انتقال نور از جایی به جایی دیگر تا به امروز تنها در قالب موج یا به شکل ذرات ممکن بوده است، اما محققان برای اولین بار جابجایی نور را به شکل مارپیچ، کمانی و غیره ممکن کرده اند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انگجت، دانشمندان دانشگاه هاروارد می گویند راهی برای انتقال نور در حالت های متنوع چرخشی ابداع کرده اند که تحولی بی سابقه محسوب می شود.
آنان به همین منظور دستگاهی با سطحی ویژه ای ساخته اند که می توانند حرکت مارپیچ یک شعاع نور را ممکن کنند. این حرکت می تواند در ابتدا به شکل کمانی و مورب آغاز شود و در ادامه به شکل مارپیچ ادامه یابد.
تنوع روش یادشده بسیار بالاست و از این طریق حتی می توان شعاع های نور را به شکل دندانه های یک چنگال هم منتقل کرد. برای تغییر شیوه هدایت انتقال نور با استفاده از این ابزار تنها کافیست دوقطبی ایجاد شده در سطح این دستگاه تغییر کند.
این موفقیت راه را برای تولید داده های کوانتومی و پیشبرد علم نورشناسی فراهم می کند و در نهایت به طراحی ساده تر رایانه های کوانتومی منجر می شود. تاثیر مثبت مهم دیگر استفاده از این روش، ارتقای کیفیت دوربین های عکاسی و فیلم برداری و به خصوص میزان نوردهی آنها در تاریکی و غیره است.