ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 12 شهريور 1403
دوشنبه 12 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 24 تير 1396     |     کد : 178872

ظریف: آمریکا مانع دستیابی ایران به منافع برجام است

وزیر امور خارجه تاکید کرد که برجام یک توافق جهانی و گواه این حقیقت است که پیروان سیاست های فشار در نهایت به این نتیجه رسیده اند که چنین سیاست هایی کارگر نیست؛ بنابراین آمریکا هم باید در مواضع خود نسبت به این توافق بین المللی تجدید نظر کند.

وزیر امور خارجه تاکید کرد که برجام یک توافق جهانی و گواه این حقیقت است که پیروان سیاست های فشار در نهایت به این نتیجه رسیده اند که چنین سیاست هایی کارگر نیست؛ بنابراین آمریکا هم باید در مواضع خود نسبت به این توافق بین المللی
تجدید نظر کند.
به گزارش ایرنا؛ «محمد جواد ظریف» در هنگام ورود به نیویورک در جمع خبرنگاران در واکنش به تصمیم دولت ترامپ به تائید دوباره پایبندی ایران نسبت به برجام، گفت: توافقنامه هسته ای یک توافقنامه
همه جانبه وجهانی است که درپی سال ها گفتگو و مذاکره حاصل شده است.
ظریف افزود: آنها که این فشارها را بر ایران وارد آوردند؛ دیدند که این گونه فشار ها نتایجی را که به دنبالش هستند در بر نخواهد داشت و در پایان کار به این نتیجه رسیدند که این توافق بهترین دستاوردی است که می توان به آن رسید و همان طور که طبیعت مذاکرات همه جانبه است دیدیم که همه طرفین این مذاکرات به آنچه که به دنبالش بودند رسیدند.
وزیر خارجه کشورمان ادامه داد:دراین مرحله انتظار ما این است که همه طرفین این مذاکره به تعهدات خود پایبند بمانند، اما متاسفانه تاکنون مشاهده کردیم که آمریکادرحدی بسیارنازل این توافقنامه را قبول داشته و به آن پایبند مانده است و با رویکردها وسیاست های نادرست خود قادر به احترام و حمایت از روح این توافقنامه نبوده و در نتیجه به ایران این اجازه را نداده است تا به حد کامل از منافع این توافقنامه به صورتی که باید بهره ببرد .
ظریف گفت:معتقدیم سران آمریکا باید در برخورد با این توافقنامه تجدید نظرکنند،چراکه در غیراین صورت به دوام این توافقنامه کمکی نخواهد کرد.
وزیر خارجه کشورمان همچنین شرکت در نشست توسعه پایدار در مقر سازمان ملل متحد را از اهداف سفر خود به نیویورک برشمرد.
وی یادآور شد: ایران بر اساس باور های فرهنگی و مذهبی خود حتی پیش از تصمیم گیری ها و مباحثاتی که به نتایج فعلی در مورد توسعه پایدار منجر شده است در بسیاری از زمینه ها و در جهت اهداف ۱۷ گانه توسعه هزاره برنامه هایی را در دست تنظیم و اجرا داشته که لازم است آنها را به اطلاع کشورهای دیگر و جامعه بین المللی برساند.
ظریف توضیح داد: در حاشیه این نشست ها دیدارهایی را با شخصیت های فرهنگی، اندیشکده ها و سایر نهادها و شخصیت های تاثیرگذار در افکار عمومی در برنامه دارم تا از این طریق نکات و مسائلی را که به نا آرامی های منطقه خاورمیانه منجر شده و حتی کشورهای متحد در این منطقه را در مقابل یکدیگر قرار داده است، به گوش جهانیان برسانیم.
وزیر امور خارجه در پاسخ به این پرسش که آیا در این سفر با سیاستمداران غربی، اعضای کنگره یا وزیر خارجه آمریکا دیدار و گفتگوهایی خواهد داشت؟؛ گفت: هیچ برنامه ای در این باره در نظر گرفته نشده است.
وی ادامه داد: پیشتر با برخی از سیاستمداران آمریکایی از جمله وزیر خارجه پیشین آمریکا صرفا در محدوده توافق هسته ای صحبت هایی داشته ایم، اما در این سفر چنین قصدی نداریم و چنین برنامه ای هم در نظر گرفته نشده است.
وزیر خارجه درباره توافق میان روسیه، اردن و آمریکا بر سر آتش بس در جنوب غربی سوریه و موضع ایران در قبال چنین توافقی، گفت: تهران همواره خواستار پایان درگیری ها و اتحاد همگانی برای مقابله با تروریسم و گروه های تروریستی نظیر داعش و جبهه النصره بوده است تا بتوان به این بحران که موجب هرج و مرج در منطقه شده است ،خاتمه داد.
ظریف گفت:اکنون همه تلاش ما این است آتش بس جامعی که در همکاری با روسیه و ترکیه در نشست های آستانه برای آن تلاش کرده ایم، به طور فراگیر و کامل به اجرا در آید تا بتوان زمینه را برای کمک‌رسانی های انساندوستانه و پایان دادن به رنج و مشقت مردم سوریه فراهم کنیم.
واشنگتن: به برجام پایبندیم
دراین حال سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا تاکید کرد که واشنگتن تا زمان تکمیل شدن بازنگری سیاست‌هایش در قبال ایران، به توافق برجام پایبند خواهد بود.
به گزارش ایسنا، هیتر نوئرت، در نشست خبری خود در پاسخ به سئوالی درباره ضرب‌الاجل تائید پایبندی ایران به توافق هسته‌ای در روزهای آینده و وضع بازنگری دولت آمریکا درباره سیاست ایران گفت: بازنگری در سیاست ایران همچنان در جریان است. می دانم که افراد توجه زیادی به این موضوع دارند. ما گفتیم و دولت گفته است که دستکم تا زمانی که بازنگری تکمیل شود ، به برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) پایبند خواهیم بود.
بنا به گزارش پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، نوئرت ادامه داد: این مساله تغییر نکرده است. ما اطمینان حاصل خواهیم کرد که ایران در قبال تعهدات خود به شدت پاسخگو باشد.
وی در پاسخ به سئوالی دیگری مبنی بر این که آیا “رکس تیلرسون” وزیر امور خارجه آمریکا تاکنون با محمد جواد ظریف همتای ایرانی خود گفتگویی داشته است، تصریح کرد: فکر می‌کنم که تاکنون چنین کاری انجام نشده است. ما به‌طور قطع کانال‌های دیپلماتیک مختلف و روش‌های ارتباطی داریم که می‌تواند برای ارتباط با دولت ایران استفاده شود. از نظر من گفتگویی صورت نگرفته اما من نمی‌توانم در باره رایزنی‌های دیپلماتیک خصوصی اظهار نظری داشته باشم.
توافق هسته‌ای موثر بوده است
وزیر امور خارجه انگلیس همزمان با دومین سال حصول توافق هسته‌ای تأکید کرد: برجام توافقی موثر است و بر این باوریم که بهترین گزینه برای جامعه بین‌الملل به شمار می‌آید.
به گزارش ایسنا، در یادداشتی که همزمان با دومین سالروز توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ در روزنامه واشنگتن پست منتشر شده است، به تکرار ادعای غرب و آمریکا مبنی بر این که ایران پیش از حصول برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) فقط چند ماه تا دستیابی به مواد هسته‌ای کافی برای ساخت تسلیحات هسته‌ای فاصله داشت،‌پرداخت و یادآر شد که بدون حصول این توافق در منطقه‌ای که خود پر از مشکلات و ناآرامی است، وضع می‌توانست از این هم بدتر باشد.
جانسون در ادامه با اشاره به دستاوردهای برجام و این که ایران پس از اجرای توافق تعداد سانتریفیوژها و ذخیره اورانیوم با غنای پایین خود را به میزان قابل توجهی کاهش داده است، نوشت: برنامه جامع اقدام مشترک موثر است و معتقدیم این توافق بهترین گزینه برای جامعه بین‌الملل به شمار می‌آید. حقیقت این است که بدون این توافق که دو سال پیش حاصل شد، در خاورمیانه ممکن بود شاهد یک بحران دیگر باشیم، منطقه‌ای که خود درگیر بحران‌های متعدد است.
وی با ادعای این که ایران با توافق برجام دستکم یک سال تا دستیابی به اورانیوم مورد نیاز با غنای مناسب برای تولید یک بمب فاصله دارد، نوشت: با وجود توافق هسته‌ای سازمان‌های بین‌المللی بیشترین نظارت را بر تأسیسات هسته‌ای ایران دارند و آنها تأکید می‌کنند که ایران به تعهدات خود در توافق پایبند است. افزایش زمان گریز هسته‌ای ایران به یک سال هم به ما اجازه می‌دهد بتوانیم در صورت هرگونه نقض توافق به درستی واکنش نشان دهیم؛ اما اگر این توافق نابود شود ،چه اتفاقی می‌افتد؟
حقیقت این است که ایران، نه آمریکا و انگلیس به بیشترین آزادی عمل دست پیدا خواهد کرد. مقامات ایران بدون هیچگونه محدودیت در برنامه هسته‌ای قادر خواهند بود سانتریفیوژها و ذخیره اورانیوم را بازگردانند. نتیجه ؛ایرانی خواهد بود که تلاش می‌کند ظرفیت خود به عنوان یک کشور در آستانه هسته‌ای شدن را بازگرداند، در حالی که اسرائیل را همچنان تهدید و از متحدانش در خاورمیانه حمایت می‌کند.
وزیر امور خارجه انگلیس در یادداشت خود تأکید کرد: گزینه‌های پیش روی ‌آمریکا و انگلیس هم فقط بازگرداندن تحریم‌ها ست. البته این حقیقت دارد که توافق هسته‌ای هرگز قرار نبوده تمام مشکلات ما را با ایران حل کند و ما همچون آمریکا هنوز نگران نقش ایران در منطقه هستیم.
وی در بخش پایانی این یادداشت باز هم به تکرار ادعاهای خود درباره برنامه هسته‌ای ایران در گذشته پرداخت و با مقایسه ایران و کره شمالی گفت که اگرچه ایران با اجرای برجام از رفع تحریم‌ها به منافعی دست یافته،‌ موفقیت این توافق از طریق شمارش بحران‌هایی که در منطقه از بین رفته است ‌ارزیابی می‌شود.


نوشته شده در   شنبه 24 تير 1396  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode