ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 3 بهمن 1403
چهارشنبه 3 بهمن 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 12 مهر 1397     |     کد : 185245

ستاره‌شناسان با داده‌های تلسکوپ "گایا" مدعی شدند

برخی ستاره‌ها از دیگر کهکشان‌ها به راه شیری آمده‌اند!

گروهی از ستاره‌شناسان با کمک داده‌های تلسکوپ "گایا"، ستارگانی را کشف کرده‌اند که از کهکشان‌های دیگر به کهکشان راه شیری آمده‌اند.

گروهی از ستاره‌شناسان با کمک داده‌های تلسکوپ "گایا"، ستارگانی را کشف کرده‌اند که از کهکشان‌های دیگر به کهکشان راه شیری آمده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، ستاره‌شناسانی که در جستجوی نشانه‌های ستاره‌های بیرون از راه شیری بودند، به کشف حیرت‌آوری دست یافته‌اند. آنها به جای ستارگان مورد نظر خود، ستارگانی را پیدا کردند که احتمال می‌رود از کهکشان دیگری آمده باشند. این گروه پژوهشی، 20 ستاره را نیز کشف کردند که انتظار می‌رفت از کهکشان راه شیری گریخته باشند.

ستاره‌شناسان برای این پژوهش، از داده‌های ماموریت "گایا" (Gaia) استفاده کردند. گایا، یک تلسکوپ فضایی متعلق به آژانس فضایی اروپاست که برای اخترسنجی طراحی شده است.

"توماسو مارکتی" (Tommaso Marchetti)، پژوهشگر "دانشگاه لیدن" (LEI) هلند و از نویسندگان این پژوهش گفت: به نظر می‌رسد بیشتر ستارگان پرسرعتی که کشف کرده‌ایم، به جای گریز از "مرکز کهکشانی" راه شیری، به سوی آن در حرکت هستند. ممکن است این ستارگان، از کهکشان دیگری آمده و مستقیما به طرف راه شیری در حرکت باشند.

شاید سکونت‌گاه اصلی این ستارگان، "ابر ماژلانی بزرگ" باشد که کهکشان نسبتا کوچکی در اطراف راه شیری است و یا ممکن است از کهکشانی دورتر آمده باشند.

پژوهشگران قصد دارند منشا ستارگان را مشخص کنند و آنها را در فواصلی نزدیکتر از کهکشان مادر مورد بررسی قرار دهند تا اطلاعات بی‌سابقه‌ای در مورد طبیعت این ستارگان در کهکشان دیگر به دست آورند.

"النا ماریا روسی" (Elena Maria Rossi)، از نویسندگان این پژوهش گفت: ستارگان، هنگام تعامل با یک سیاه‌چاله کلان‌جرم می‌توانند با سرعت بالایی حرکت کنند. در نتیجه، ممکن است حضور این ستارگان، حاکی از وجود چنین سیاه‌چاله‌هایی در کهکشان‌های نزدیک باشد اما شاید ستارگان، زمانی بخشی از یک سیستم دوگانه بوده‌ و با انفجار ستاره همراه خود، به سوی راه شیری حرکت کرده‌ باشند. بررسی این ستارگان، می‌تواند اطلاعات بیشتری در مورد چنین فرآیندهایی در اختیار ما بگذارد.

اطلاعات بیشتر در مورد سن و مواد تشکیل‌دهنده این ستارگان، می‌تواند به ستاره‌شناسان در مشخص کردن منشا آنها کمک کند. توماسو افزود: ستارگان راه شیری، بیشتر متشکل از هیدروژن هستند؛ درحالی که ممکن است ستارگان کهکشان‌های دیگر، عناصر سنگین‌تری را در بر داشته باشند. بررسی رنگ ستارگان نیز می‌تواند اطلاعات بیشتری در مورد ترکیبات سازنده آنها ارائه دهد.


نوشته شده در   پنجشنبه 12 مهر 1397  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode