ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 1 بهمن 1403
دوشنبه 1 بهمن 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 31 ارديبهشت 1398     |     کد : 187955

در زیر آب؛

دانشمندان بلندترین صدای ممکن را تولید کردند

گروهی از محققان بلندترین صدای ممکن را زیر آب تولید کردند. آنها برای این منظور جت های کوچکی از آب را ایجاد کردند تا فشار صوتی بالاتر از ۲۷۰ دسی بل را به وجود بیاورند.

گروهی از محققان بلندترین صدای ممکن را زیر آب تولید کردند. آنها برای این منظور جت های کوچکی از آب را ایجاد کردند تا فشار صوتی بالاتر از ۲۷۰ دسی بل را به وجود بیاورند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، گروهی از محققان به رهبری گابریل بلاج دانشمند آزمایشگاه SLAC National Accelerator Laboratory و دانشگاه استنفورد بلندترین صدای ممکن را زیر آب خلق کردند.

آنها با استفاده از لیزر اشعه ایکس LCLS متعلق به آزمایشگاه SLAC جت‌های کوچکی از آب را ایجاد کردند تا یک فشار صوتی بالاتر از ۲۷۰ دسی بل ایجاد کنند.

دسی بل واحد اندازه گیری بلندی صوت است.

در پایین‌ترین حد مقیاس دسی بل برای شنوایی انسان محدودیت‌هایی وجود دارد و انسان‌ها صداهایی مانند بال زدن پشه را از فاصله دور نمی‌شنوند. اما صدای صحبت کردن انسان در حدود ۵۵ دسی بل است و صدای زنگ ساعت به ۸۰ دسی بل می‌رسد. صدای اره نیز ۱۰۰ دسی بل است. از سوی دیگر سروصدای عظیم بلند شدن جت از زمین ۱۳۰ دسی بل است.

در مورد محدودیت صوتی نکته مهم آن است که در هوا، صوت از ۱۹۴ دسی بل بالاتر نمی‌رود. اما در آب این حد، حدود ۲۷۰ دسی بل است.

صوت در حقیقت یک موج فشار است. در صفر دسی بل هیچ موج فشاری وجود ندارد اما وقتی صوتی در میانه مسیر خود می شکند، بلندتر نمی‌شود.

محققان این پروژه نیز با تکیه بر این نکته فعالیت خود را انجام دادند. آنها با استفاده از یک اشعه لیزر جت‌هایی کوچک از آب با قطر ۱۴ تا ۳۰ میکرومتر را شکستند. هنگامیکه پالس های کوتاه اشعه ایکس به آب برخورد کرد، آب تبخیر شد و در نتیجه نوعی موج ضربه‌ای به وجود آمد. پس از این مرحله تولید موج‌ها ادامه یافت و صدایی بسیار بلند زیر آب تولید شد.

به گفته دانشمندان اهمیت این پژوهش بسیار فراتر از ارزش علمی آن است. تحقیق مذکور در نشریه Physical Review Fluids منتشر شده است.


نوشته شده در   سه شنبه 31 ارديبهشت 1398  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode