ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 4 بهمن 1403
پنجشنبه 4 بهمن 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 30 فروردين 1397     |     کد : 183320

با روشهای قدرتمند اسکن؛

دانشمند ایرانی راز الماس های شهاب سنگی را کشف کرد

گروهی از محققان به رهبری دانشمندی ایرانی متوجه شده اند الماس های مربوط به شهاب سنگی که یک دهه قبل در سودان به زمین برخورد کرده، در حقیقت بخشی از یک سیاره گمشده است.

گروهی از محققان به رهبری دانشمندی ایرانی متوجه شده اند الماس های مربوط به شهاب سنگی که یک دهه قبل در سودان به زمین برخورد کرده، در حقیقت بخشی از یک سیاره گمشده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پی ای ساینس، گروهی از محققان به رهبری فرهنگ نایبی از دانشگاه   École Polytechnique Fédérale de Lausanneدر سوییس متوجه شده اند شهاب سنگی که یک دهه قبل با زمین برخورد کرد، بخشی از یک سیاره گمشده است. این سیاره در اوایل پیدایش منظومه شمسی و درحقیقت چند میلیون سال پس از تولد خورشید به وجود آمده بوده است.

 شهاب سنگ Almahata Sittaدر سال ۲۰۰۸ میلادی بالای منطقه ای در سودان منفجر شد و نامگذاری آن نیز  با توجه به منطقه انفجار انجام شد. حدود ۵۰ قطعه از این سیاره ۸۳ تنی از صحرای شمال سودان جمع آوری شد.  Almahata Sitta گونه نادری از شهاب سنگ مشهور به اوریلیت است.

 به گفته دانشمندان شهاب سنگAlmahata Sitta که حاوی الماس های میکروسکوپی است از یک سیاره مرموز ( embryonic planet) است که حدود ۴.۵ میلیارد سال قبل دور خورشید می چرخیده است. این شی آسمانی که کمی از عطارد بزرگتر بوده که در یک برخورد کهکشانی نابوده شده است. این الماس های نادر علاوه برآنکه بسیار ارزشمند هستند اطلاعات زیادی درباره شیوه تشکیل سیارات برای دانشمندان فراهم می کنند.

در هر حال نایبی هنگام تحقیق روی رابطه میان الماس ها لایه گرافیت اطرافشان  متوجه شد مواد داخل الماس ها فقط در فشار بسیار بالا به وجود می آیند. این فشار بسیار بالاتر از میزانی است که به یک شهاب سنگ هنگام برخورد به زمین وارد می شود.     

این دانشمند ایرانی و گروهش برای تحقیق روی این الماس از روش های قدرتمند اسکن استفاده کردند. این تحقیق نشان داد الماس ها در فشاری بالاتر از ۲۰ گیگاپاسکال یا ۱۹۷۳۸۵ بار بیشتر از فشار اتمسفر زمین در سطح دریا به وجود آمده اند.

نایبی در این باره می گوید: ما مواد حاوی کرومیت، فسفات و سولفید درون الماس ها را کشف کردیم. ترکیب و ریشه این مواد را فقط می توان در حالتی توضیح داد که الماس ها در فشار بیش از ۲۰ گیگاپاسکال به وجود آمده باشند. چنین فشاری نشان می دهد شی آسمانی اولیه یک سیاره جنینی در حجم عطارد تا مریخ بوده است.

 


نوشته شده در   پنجشنبه 30 فروردين 1397  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode