ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 11 شهريور 1403
يکشنبه 11 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 30 مهر 1396     |     کد : 180514

عباس عراقچي در كنفرانس عدم اشاعه در مسكو:

امكان الحاق هيچ تبصره‌اي به برجام وجود ندارد

‌معاون وزیر خارجه ایران با اشاره به موارد نقض برجام توسط آمریکا گفت که هیچ امکانی برای مذاکره مجدد برجام یا الحاق ضمائم و اضافات به آن وجود ندارد.

‌معاون وزیر خارجه ایران با اشاره به موارد نقض برجام توسط آمریکا گفت که هیچ امکانی برای مذاکره مجدد برجام یا الحاق ضمائم و اضافات به آن وجود ندارد.
به گزارش فارس، سید عباس عراقچی در پنل تخصصی برجام در کنفرانس عدم اشاعه در مسکو تاکید کرد که برجام نه فقط دستاوردی برای دیپلماسی در راه حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات به شمار می‌رود، بلکه فصل جدیدی هم در نظام عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای گشوده است.
وی گفت: یکی از مشخصه‌های مهم برجام ایجاد تعادل و توازن بین دو رکن اصلی معاهده ان پی تی یعنی «عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای» و «استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای» است.این توافق ازیک سو نسبت به ابعاد صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران اطمینان سازی می‌کند وازسوی دیگر به حق ایران برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای احترام می گذارد و اعمال این حق را تضمین می‌‌کند.
معاون وزیر امور خارجه در ادامه به تشریح وضع موجود در پی تحولات اخیر پرداخت و افزود: در حالی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به طورمستمر پایبندی ایران به توافق برجام را مورد تائید قرار داده است، ایالات متحده آمریکا به تعهدات برجای خود پایبند نبوده و صراحتا روح و متن برجام را در موارد متعددی مورد نقض قرار داده است.
عراقچی با ذکر نمونه‌هایی از موارد نقض و بدعهدی آمریکا تاکید کرد: بزرگترین مورد تخلف از برجام مربوط به عدم پایبندی آن کشور به بندهای
26، 28 و 29 برجام است. بر اساس این بندها آمریکا متعهد شده است برجام را همراه با حسن نیت و در فضایی سازنده اجرا کرده و از هر عملی که باعث خدشه دار شدن منافع ایران از رفع تحریم‌ها می‌شود خودداری کند؛ به ویژه آن کشور مکلف به رعایت این اصول در سخنان عمومی مقامات خود است که تاکنون بدان عمل نکرده است.
وی اضافه کرد: در حقیقت تمامی سخنرانی‌های آقای ترامپ علیه برجام، از جمله سخنرانی ایشان در مجمع عمومی و در مقابل صدها نفر از رهبران و مقامات کشورهای عضو ملل متحد، تخلف آشکار از مفاد برجام به شمار می‌رود. این تخلفات باعث ایجاد فضای ابهام و عدم اطمینان در باره برجام می شود و جوامع اقتصادی جهانی را برای همکاری با ایران دچار تردید می‌سازد .
وی تاکید کرد: به طور مسلم استمرار چنین فضای مخربی پیرامون ایران و برجام که منجر به کاهش منافع ایران از این توافق شده است ،غیرقابل قبول بوده و بلاشک تبعات خود را خواهد داشت.
عراقچی گفت: آمریکا در حالی که خود ناقض برجام است، ادعای نقض برجام توسط سایرین را دارد و خود را در جایگاه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار داده است و زیاده خواهی هم می‌کند. این روال مسلما نمی‌تواند ادامه پیدا کند و آمریکا ‌باید مسئولیت هرگونه تبعات این اقدام خود را بپذیرد.
او گفت: «اگر برجام شکست بخورد، معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی(ان‌پی‌تی) هم شکست خواهد خورد چرا که این توافق به موضوع عدم گسترش و دستیابی صلح آمیز به برنامه هسته‌ای مربوط می‌شود».
معاون وزیر خارجه ایران ادامه داد: «اگر موضوعات خارج(از بحث هسته‌ای) به برجام وارد شود، منطقی غلط خواهد بود و شبیه به آن خواهد شد که بگذاریم موضوعات حقوق بشر وارد قالب و چارچوب ان‌پی‌تی شود». عراقچی افزود: «همه بیانیه‌ها و توییت‌های منفی ترامپ علیه برجام، نقض مفاد توافق است و نه نقض روح آن». وی همچنین تصریح کرد: «هیچ احتمالی درباره بازمذاکره توافق هسته‌ای یا توافق مکمل وجود ندارد. این توافق کنونی باید به طور کامل(از سوی همه طرفین) اجرا شود».معاون وزیر خارجه ایران همچنین گفت: «هیچ بند زوال پذیری در توافق هسته‌ای وجود ندارد. باید به تدریج با ایران به عنوان یک عضو ان‌پی‌تی رفتار شود و (عضویت در ان‌پی‌تی) نظامی شدن برنامه هسته‌ای را منع کرده است».
او در بخش دیگری از سخنانش در نشست مسکو تاکید کرد: «تعهد ایران به عدم دستیابی به سلاح‌ هسته‌ای، تعهدی دائمی است».
در این نشست هلگا اشمید معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، «وندی شرمن» معاون سابق وزیر خارجه آمریکا و مسئول پیشین تیم مذاکره کننده آمریکا در گفتگوهای هسته‌ای و سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه و نماینده این کشور در گروه 1+5 هم حضور داشتند.
ریابکوف: امکان بازمذاکره وجود ندارد
معاون وزیر خارجه روسیه هم در ابتدای نشست گفت: «هیچ تردیدی نیست که ایران به مفاد برجام از قبیل دادن دسترسی به زیرساخت هسته‌ای خود کاملا متعهد بوده است».وی ادامه داد: «تصمیم ترامپ برای عدم تائید پایبندی ایران به توافق هسته‌ای، بدان
معنا‌ست که برجام گروگان سیاست داخلی در آمریکا شده است».
ریابکوف افزود: «جایگزین(دیگری) برای برجام و احتمال بازمذاکره درباره آن یا بهتر کردن آن هم وجود ندارد».
این مقام روس ادامه داد: «روسیه همیشه به ایران درباره این که برنامه هسته‌ای این کشور صلح‌آمیز بوده، اطمینان داشته اما آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سوالاتی در این باره داشت».
وی همچنین گفت: «علی رغم تصمیم (اخیر دولت) آمریکا، دیگر طرف‌های برجام، به توافق متعهد هستند». معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم دراین نشست گفت: «برجام یکی از ستون‌های امنیت بین‌المللی است و جایگزینی برای آن وجود ندارد. علی رغم مواضع ترامپ، (برجام) بسیار موثر و کارساز بوده است».
هلگا اشمید» ادامه داد: «بحث‌ها درباره بندهای زوال پذیر برجام، بحث‌های بی ربطی هستند چرا که پروتکل الحاقی وجود دارد».‌معاون «فدریکا موگرینی» همچنین از سفر خود به ایران برای گفتگو با مقامات درباره برجام و مسائل مربوط به انرژی خبر داد اما به زمان دقیق سفر خود به تهران اشاره نکرد.
معاون سابق وزیر خارجه و عضو پیشین تیم مذاکره آمریکا در گفتگوهای منجر به برجام هم در این نشست تاکید کرد: «افراد حاضر در این نشست، ساعت‌های زیادی برای این توافق خارق‌العاده با ایران وقت گذاشتند».
«وندی شرمن» ادامه داد: «دو سوم مردم آمریکا معتقدند که آمریکا باید در برجام بماند و ترامپ قبل از اعلام عدم پایبندی ایران به برجام، از این موضوع اطلاع داشت. توضیح ترامپ درباره این که اقدامات ایران در قبال برجام مغایر روح برجام است، نادرست است».‌وی با تاکید بر این که «برجا م برای امنیت ملی آمریکا، حیاتی است»، افزود: «برجام، اصلا هیچ ربطی به موضوعات خارج(از بحث هسته‌ای) از قبیل حمایت ایران از گروه‌های تروریستی در خاورمیانه ندارد».
«کرنل فروتا» هماهنگ کننده ارشد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم یکی از حاضران در نشست مسکو درباره برجام است.
او گفت: «سطح نظارت آژانس بین‌المللی انرژی بر تبعیت ایران از برجام، بی سابقه است و دسترسی روزانه به برنامه هسته‌ای این کشور وجود دارد».
ماکرون: برای حفظ برجام با آمریکا به توافق دست یافتیم
ازسوی دیگر،رئیس‌جمهوری فرانسه گفت: با آمریکا توافق کردیم همه تدابیر برای حفظ توافق هسته‌ای ایران به قوت خود باقی بماند.
به گزارش ایسنا، امانوئل ماکرون افزو‌د: اروپا هر چه را که در توان دارد، برای حفظ توافق هسته‌ای با ایران انجام می‌دهد؛ ضمن آن که وی مایل است مذاکراتی را با ایران در باره فعالیت‌های موشکی و نفوذ منطقه‌ای این کشور آغاز کند.
امانوئل ماکرون در پایان نشست شورای اروپا در بروکسل گفت: ما به طور غیررسمی در باره مسائل بین‌المللی سخن گفتیم. شورای اروپا در قبال ایران در بحثی که از سوی فدریکا موگرینی آغاز شد، تمایل تمامی کشورهای اروپایی در مورد حفظ توافق هسته‌ای با ایران و اجرای درست آن را تأیید کرد.
وی تصریح کرد: ما بر لزوم ظرفیت‌سازی برای پایبندی به همه ابعاد توافق در سطح اروپا تأکید کردیم. این به معنای از سر گرفتن روابط اقتصادی با ایران و اجتناب از اعمال هرگونه فشار است. اعمال فشار تصمیم آمریکاست و با حفظ توافق ۲۰۱۵در تضاد است. ما همچنین تصمیم گرفتیم به طور فعال با آمریکا همکاری کنیم تا مقامات این کشور را در مورد هر فرآیندی که به ادامه یافتن این توافق منجر می‌شود، قانع کنیم.
دراین میان نتایج نظرسنجی‌ شبکه سی‌ان‌ان نشان می‌دهد اکثر مردم آمریکا معتقدند دولت ترامپ نباید از برجام خارج شود.
به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری سی‌ان‌ان، درحالی که بحث‌ها در داخل آمریکا درباره برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) ادامه دارد، این شبکه تلویزیونی یک نظرسنجی انجام داد و از مردم آمریکا پرسید که آیا دولت باید در توافق هسته‌ای باقی بماند یا خیر. نتایج آن نشان می‌دهد که از هر سه شرکت کننده، دو نفر خواهان ماندن آمریکا در توافق هسته‌ای با ایران هستند.
همچنین نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد که جمهوریخواهان بیش از دموکرات‌ها ایران را تهدیدی برای آمریکا می‌دانند.
به دنبال آن آسوشیتدپرس جزئیاتی از پیش نویس طرح تشدید نظارت بر برجام که از سوی «باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و سناتور ارشد «تام کاتن» طراحی شده را فاش کرد.‌در این پیش نویس که برای برآوردن خواست های دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از کنگره این کشور پیرامون تشدید قانون نظارت بر برجام طراحی شده، معیارهای جدیدی برای بازگرداندن تحریم های برجامی علیه ایران معرفی می شود.
به نوشته آسوشیتدپرس در متنی که این خبرگزاری مشاهده کرده، در میان این معیارها که فراتر از متن برجام است، محدودیت‌های جدیدی علیه برنامه موشکی ایران دیده می شود.
براساس این متن، در صورتی که ایران اقدام به آزمایش پرواز، تولید یا استقرار موشک های بالستیک قاره پیمای قادر به حمل کلاهک هسته ای کند، تحریم های کنگره علیه تهران به صورت خودکار بازخواهد گشت.‌این مورد شامل تبدیل موشک های ماهواره بر به موشک بالستیک قاره پیما و هر تلاشی برای دستیابی پنهانی به مواد هسته ای یا تجهیزات هسته ای برای تولید آن از خارج از ایران هم می شود.‌این طرح همچنین مفاد مربوط به محدودیت ایران در غنی سازی و ذخیره اورانیوم و بهره برداری از انواع خاصی از سانتریفیوژها را به طور مؤثر دائمی می کند.
افزون بر این، اگر ایران از ارائه دسترسی کافی به هر سایتی از جمله سایت های نظامی در صورت درخواست آژانس بین المللی انرژی هسته ای سرباز زند، برجام را نقض کرده است.
مهمتر از همه آنکه، این طرح همه تاریخ های انقضای مربوط به محدودیت های پیش بینی شده در برجام در مورد فعالیت های هسته ای را یکجا لغو می کند.‌به عنوان مثال تعداد سانتریفیوژهایی که ایران مجاز به استفاده از آنها است اکنون محدود به 5060 است که این محدودیت براساس متن برجام پس از 10 سال از میان خواهد رفت.‌این در حالی است که طرح کورکر-کاتن می‌گوید تهران تا زمانی نامعلوم نباید بیش از 5060 سانتریفیوژ فعال داشته باشد.‌همچنین ایران تا اطلاع ثانوی از تولید اورانیوم غنی شده بیش از 3.67 درصد محروم بوده و مجاز به ذخیره بیش از 360 کیلوگرم از این مواد نیست.
طرح مذکور ضرب الاجل 90 روزه برای گزارش پایبندی ایران به برجام از سوی دولت آمریکا به کنگره را به 6 ماه افزایش داده، اما در عین حال موارد مورد گزارش را گسترش و از مفاد برجام به دیگر رفتارهای ایران تعمیم می دهد.
این رفتارها ممکن است مواردی مثل نقض حقوق بشر یا استفاده نظامی از هواپیماها، اجزا یا خدمات بازرگانی که مجوز آنها از سوی آمریکا صادر شده است را دربر گیرد.
در حالی که این پیش نویس، هنوز میان سناتورهای آمریکا توزیع نشده، دمکرات های سنا اعلام کرده اند که با هراقدامی برای بازنویسی یا خنثی کردن معیارهای موجود در برجام برای بازگرداندن تحریم های ایران مخالفند.


 


نوشته شده در   يکشنبه 30 مهر 1396  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode