ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 8 دي 1403
شنبه 8 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 20 فروردين 1390     |     کد : 17764

تجویز مكمل‌های كلسیم برای سالمندان بی فایده است

یك فوق تخصص روماتولوژی گفت: ویتامین D نقش مهمی در جذب كلسیم و بازسازی استخوان‌ها دارد اما متأسفانه كمبود ویتامین ‌D در افراد بالای 65 سال كشور شایع است و تجویز مكمل كلسیم نیز برای سالمندان بی فایده است.

سلامت نیوز : یك فوق تخصص روماتولوژی گفت: ویتامین D نقش مهمی در جذب كلسیم و بازسازی استخوان‌ها دارد اما متأسفانه كمبود ویتامین ‌D در افراد بالای 65 سال كشور شایع است و تجویز مكمل كلسیم نیز برای سالمندان بی فایده است.

به گزارش فارس، علی خلوت اظهار داشت: افراد سالمند به دلیل پایین‌بودن میزان اسید معده از توانایی اندكی برای جذب كربنات كلسیم كه به صورت قرص های مكمل كلسیمی مصرف می‌شود، برخوردارند. بنابراین هرچند برای آنها كربنات كلسیم تجویز می‌شود، ولی بی فایده است.

وی با بیان اینكه با افزایش سن، تولید فعال ویتامین D در كلیه‌ها به همراه و گیرنده‌های آن كاهش می‌یابند ادامه داد: در سنین سالمندی به علاوه از، پاسخ روده به ویتامین D كاسته می‌شود لذا جذب كلسیم در این سنین كم و از دست‌دهی استخوان بیشتر خواهد شد.

خلوت، مصرف مرتب شیر را برای رفع این معضل اقدامی راهگشا عنوان كرد و ادامه داد: مصرف مداوم شیر علاوه بر مقدار كافی املاح كلسیم و ویتامن D، پروتئین مورد نیاز بدن را نیز تامین می‌كند.

وی با موثر دانستن فرم كلسیم مصرفی در جذب كلسیم، گفت: در مجرای گوارشی 30 درصد یك كپسول و 20 درصد یك قرص می‌تواند، حل شوند، اما در مورد شیر كه به شكل محلول وارد مجرای گوارشی می‌شود 99 درصد كلسیم حل می‌شود.

به گفته این فوق تخصص روماتولوژی، املاح كلسیم نامحلول همانند قرص های كربنات كلسیم در روده بزرگ سبب یبوست می‌شود كه این مسئله در مورد شیر وجود ندارد.

وی با اشاره به اینكه كمبود منیزیم یك عامل خطر برای پوكی استخوان (استئوپروز) در زمان یائسگی است، اظهار داشت: سالمندان به علت جذب كم منیزیم و دفع ادراری بیش از حد آن در معرض كمبود منیزیم هستند. همچنین در بیماران دیابتی با كنترل ضعیف قند خون، دفع ادراری منیزیم افزایش می‌یابد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران با بیان اینكه علاوه بر آن، كمبود منیزیم نیز باعث افزایش مقاومت سلول به انسولین شده به بالا رفتن قند خون منجر می‌شود تاكید كرد: با توجه با اینكه منیزیم سلولی به صورت یك مكمل رایج غذایی تجویز نمی شود، می‌توان با مصرف شیر این كمبود را جبران كرد.

وی اضافه كرد: در مواردی كه كلسیم خون كاهش می‌یابد، بدن با مكانیسم های ویژه‌ای از كلسیم موجود در استخوان برداشت می‌كند تا میزان كلسیم خون در حد طبیعی تثبیت شود، بنابراین در افراد بزرگسال، كمبود حاد كلسیم علایم آشكاری ندارد چرا كه استخوان از ذخیره بالای كلسیم برخوردار است و این بانك كلسیم ذخیره خود را صرف تنظیم كلسیم در خون می‌كند كه اگر این ذخیره كاهش یابد از استحكام استخوان كاسته می‌شود و تداوم این امر منجر به پوكی استخوان می‌شود.

خلوت با بیان اینكه آمار جهانی نشان می‌دهد 4/1 زنان و 8/1 درصد مردان بالای 50 سال دچار پوكی استخوان هستند خاطرنشان كرد: بهترین راه تامین‌كننده كلسیم بدن را استفاده از رژیم غذایی حاوی كلسیم است كه در این مورد شیر به دلیل توام بودن با ویتامین D در راس رژیم غذایی قرار دارد. علاوه بر ویتامین‌‌های مورد اشاره، شیرحاوی ویتامین K است كه این ویتامین با فعال كردن استئوكلسین( نوعی پروتئین) باعث اتصال كلسیم به استخوان‌ها و درنهایت استحكام استخوان‌ها می‌شود.


نوشته شده در   شنبه 20 فروردين 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode