ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 12 شهريور 1403
دوشنبه 12 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 20 تير 1396     |     کد : 178807

رقابت ۲۲ شرکت بین‌المللی برای سرمایه‌گذاری در بزرگترین میدان نفتی ایران

وزارت نفت از ۲۲ شرکت بزرگ جهان برای سرمایه گذاری و مشارکت در مناقصه توسعه بزرگترین میدان نفتی ایران دعوت کرد.

وزارت نفت از ۲۲ شرکت بزرگ جهان برای سرمایه گذاری و مشارکت در مناقصه توسعه بزرگترین میدان نفتی ایران دعوت کرد.
مهندس سید نورالدین شهنازی زاده مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) دیروز در جمع خبرنگاران ضمن بیان این مطلب، با ارائه گزارشی از پیشرفت عملیات توسعه میادین نفتی غرب کارون گفت: برای دستیابی به تولید روزانه ۳۵۰ هزار بشکه نفت از این میادین تا پایان امسال به ۳۶ میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم که تاکنون ۵ر۲۱ میلیارد دلار به اضافه ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه جذب کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه بخشی از سرمایه موردنیاز توسعه این میادین از محل صندوق توسعه ملی تأمین شده است، تصریح کرد: در میدان آزادگان جنوبی، زمانی شرکت ملی نفت چین (CNPCI) فعال بود و روزانه ۴۵ هزار بشکه نفت از این میدان برداشت می‌شد، اما به‌تدریج چاه‌هایی که این شرکت حفر کرده است نیاز به تعمیر پیدا کرده و ظاهراً تولید نفت از آزادگان جنوبی از طریق چاه‌های چینی به ۲۵ هزار بشکه در روز رسیده است و ما قصد داریم این چاه‌ها را اورهال و احیا کنیم که قطعاً به میزان تولید قبل یعنی ۴۵ هزار بشکه می‌رسد.
به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ، با احداث ۱۹ حلقه چاه جدید در فاز یک پروژه آزادگان جنوبی، توانستیم تولید نفت از این میدان را ۳۸ هزار بشکه در روز افزایش دهیم که بر اساس برنامه‌ریزی صورت‌گرفته تولید نفت از میدان آزادگان جنوبی به ۱۱۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.
وی با اشاره به محدودیت‌های فراورش گفت: در حال حاضر از یک واحد فراورش در میدان جفیر استفاده می‌کنیم و قصد داریم تا واحدهای سیار فراورش را هم به خدمت بگیریم.
به گفته نامبرده، از دیگر میادینی که در دست اقدام داریم، میدان نفتی آذر است که با کشور عراق مشترک است. قرار بود امسال تولید زودهنگام این میدان به ۳۰ هزار بشکه در روز برسد که ۱۵ هزار بشکه آن سال گذشته محقق شد و ۱۵ هزار بشکه هم تا پایان اردیبهشت امسال محقق شد و در مجموع تولید اولیه از این میدان به ۳۰ هزار بشکه در روز رسیده است. توسعه میدان آذر در قالب قرارداد بیع متقابل و با همکاری شرکت سروک آذر و با سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی نفت صورت می‌گیرد.‌وی ادامه داد: از دیگر برنامه‌هایی که برای این شرکت در سال ۹۶ تدوین شده است، افزایش تولید نفت نه‌تنها در غرب کارون، بلکه در تمامی میادینی است که این شرکت در اختیار دارد.
شهنازی زاده تصریح کرد: تولید نفت در غرب کارون با احتساب میادین آزادگان جنوبی و یاران جنوبی تا پایان شهریور افزایش پیدا خواهد کرد.چنانکه در حال حاضر از لحاظ تولید چاه با در نظر گرفتن میدان یاران جنوبی و آزادگان جنوبی در منطقه غرب کارون، قصد داریم تولید خود را به ۳۶۸ هزار بشکه در روز برسانیم که البته باید بگویم برنامه تکلیفی ما ۳۵۰ هزار بشکه است که با اقدامات مؤثر قطعاً از برنامه تکلیفی عبور خواهیم کرد.
به گفته وی، این شرکت در قالب قراردادهای جدید صنعت نفت هم پروژه‌هایی دارد که تاکنون مذاکراتی با شرکت‌های داخلی و خارجی در چارچوب‌ این قراردادها انجام داده‌اند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با اشاره به اینکه اقدامات برای برگزاری مناقصه میدان آزادگان جنوبی در حال انجام است و پس از تکمیل مراحل، مناقصه برگزار خواهد شد، افزود: ما به ۵۹ شرکت که اعلام آمادگی کرده بودند در مناقصه آزادگان شرکت می‌کنند، نامه دادیم که از این تعداد ۲۲ شرکت اعلام آمادگی قطعی کرده‌اند و تمایل دارند در این مناقصه شرکت کنند. با تکمیل اسناد مناقصه انتظار داریم این مناقصه بین این شرکت‌ها برگزار شود تا پس از باز کردن پاکت‌های فنی و مالی بتوانیم کنسرسیوم توانمندی را برای توسعه این میدان انتخاب کنیم.
وی با اظهار اینکه با امضای قراردادهای جدید در میادین غرب کارون، تولید نفت از این میدان به
یک میلیون و ۳۳۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید، به مذاکرات صورت‌گرفته با شرکت پرشیا اشاره کرد و گفت: این شرکت ایرانی هم که در حال حاضر در میدان یاران فعالیت می‌کند، قرار است پس از یکپارچه شدن میدان‌های یاران شمالی و جنوبی کار توسعه را در قالب قرارداد IPCادامه دهد که هم‌اکنون تفاهم‌نامه مطالعاتی برای این میدان با این شرکت ایرانی امضا شده است.
این مقام مسئول با اشاره به میدان آذر گفت: در میدان آذر هم پس از رسیدن به تولید اولیه ۳۰ هزار بشکه نفت در روز قرارداد ما با شرکت سروک آذر در قالب بیع متقابل به اتمام می‌رسد و مجدداً با این شرکت قصد داریم قرارداد خود را در قالب مدل جدید قراردادهای صنعت نفت منعقد کنیم.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین در فاز یک میدان آذر قصد تولید ۶۵ هزار بشکه نفت در روز و در فاز دو هم قصد تولید ۱۱۰ هزار بشکه نفت در روز را با این شرکت ایرانی داریم.
به گفته شهنازی زاده، تیم‌های مذاکره‌کننده در این شرکت برای انجام مذاکره با شرکت‌هایی که تاکنون با آنها تفاهم‌نامه مطالعاتی انجام شده است، تشکیل شده که در حال رایزنی با این شرکت‌ها و گرفتن جواب مطالعات آنها هستیم.
وی ادامه داد: در میدان دارخوین ۳ هم با شرکت انی ایتالیا و شرکت غدیر از ایران و در میدان بندکرخه با شرکت OMV اتریش و در میدان چنگوله هم تفاهم‌نامه مطالعاتی با شرکت‌ها نروژی، روسی و تایلندی امضا شده است که شرکت تایلندی نتیجه مطالعات خود را به ما ارائه کرد.
مدیرعامل شرکت متن با اشاره به شرکت‌هایی که در میدان آزادگان حضور پیدا خواهند کرد، اظهار داشت: از مهم‌ترین این شرکت‌ها می‌توان به شرکت انگلیسی شل، توتال فرانسه و پتروناس مالزی و شرکت اینپکس ژاپن و دو شرکت پرشیا از مجموعه ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و شرکت تنکو از مجموعه قرارگاه سازندگی خاتم در این مناقصه حضور خواهند داشت.‌وی همچنین با اشاره به میدان “کیشکو” اظهار داشت: در این میدان هم شرکت‌های انی ایتالیا و شرکت گازپروم نفت روسیه و شرکت شل انگلیس تفاهم‌نامه‌هایی را با ما امضا کرده‌اند.
شهنازی‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود به احداث تلمبه‌خانه‌های جدید اشاره کرد و گفت: یک تلمبه‌خانه در منطقه غرب کارون احداث و یک تلمبه‌خانه در منطقه امیدیه در دست ساخت داریم که نفت میادین ما را به مناطق بحرگان و خارک برای صادرات منتقل می‌کنند.
وی در پایان تصریح کرد: تاکنون شرکت شل گزارش نهایی خود را برای میادین یادآوران و آزادگان ارائه کرده است و گزارش این شرکت برای میدان کیش باقی مانده که به‌زودی ارائه خواهد شد.


نوشته شده در   سه شنبه 20 تير 1396  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode