اين بدان معني است كه در عمل، حافظه كوتاهمدت شما از هفت مورد به هشت مورد گسترش مييابد. با اين وجود، تاثير اين گسترش بر روي فهم و درك انسان بسيار مورد بحث است.
حافظه كوتاهمدت سنگ بناي تمام تواناييهاي ادراكي انسان محسوب ميشود. اما عليرغم اهميت آن، تلاش دانشمندان براي بهبود و گسترش آن به موفقيت چشمگيري نرسيده است. آيا راهي براي بهبود و تقويت آن وجود دارد؟
مهم نيست كه شما چقدر در يادگيري يك زبان خارجي يا يك درس خاص مهارت داريد، چرا كه اغلب ما در به يادآوردن مسائلي مانند ترتيب كارهايي كه در يك مهماني انجام دادهايم، دچار مشكل ميشويم. دليل اين مساله اين است كه حافظه كوتاهمدت و فعال ما در هر زمان، تنها ميتواند بين پنج تا هفت قطعه اطلاعات را در خود نگهداري كند. اين محدوديت، بسياري از كارهايي را كه شما ميخواهيد با ذهن خود انجام دهيد تحتالشعاع قرار ميدهد. بنابراين اگر بتوان به نحوي بر اين مشكل غلبه كرد، بسيار عالي خواهد شد.
به گزارش نيوساينتيست، متاسفانه تلاشهاي گذشته متخصصان علوم شناختي براي افزايش حافظه كوتاهمدت افراد با شكست مواجه شده است. دانشمندان به افرادي كه در آزمايشها شركت ميكردند استراتژيهاي خاصي مانند تكرار كردن يك رشته از اعداد را آموزش ميدادند. اگرچه اين آموزشها باعث ميشد تا كارايي آنها در يكسري از وظايف ساده و خاص بهبود يابد، اما در ساير مسائل تفاوتي در توانايي آنها ايجاد نميكرد.
با توجه به شكستهاي گذشته، محققان اكنون تاثير كارهايي با متغيرهاي بيشتر و دشوارتر را آزمايش ميكنند. براي مثال، جيسون چين از دانشگاه تمپل پنسيلوانيا، از نرمافزاري استفاده ميكند كه از افراد ميخواهد تا همزمان با پاسخگويي به سوالاتي درباره يك رشته جملات متوالي، آخرين لغت هر جمله را به ياد آورند.
با توجه به اينكه توسعه ميانبرهاي هوشياري براي مواجهه با دو منبع اطلاعاتي متضاد بسيار دشوار است، بنابراين مغز مجبور ميشود تا تغييرات طولانيمدتتري را ايجاد كند. محققان تصور ميكنند كه اين تغييرات سپس شما را قادر ميسازند تا در ساير وظايف ذهني، عملكرد بهتري داشته باشيد.
تكنيكهاي جديد عموما باعث ميشوند تا پس از گذراندن يك دوره آموزشي پنج هفتهاي، محدوده حافظه فعال شما به ميزان 15 درصد افزايش يابد. اين بدان معني است كه در عمل، حافظه كوتاهمدت شما از هفت مورد به هشت مورد گسترش مييابد. با اين وجود، تاثير اين گسترش بر روي فهم و درك انسان بسيار مورد بحث است.
برخي از محققان شك دارند كه يك حافظه كوتاهمدت بهتر بتواند در ساير حوزههاي ادراكي به انسان كمك كند. اما ساير محققان به اين نكته اشاره ميكنند كه حافظه كوتاهمدت، سنگبناي تواناييهاي ادراكي ما را، از استدلال منطقي و رياضي گرفته تا مهارتهاي كلامي و درك مطلب پيريزي ميكند. علاوه بر آن، مطالعات فراواني وجود دارد كه نشان ميدهد اين مهارتهاي ذهني، با آموزشهاي حافظه كوتاهمدت بهبود مييابند.