جام جم آنلاين: محققان دانشگاه صنعتي شريف موفق به طراحي و ساخت تراشه گيرنده تصاوير ديجيتال شدند.
دكتر عطاردي، عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي شريف و مجري طرح در گفتگو با ايسنا، اظهار كرد: اين تراشه و سيستم گيرنده تصاوير ديجيتال که همراه آن طراحي شده است ميتواند تلويزيون هاي خانگي فعلي را از آنالوگ به ديجيتال تبديل كند. از اين رو، با تهيه اين محصول ميتوان از مزاياي پخش تصاوير ديجيتال استفاده كرد.
وي افزود: با استفاده از اين گيرنده، علاوه بر اينكه تصاوير با کيفيت بهتر و زيباتري دريافت خواهد شد، از تعداد بيشتري از كانالها مانند شبكه مستند، پرس تي وي، العالم، جامجم يك و دو و شبكههاي استاني ميتوان بهره برد.
به گفته عطاردي ، اين گيرندهها ميتوانند جايگزين ماهوارهها بدون عوارض فرهنگي به ويژه براي خانوادهها شوند.
وي خاطرنشان كرد: در اين طرح هم گيرنده تصاوير و هم اصليترين تراشه اين گيرنده يعني تيونر تلويزيون به صورت مجتمع ساخته شده است. البته مجريان طرح تنها به ارائه يك محصول در حد يك نمونه اكتفا نكرده و از دولت و وزارت صنايع و معدن و ساير نهادهاي متولي حمايت از فناوري هاي داخلي مانند معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري انتظار دارند كه سرمايه لازم براي توليد اين محصول ملي را به سرعت تامين كنند.
عطاردي اضافه كرد: برنامه مجريان اين طرح اين است كه در نهايت با توسعه اين محصول، به يك گيرنده ديجيتال ملي برسند.
وي با اشاره به اين كه در حال حاضر اين نوع گيرنده به طور جداگانه بر روي تلويزيون نصب مي شود، خاطرنشان كرد: تاكنون حدود 10 هزار عدد از اين دستگاهها به سفارش ايران در خارج از كشور ساخته و به مردم فروخته شده است، ولي منتظر اخذ بودجه هاي حمايتي براي شروع فوري توليد در داخل هستيم.
عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي شريف خاطرنشان کرد: کيفيت محصول طراحي شده، جزو بهترين هاي موجود در کشور و قيمت آن کاملا رقابتي است.