محققان با الهام از اشکال اوریگامی ماهیچه های مصنوعی ساخته اند که می توانند جسمی با هزار برابر وزن خود را حمل کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورج، محققان دانشگاه MIT CSAIL و موسسه ویز دانشگاه هاروارد با الهام از ارویگامی نوعی ماهیچه مصنوعی ساخته اند که می تواند جسمی با هزار برابر وزن خود را بلند کند. جالب آنکه این ماهیچه چنان قدرتمند است که می تواند اشیا را به آرامی بلند کند.
این ماهیچه به تولید نرم ربات هایی با قدرت های خارق العاده کمک می کند. چنین ربات هایی در همه جا(داخل بدن انسان گرفته تا فضا) کارایی دارند.
درهرحال ساختار مذکور مانند ماهیچه طبیعی کوتاه و بلند می شود، می پیچد یا در حالات مختلف تحت فشار خم می شود. برای این منظور محققان کیسه های پلیمری حاوی آب یا مایع به ماهیچه های مصنوعی متصل کردند. هنگامیکه یک پمپ مایع یا هوا را به داخل خود می کشد، ساختار اوریگامی نیز فشرده می شود. نحوه جمع شدن ماهیچه با توجه به ساختار اوریگامی انجام می شود.
محققان متوجه شدند برخی ماهیچه های اوریگامی به اندازه یک دهم اندازه واقعی خود فشرده می شوند یا می توانند هزار برابر وزن خود، بار بلند کنند.
البته هریک از الگوهای اوریگامی فقط در یک جهت حرکت می کند. اما محققان معتقدند می تواند الگوهای مختلف را با هم مرتبط کنند و یک ربات با قابلیت های مختلف بسازند.
چنین ماهیچه ای را می توان در مقایس کوچک (در بدن انسان) به کار برد. در مقیاس بزرگتر می توان برای ترمیم سازه های فضایی نیز از آنها استفاده کرد.