ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 11 شهريور 1403
يکشنبه 11 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 28 شهريور 1396     |     کد : 179960

دکتر روحانی درگفتگو با شبکه خبری «سی ان ان»:

تنها نتیجه خروج از برجام، بی اعتباری است

دکتر روحانی رئیس جمهوری در گفتگو با سی ان ان با اشاره به این که آقای ترامپ غیرقابل پیش بینی است افزود: ولی، برای هر وضعی پیش بینی و برنامه داریم.

دکتر روحانی رئیس جمهوری در گفتگو با سی ان ان با اشاره به این که آقای ترامپ غیرقابل پیش بینی است افزود: ولی، برای هر وضعی پیش بینی و برنامه داریم.
وی با بیان این که کاهش تنش با آمریکا منوط به رفتار این کشور است ادامه داد: رفتار ترامپ مسیر مذاکره را برای حل مشکلات بین المللی می بندد و عقبگرد به دوران ناموفق بوش پدر و پسر است. روحانی با اشاره به این مساله که ما بر قدرت مردم خود تکیه داریم و نگران هیچ تهدیدی نیستیم ادامه داد: اگر بخواهیم، فقط چند روز برای بازگشت به شرایط هسته ای قبل از برجام نیاز داریم.
وی افزود: مخالف سلاح کشتارجمعی و مسابقه تسلیحاتی در مناطق مختلف جهان از جمله شبه جزیره کره هستیم، اما تهدید و نظامیگری مشکل اشاعه هسته ای را حل نمی کند. رئیس جمهوری به مساله داعش اشاره کرد و افزود: دولت شدن داعش به سود هیچ کس نیست و ایران جلو آن را گرفت.
وی نقل مکان داعش را خطر بعدی دانست و در مورد مساله سوریه هم گفت: پایان مشکلات سوریه باید مذاکره و تحقق اراده مردم باشد.
روحانی به موضوع میانمار پرداخت و با بیان این که جهان باید برابر نسل کشی و جنایت علیه مسلمانان، مقابل ارتش و دولت میانمار بایستد و به آوارگان کمک کند افزود: ایران در هر دو زمینه اقدام می کند.
رئیس جمهوری در بخش دیگری از این گفتگو به مساله استقلال قضایی ایران اشاره کرد و گفت: وظیفه رئیس جمهوری، مراقبت از طی شدن مراحل قانونی است.
وی افزود: گوانتانامو یادتان نرود؛ نمی توان یکطرفه نگران حقوق انسان ها بود.
برای ساختن کشور به ایرانیان سراسر گیتی نیازمندیم
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در جمع صمیمی‌ایرانیان مقیم آمریکا گفت: ما برای ساختن ایران اسلامی‌به همه ایرانیان سراسر گیتی نیازمندیم و همه ایرانیان که دلداده ایران و عاشق وطن خودشان هستند باید در آینده ایران سهم داشته باشند. ایران از آن همه ملت ایران است و هیچکس در ایرانی بودن، نمی‌تواند بگوید من از دیگران ایرانی‌تر هستم. رئیس جمهوری تاکید کرد: همانطور که ایرانیان مقیم خارج همپای ایرانیان داخل، برای تعیین سرنوشت آینده کشور در پای صندوق‌های رای انتخابات پر‌شور ۲۹ اردیبهشت حضور یافتند و افتخارآفرینی کردند، اکنون هم باید در پای صندوق تعامل با دانشگاه‌ها، پارکهای علمی‌و فناوری و بخش‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه گذاری حضور یابند‌.
وی اظهارداشت: ایرانیان مقیم خارج می‌توانند در تعامل فرهنگی، علمی‌و فناوری، برای سربلندی ایران تلاش کنند.
دکتر روحانی با بیان اینکه “آنچه ما از شما ایرانیان عزیز می‌خواهیم این است که سهم خودتان را برای پیشرفت ایران بیش از پیش افزایش دهید”، گفت: ایرانیان مقیم خارج سفیران فرهنگی، علمی، اقتصادی و سیاسی ملت ایران هستند و شما همانطور که در حمایت از برجام در آمریکا تلاش کردید، امروز هم می‌توانید برای منافع ایران و حقوق مردم ایران تلاش کنید.
رئیس جمهوری به حضور ۱۰۵ هیات خارجی از کشورهای مختلف و سازمان‌های بین‌المللی در مراسم تحلیف اشاره کردو آن را به معنای احترام جامعه جهانی به ملت بزرگ ایران دانست و گفت: امروز در شرایط بسیار بهتری در دولت دوازدهم هستیم. دولت تازه نفس ما با حمایت مردم گام‌های بانشاط ‌تری در همه زمینه‌ها برخواهد داشت. ما امروز در زمینه روابط با جهان و در زمینه اقتصادی شرایطی به مراتب بهتر از دیروز داریم.
دکتر روحانی به ارائه اعتبارات گسترده از سوی کشورهای اروپایی و چین و کره به ایران اشاره کرد و افزود: ایران در مسیر پیشرفت و تعالی خواهد بود. برای پیشرفت کشور، سهم ایرانیان خارج همواره سهم ارزشمندی بوده است و آمارها نشان می‌دهد در یک سال گذشته بیش از ۵۰۰ نفر از تحصیلکردگان ایران در ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا به ایران بازگشته‌اند که بخش عمده این رقم از آمریکا بوده است.
رئیس جمهوری به دستاوردهای کشور در حوزه سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: در سیاست خارجی با تلاشی که برادر بسیار عزیزم جناب آقای دکتر ظریف‌، آقایان عراقچی و تخت روانچی و سایرین انجام دادند‌، موفق شدند در تاریخ سیاست خارجی کشور به دنیا نشان دهند که ایرانیان همانطور که در صحنه فرهنگ، علم و دفاع از کشورشان پیشتاز بودند در سیاست خارجی هم می‌توانند به خوبی با زبان امروز دنیا و با منطق قابل قبول از حقوق ملت خود دفاع کنند.
دکتر روحانی با تاکید بر این که “برجام در تاریخ سیاسی منطقه ما و جهان همواره زنده خواهد بود چه دولت فعلی آمریکا خوشحال باشد یا نگران باشد”، اظهارداشت: برجام یک توافق چند جانبه با حمایت قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است و برای صلح امنیت جهانی به عنوان یادگاری است که به جهانیان اعلام کرد که مسائل پیچیده بین المللی پای میز مذاکره قابل حل و فصل است.
رئیس جمهوری گفت: ملت ایران در چارچوب برجام ثابت کرد دروغ نگفته و نخواهد گفت و همواره بر عهد خود پایبند است. خارج شدن از برجام به معنای زیرپا گذاشتن تعهد روشن سیاسی یک دولت است و برای کسی افتخار نیست. ایرانیان در طول تاریخ و براساس آموزه‌های دین و فرهنگشان همواره بر عهد خود استوار بوده‌اند و تا زمانی که طرف مقابل به عهدش پایبند باشد، هیچگاه ناقض تعهد نخواهند بود اما اگر طرف مقابل بخواهد در مقابل حقوق ملت باشد، حتما ملت ایران هم پاسخ مقتضی خواهد داد.
دکتر روحانی با بیان اینکه ایران تنها نقشه جغرافیایی سرزمین ما نیست و هر جا که ایرانیان جمع می‌شوند آنجا ایران ما است، خطاب به ایرانیان مقیم آمریکا گفت: شما در حمایت از برجام در آمریکا تلاش کردید و امروز هم می‌توانید برای منافع ایران و حقوق مردم ایران تلاش کنید. لابی اصلی ملت ایران در آمریکا، شما ایرانیان فرهیخته و سربلند هستید.
پیش از سخنان رئیس جمهوری‌، دکتر نفیسی و خانم دکتر ارفع نیا از ایرانیان مقیم و همچنین دکتر خوشرو نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل متحد سخنانی کوتاه ایراد کردند.
ابلاغ اولویت‌های تخصصی تعیین‌شده از سوی رئیس‌جمهوری به وزیر امور خارجه
خبردیگراین که در ضمیمه حکم دکتر روحانی به وزیر امور خارجه بر تداوم اجرای قاطعانه برجام و حفاظت از دستاوردهای آن و تحقق پایبندی همه طرف‌های توافق در رعایت حقوق ایران تاکید شده است.
ضمیمه حکم رئیس جمهوری به وزیر امور خارجه به این شرح است:
جناب آقای دکتر ظریف وزیر محترم امور خارجه
دولت دوازدهم، بر اساس برنامه‌هایی که در دوران انتخابات ریاست جمهوری به مردم ارائه شده است و نیز مبتنی بر برنامه تقدیم شده به مجلس شورای اسلامی‌در هنگام معرفی وزرا، رسالتی بس سنگین برعهده دارد. این دولت باید بتواند طی دورۀ فعالیت خود، کشور عزیزمان ایران را از چالش‌های بزرگ انباشته شده در طول چند دهه گذشته عبور داده و شرایط مساعدی را برای مقطع پایانی فعالیت خود در سال ۱۴۰۰که مصادف با به پایان رسیدن قرن حاضر است، به‌وجود آورد. محدودیت منابع و سایر محدودیت‌های سیاسی، اداری، اجتماعی و فرهنگی از یک‌طرف و اسناد بالادستی شامل سیاستهای کلی اصل ۴۴قانون اساسی و سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ایجاب می‌کند که هر وزارتخانه بر اهداف مشخص و محدودی که از اولویت بالایی برخوردار هستند، متمرکز شود و علاوه بر پیشبرد امور جاری، اصلاحات ساختاری برای محقق ساختن برنامه‌ها را در دستور کار خود قرار دهد.لذا ضروری است جناب‌عالی برنامه‌های وزارتخانه تحت مدیریت خود را با توجه دقیق به جهت‌گیری‌ها و اولویت‌های ذیل‌ تنظیم و برنامه‌های اجرایی را ظرف ۲ماه به دفتر اینجانب ارائه کنید.
همچنین، سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است هر ۶ماه یک‌بار گزارش مقایسه‌ای از پیشرفت و تحقق برنامه درباره اولویت‌های ابلاغی را به دفتر رئیس جمهور ارائه کند تا عملکرد و چگونگی پیشرفت برنامه‌ها ارزیابی شود.
اولویت‌های عمومی
۱.ارتقای سلامت نظام اداری، شفافیت مالی، بهبود دسترسی همگانی به اطلاعات، فراهم آوردن فرصت برابر، حفاظت از اموال دولتی و معیار قرار دادن قانون در همه امور.
۲.اعمال شایسته‌سالاری به عنوان تنها معیار انتـخاب همکاران و مدیریت تعارض منافع در تصمیم گیری‌ها، واگذاری‌ها و انتصابات.
۳.ملاک قرار دادن «منشور حقوق شهروندی» در وزارتخانه و دستگاه‌های تابعه به ویژه در حوزه‌های مرتبط با حقوق عمومی.
۴.توجه به حفاظت از محیط زیست در برنامه ریزی‌ها و سیاستگذاری‌ها.
۵.اولویت واگذاری فعالیت‌ها به مردم و فراهم آوردن زمینه مشارکت هرچه بیشتر بخش خصوصی.
۶.توجه به رفع انحصارها و برقرارکردن فضای رقابتی در کنارِ تحت کنترل قراردادن و قاعده مند کردن حوزه‌های انحصاری.
۷.اعمال اولویت ویژه بر استقرار دولت الکترونیک در حوزة تحت مدیریت.
۸.به‌کارگیری هرچه بیشترجوانان، زنان و شهروندانی از اقوام و مذاهب در سطوح مدیریتی و کارشناسی در سطوح مختلف اداری.
اولویت‌های تخصصی
۱.تداوم اجرای قاطعانه برجام و حفاظت از دستاوردهای آن و تحقق پایبندی همه طرف‌های توافق در رعایت حقوق ایران.
۲.استفاده از ظرفیت سیاست خارجی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های برجام برای تقویت دیپلماسی اقتصادی به‌منظور جلب سرمایه و فناوری و دسترسی به بازارهای صادراتی در جهت تحقق برنامه اقتصاد مقاومتی و مصون‌سازی کشور از تکانه‌های اقتصادی.
۳.بهبود روابط با همسایگان و کاهش تنش در روابط منطقه‌ای با هدف تقویت بهره‌مندی اقتصادی، پیشبرد دیپلماسی زیست محیطی، امنیت انسانی و مبارزه با تروریسم.
۴.تأکید بر ادامه مذاکرات سیاسی در چارچوب پیشرفت‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به بحران‌های منطقه.
۵.اقدامات لازم برای حضور فعال ایران در سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی در زمینه‌های انرژی، تجارت، ترانزیت کالا و سرمایه‌گذاری.
حسن روحانی


نوشته شده در   سه شنبه 28 شهريور 1396  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode