محققان در بخش هایی از مریخ تپه هایی مرموز و هلالی شکل یافته اند. به عقیده آنان این تپه ها نشانه هایی از الگوهای وزش باد و حیات میکروبی در میلیاردها سال گذشته در این سیاره دارند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، صدها تپه هلالی شکل که سطح مریخ را پوشانده اند، سرنخ های جدید از وجود حیات میکروبی باستانی در این سیاره ارائه می کنند. این تپه ها چشم اندازی از آب و هوای مریخ در گذشته و تغییرات الگوهای باد نیز فراهم می کنند.
اما کارشناسان معتقدند علاوه بر آن هدفی مناسب برای جستجو از حیات باستانی در این سیاره هستند زیرا در گذشته میکروب ها در مقابل اشعه های شدید در این نقاط پناه می گرفتند.
دانشمندان در تحقیق تازه توضیح داده اند: تپه های مرموز در حقیقت پس از جاری شدن مواد آتشفشانی یا رسوب آن در ساختارهای شنی به وجود آمده اند و ساختار خود را حفظ کرده اند.
هرچند ممکن است باد شن ها را پراکنده کرده باشد و روی تپه را آشکار و بخش هایی از آن را ساییده باشد اما شکل اصلی آن دست نخورده باقیمانده است.
این ساختارهای جالب روی زمین نیز دیده می شوند. اما تپه های مرموز در تصاویر ماهواره ای مناطق مختلف مریخ از جمله حوضچه Hellas و Noctis Labyrinyhus دیده می شوند.
محققان بیش از ۴۸۰ تپه احتمالی در منطقه Noctis Labyrinyhus و بیش از ۳۰۰ مورد در شرق Hellas یافته اند. در این مناطق ارتفاع تپه ها به ترتیب به ۱۳۰ و ۲۴۶ فوت می رسد.
به گفته محققان این تپه ها نشانگر الگوهای باد در مریخ در میلیاردها سال قبل بوده اند.
از سوی دیگر دانشمندان معتقدند این تپه ها سرنخ های مهمی از حیات باستانی در این سیاره را در خود دارند. این درحالی است که تپه ها روی زمین نیز از حیات پشتیبانی می کنند. البته این تپه ها شباهت زیادی به نمونه های موجود در مریخ دارند.
شیوا سعیدی قوی اندام