشيني نيروهاي خود ميگرديد، تا اين كه جزايز مجنون پس از جانفشانيهاي زياد قواي اسلام، به اشغال ارتش رژيم بعث درآمد. عراق در اين حمله كه به لحاظ تاكتيكي، پيشرفته بود، قصد گرفتن اسير داشت كه توانست در ظرف مدت كوتاهي، هفده هزار اسير بگيرد. در اين وضعيت ايجاد شده و نيز سرنگون ساختن هواپيماي مسافربري ايران در دوازدهم تير آن سال توسط ناو آمريكايي مستقر در خليج فارس، بنا به ملاحظات جديد و همچنين تشديد فشارهاي بينالمللي عليه جمهوري اسلامي ايران، حضرت امام خميني(ره) با يك تصميم مهم، اوضاع را به نفع ايران تغيير دادند و قطعنامه 598 شوراي امنيت را پذيرفتند.
دستگیری امام کاظم (ع) به دستور هارون (179ق)
هارون یکی از خلفای ستمگر عباسی همدوره با امام موسی ابن جعفر علیهالسلام، از بیم محبوبیت و نفوذ امام، کسانی را در مدینه بر حضرت گماشته بود تا از آنچه در گوشه و کنار خانه امام علیهالسلام میگذرد، وی را آگاه کنند. او از محبوبیت بسیار و معنویت نافذ امام علیهالسلام سخت بیمناک بود. نفوذ معنوی امام موسی علیهالسلام در دستگاه حاکم بهحدی بود که کسانی مانند علی بن یقطین صدراعظم (وزیر) دولت عباسی، از دوستداران حضرت موسی بن جعفر علیهالسلام بودند و به دستورات حضرت عمل میکردند. سرانجام بدگوئیهائی که اطرافیان از امام کاظم علیهالسلام کردند در وجود هارون کارگر افتاد. وی در سفری نیز که در سال ۱۷۹ق به حج رفت، بیش از پیش به عظمت معنوی امام علیهالسلام و احترام خاصی که مردم برای امام موسی الکاظم علیهالسلام قائل بودند، پی برد. هارون سخت از این جهت، نگران شد. وقتی به مدینه آمد و قبر منور پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله و سلم را زیارت کرد، تصمیم بر جلب و دستگیری امام علیهالسلام یعنی فرزند پیامبر صلیالله علیه و آله و سلم گرفت. وقتی قرار شد آن حضرت را از مدینه به بصره آورند، دستور داد چند کجاوه به کجاوه امام علیهالسلام ببندند و بعضی را نابهنگام و از راههای دیگر ببرند، تا مردم ندانند که امام علیهالسلام را به کجا و با کدام کسان بردند، تا یأس بر مردمان چیره شود و به نبودن رهبر حقیقی خویش خو گیرند و سر به شورش و بلوا برندارند و از تبعیدگاه امام علیهالسلام بیخبر بمانند. و اینهمه بازگوکننده بیم و هراس دستگاه بود. هارون، امام موسی کاظم علیهالسلام را - با چنین احتیاطها و مراقبتهایی - از مدینه تبعید کرد و چندین سال امام علیهالسلام از این زندان به آن زندان انتقال مییافت. شگفت آنکه، هارون با توجه به شخصیت والای موسی بن جعفر علیهالسلام پس از درگذشت و شهادت امام علیهالسلام نیز اصرار داشت تا مردم این خلاف حقیقت را بپذیرند که حضرت موسی بن جعفر علیهالسلام مسموم نشده بلکه به مرگ طبیعی از دنیا رفته است.
اختراع اولين ميكروسكوپ الكترونی در امريكا (1940م)
میکروسکوپ الکترونی نوعی میکروسکوپ مرکب است. اولین میکروسکوپ مرکب، احتمالاً در سالهای ۱۶۰۰ میلادی توسط دو نفر هلندی به نام هانس و زاکاریاسن ساخته شد. درسال ۱۸۷۳ ارنست آبه ثابت کرد که برای تشخیص دقیق دو ذره نزدیک به هم، طول موج نور نباید بیشتر از دو برابر فاصله دو ذره از یکدیگر باشد. در سال ۱۹۳۹ اولین میکروسکوپ الکترونی ساخته شد. قویترین میکروسکوپ الکترونی قویترین میکروسکوپ الکترونی دنیا با نام پیکو در سال ۲۰۰۹ در مدرسه عالی فنی آخن در آلمان ساخته شده و توان نمایش ذراتی به اندازه ۵۰ پیکومتر (پنج صدم نانومتر) و تصاویری از اجزای اتم و حرکت اتمها را دارد. این میکروسکوپ دو برابر دقیقتر از میکروسکوپیست که سال قبل در دانشگاه برکلی ساخته شده بود.
روز استقلال "كرواسي" از فدراسيون يوگسلاوي (1991م)
كرواسي در قرن ششم ميلادي با مهاجرت جمعي از قوم كروات، كه در اوكراين فعلي سكونت داشتند، شكل گرفت. كرواتها كه به شغل كشاورزي اشتغال داشتند. در قرن هفتم به مسيحيت روي آورده و به دو دوكنشين تبديل شدند. اين دو واحد اجتماعي در اوائل قرن نهم منحل گشته و پادشاهي كرواسي را بنياد نهادند. حكومت پادشاهي در اين كشور تا اواخر قرن يازدهم ادامه داشت و در سال 1097 جزئي از امپراتوري مجارستان گرديد كه مدت 8 قرن تداوم يافت و همراه با مجارستان در قرن شانزدهم جزئي از امپراتوري عثماني شد. با اين حال در سال 1848م پارلمان اين كشور، جدايى كرواسي از مجارستان را تصويب نمود اما عملي نشد. شكست امپراتوري اتريش - مجارستان و فروپاشي آن، به شكلگيري يوگسلاوي انجاميد و پس از جنگ جهاني دوم كرواسي به يكي از جمهوريهاي تشكيل دهنده يوگسلاوي تبديل گرديد. در كشور يوگسلاوي همواره صربها نسبت به ديگر اقوام، اقتدار و برتري داشتند و همين موضوع باعث نارضايتي اقوام ديگر از جمله كرواتها شده بود. اگر چه كرواتها قيامها و اعتراضات متعددي عليه صربها انجام دادند اما تحولات شوروي و تضعيف كمونيسم در سالهاي آخر دهه 1980م، زمينه را براي رشد احساسات ملي گرايانه كرواتها و استقلالطلبي آنها فراهم كرد. با افزايش قدرت كرواتها، دولت مركزي مجبور به گفتگو با آنان درباره افزايش اختيارات كراواتها شد. سرانجام مردم كرواسي خواستار استقلال شدند كه حمله نظامي ارتش يوگسلاوي را به دنبال داشت. اما با مقاومت مردم و حمايت دولتهاي غربي، يوگسلاوي تهاجم نظامي خود را پايان داد. كرواسي با بيش از 56 هزار كيلومتر مربع مساحت، در شرق اروپا و در همسايگي اسلووني، بوسني و يوگسلاوي و مجارستان واقع است. جمعيت آن 4/5 ميليون نفر بوده كه اكثريت آنها مسيحي و عمدتاً پيرو مذهب كاتوليك هستند. از آنجا كه اين كشور با رشد منفي جمعيت، مواجه ميباشد بنابراين جمعيت آن تا سال 2025م كمتر از 4/5 ميليون نفر پيشبيني شده است. مليتهاي گوناگوني از جمله كرواتها كه اكثريت دارند و نيز صربها، بوسنيايىها و مسلمانان در كرواسي زندگي ميكنند. زبان رسمي اين كشور، كرواتي است و پايتخت آن زاگرب و اشپيلت و رييِكا از شهرهاي مهم آن هستند. واحد پول كرواسي كونا ميباشد. كرواسي از جمله كشورهايي است كه پس از فروپاشي يوگسلاوي در سال 1991م به استقلال رسيد. نوع حكومت اين كشور، جمهوري چند حزبي با دو مجلس قانون گذاري است. بيست و پنج ژوئن روز استقلال اين كشور از فدراسيون يوگسلاوي و سي ماه مه روز ملي اين كشور ميباشد.