ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 12 شهريور 1403
دوشنبه 12 شهريور 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 26 اسفند 1395     |     کد : 176362

روحانی: به جای منافع جناحی به دنبال مصالح ملی باشیم

رئیس‌ جمهوری، گام‌های دولت را در چارچوب اقتصاد مقاومتی و با هدف تقویت زیرساخت اقتصادی و تولیدی کشور بسیار مثبت خواند و تاکید کرد: سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که یک برنامه همیشگی برای کشور است، تا رسیدن به همه اهداف آن باید تداوم یابد.

رئیس‌ جمهوری، گام‌های دولت را در چارچوب اقتصاد مقاومتی و با هدف تقویت زیرساخت اقتصادی و تولیدی کشور بسیار مثبت خواند و تاکید کرد: سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که یک برنامه همیشگی برای کشور است، تا رسیدن به همه اهداف آن باید تداوم یابد.
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی دیروز و در حاشیه آخرین جلسه هیأت دولت در سال ۱۳۹۵ در جمع خبرنگاران، گفت: در سال جاری در زمینه زیرساخت‌های اقتصادی و تولیدی، حرکت‌های بسیار مثبتی در کشور انجام شد. ایجاد امنیت، پیشبرد برنامه‌های اقتصادی با کمک و حمایت مردم، خودکفایی در گندم، موفقیت در تولید و صادرات، جبران عقب‌ماندگی‌های گذشته در زمینه انرژی، رشد خوب و مناسب در زمینه مواد غذایی، کشاورزی، حمل و نقل ریلی، جاده‌ای، هوایی و صنعت گردشگری و همچنین افتتاح سدها و نیروگاه‌های جدید از مهمترین این اقدامات بود. وی با اشاره به نامگذاری سال ۱۳۹۵ از سوی رهبر معظم انقلاب به “اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل”‌ تأکید کرد: در این زمینه با برنامه‌ریزی برای اجرای طرح‌های بلندمدت و کوتاه مدت،قدم‌های بسیارخوبی برداشته شدکه گزارش این اقدامات،تقدیم مردم می‌شود.
رئیس‌ جمهوری‌، کاهش اتکای به نفت و تکیه بر مالیات در بودجه سال ۹۵، فزونی صادرات بر واردات، قدم‌های خوب در زمینه رشد اقتصادی، به دست آوردن جایگاه گذشته در صادرات نفت، گشایش روابط بانکی و حل مشکلات در حوزه حمل و نقل را از جمله اقدامات دولت یازدهم در اجرای منویات مقام معظم رهبری در زمینه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برشمرد.
روحانی با اشاره به این که در سال جاری توانستیم باوجود معضلات و مشکلات موجود در منطقه، امنیت و آرامش را که هدف مهم دولت و نظام است، برقرار کنیم‌، از همه نیروهای امنیتی، نظامی‌و انتظامی‌که از امنیت کشور به خوبی حراست کرده‌اند، قدردانی کرد.
وی در ادامه به اهتمام ویژه مقام معظم رهبری به موضوع آسیب‌های اجتماعی و همچنین قدم‌های بسیار خوب دولت تدبیر و امید برای مبارزه با این آسیب‌ها اشاره کرد و گفت: در این زمینه معاونت اجتماعی وزارت کشور به یک سازمان ارتقاء یافت و شورای اجتماعی کشور به ریاست رئیس جمهوری برای مقابله با این آسیب‌های اجتماعی، آغاز به کار کرد.
رئیس‌ جمهوری تصریح کرد: آمارها نشانگر موفقیت دولت در مبارزه با آسیب‌های اجتماعی است که البته راه طولانی در این زمینه در پیش است.
روحانی با اشاره به میلاد حضرت زهرا(س) و همچنین بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی‌در آستانه سال جدید شمسی‌، اظهار داشت: به همه بانوان و مادران جامعه، ولادت این بانوی گرامی‌اسلام را تبریک می‌گویم که ایشان فخر همه مسلمانان و زنان عالم و سرور بانوان جهان است و راه سعادت، سبک زندگی، اطاعت خداوند و راه مبارزه با انحرافات را به همگان به ویژه بانوان نشان داد.
وی تأکید کرد: وجود مقدس حضرت فاطمه زهرا(س) نشان می‌دهد که اسلام، مکتبی با عظمت بوده که بانویی جوان را به منزلتی عالی می‌رساند و برای همه تاریخ و انسان‌ها، الگویی بزرگ می‌شود.
رئیس‌ جمهوری با اشاره به اقدامات دولت یازدهم در خدمت‌رسانی به بانوان کشور، گفت: بانوان ایرانی در زمینه‌های آموزشی، علمی، اجتماعی و سیاسی همپای مردان در حال حرکتند که البته تبعیض‌های جنسیتی که از قرن‌ها پیش وجود داشته است، باید جبران شود.
روحانی با تأکید بر حضور بیشتر زنان در عرصه‌های مدیریتی کشور، اظهار داشت: این جزو وظایف دولت است و بر ادامه این راه اهتمام ویژه داریم.
وی با تأکید بر این که امیدواریم سال جدید سال محبت، دوستی و برادری و با سالروز ولادت حضرت زهرا(س) در آستانه آن، سالی نیکو باشد، تأکید کرد: باید کینه‌ها کنار گذاشته شود و به جای تفرقه، انشقاق و حرکت‌های جناحی، همگان به دنبال اتحاد و حفظ امنیت، منافع و مصالح ملی باشیم.
رئیس‌ جمهوری گفت: باید اختلافات کنار گذاشته شود و روابط و فضای جدیدی گشوده شود تا سال آینده شاهد انسجام اجتماعی بیشتر باشیم، چرا که با وحدت، همبستگی، اخوت و برادری، می‌توانیم به همه اهداف بلند نظام دست یابیم.
روحانی با اشاره به اقدامات دولت برای رفاه حال مسافران در ایام تعطیلات نوروزی، گفت: امیدواریم سفرهای مردم در این ایام همراه با خیر و سلامت باشد و همه ارگان‌ها برای خدمت‌رسانی به مسافران آماده‌اند.
وی از مردم خواست در سفرهای نوروزی و در حین رانندگی و رفتار بهتر با طبیعت، مراقبت بیشتری کنند و سال جدید را با رفتار خوب با محیط زیست آغاز کنند.
رئیس‌ جمهوری با اشاره به مشکلات محیط زیستی و طبیعی در برخی از استان‌ها به ویژه خوزستان و همچنین عدم احتیاط و به تبع آن وقوع برخی حوادث رانندگی، گفت: امیدواریم در سال جدید شاهد حوادث غمبار و مشکل‌آفرین نباشیم و در همه زمینه‌ها رشد و شکوفایی در کشور به وجود آید.
روحانی با تأکید بر این که مردم همواره در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در کنار دولت بوده‌اند، ‌گفت: باید دست به دست هم دهیم و با تلاش و انسجام بیشتر، در همه بخش‌ها به ویژه اقتصادی، موفقیت، رشد و شکوفایی به وجود آوریم.
وی همچنین از خدمات و تلاش‌های هیأت دولت و همه مسئولان اجرایی و دولتی در سرتاسر کشور، قدردانی کرد. رئیس‌ جمهوری با اشاره به اهمیت و وظیفه خطیر اطلاع‌رسانی و تشکر و قدردانی از همه خبرنگاران و رسانه‌های سراسر کشور، اظهار داشت: رسانه‌ها، باید برای اطلاع‌رسانی پیشرفت‌های کشور به مردم در سال آینده هم پیشتاز باشند و با خبررسانی بموقع و دقیق، به تحقق هر چه بیشتر منافع ملی کمک کنند.
ظریف:مهمترین موضوع سیاست خارجی اجرای برجام بود
وزیر امور خارجه هم در حاشیه آخرین نشست هیات دولت در سال ۹۵، در گفتگو با خبرنگاران،مهمترین موضوع سیاست خارجی ایران در سال ۹۵ را اجرای برجام دانست و گفت: امسال، سالی پرکار برای سیاست خارجی کشور بود. محمدجواد ظریف در بیان مهمترین عملکرد وزارت امور خارجه در یک سال گذشته، افزود:من در سالی که گذشت‌،۵۷ سفر داشتم که بیشتر این سفرها به کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین بود و همواره گفته‌ایم که باید سیاست خارجی یک سیاست همه‌جانبه نگر باشد.
وی ادامه داد: بیش از سفرهای من، هیات‌های مختلف عالیرتبه سیاسی هم به ایران آمدند. هیات‌های سیاسی خارجی بیش از ۸۴ سفر به ایران داشتند و تعداد زیادی از هیات‌های اقتصادی هم به کشورمان آمدند و در مجموع سال پرکاری برای سیاست خارجی کشورمان بود.
وزیر امور خارجه مهمترین موضوعاتی که سیاست خارجی در سال گذشته با آن روبرو بود را اجرای برجام دانست و تصریح کرد: همان طور که بارها گفته شده است ما برای اجرای برجام زمان زیادی را صرف کردیم به دلیل این که این واقعیت وجود داشت که بدعهدی‌های آمریکا برای ما قابل پیش بینی بود.
ظریف اظهار داشت: به طور مثال دیدیم که ۹ ماه طول کشید که آمریکایی‌ها را مجبور کنیم مجوز فروش هواپیما به ایران را صادر کنند و همین مقدار شاید کمتر یا بیشتر طول کشید که تضمین بیمه‌های ما از سقف لازم برخوردار شوند.
وی افزود: با تلاش بسیار خوبی که در صنعت نفت صورت گرفت در این حوزه توانستیم هم از نظر فنی و هم از نظر بین المللی سهم خود را از بازار نفت بگیریم و حتی قیمت را هم حفظ کنیم و در این زمینه مرهون دیپلماسی نفتی برادرانمان در وزارت نفت هستیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشور خاطر نشان کرد: در دی ماه سال گذشته حدود یک میلیون بشکه نفت زیر ۳۰ دلار می‌فروختیم و امروز دو میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت فرآورده با قیمت بالای ۵۰ دلار می‌فروشیم که این توفیق بسیار زیادی برای جمهوری اسلامی‌است.
وی با اشاره به این که در سال ۹۵ مساله ای که وقت زیادی را از دستگاه دیپلماسی کشور گرفت، موضوعات منطقه ای بود، خاطر نشان کرد: در بحث سوریه مشاهده کردید ایران که در سه یا چهار سال قبل در جلسات سوریه دعوت نمی‌شد، امسال یکی از سه پایه اصلی راه حل سیاسی در سوریه است و دیگران از ما درخواست مشارکت می‌کنند.
ظریف اظهار داشت: به هرحال ما امیدواریم در مجموعه تحرکاتی که در حوزه دیپلماتیک داشته ایم، در سال‌های آینده، همکاران من بتوانند با توفیق بیشتر این مسیر را ادامه دهند. وزیر امور خارجه همچنین ایام با سعادت ولادت حضرت زهرا(س) و آغاز سال جدید و روز زن و مادر را به ملت ایران و به بانوان، مادران و همسران شهدا تبریک گفت. وی همچنین در پاسخ به این سئوال که آیا هدف بلند مدت یا میان مدتی در سال ۹۵ داشته اید که انجام نشده باشد و به سال آینده موکول شده باشد؟ گفت: مهمترین اولویت ما روابط با همسایگان بوده است و در حوزه روابط با همسایگان به دلیل سیاست‌های غلط رژیم سعودی آن قدر که تمایل داشتیم و دوست داریم که با همه همسایگانمان از جمله دولت سعودی ارتباطات مثبت و سازنده‌ای داشته باشیم،عملی نشد.
وزیرخارجه گفت: در سال گذشته نه به دلیل کم کاری همکارانمان در دستگاه دیپلماسی بلکه به دلیل سیاست تنش طلبانه ای که برخی از کشورهای منطقه به ویژه عربستان سعودی داشتند، در این حوزه توفیق کمتری داشتیم.
ظریف تصریح کرد: البته سفر رئیس جمهوری به کویت و عمان و سفر بنده به قطر و گفتگوها در این زمینه و پیام امیر کویت و پاسخ رئیس جمهوری به این پیام، زمینه خوبی را فراهم کرد.
امیدواری برای برقراری حج
وی ادامه داد: مذاکرات بسیار خوبی که همکاران ما در سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری داشته‌اند، این نوید را می‌دهد که شاید امسال بتوانیم حج را برقرار کنیم و به هرحال این کارها در همان حوزه ای که من کمترین رضایت را دارم، توفیقات خوبی به همراه داشته است و امیدوارم بتوانیم در سال آینده هم توفیقات خوبی داشته باشیم.
افتخارآفرینی مردم در پای صندوق‌های رای
رئیس دستگاه دیپلماسی در پیام پایان سال خود به مردم ایران گفت: من واقعا معتقدم سال آینده سال بسیار حساسی برای مردم ما خواهد بود و همان طور که بارها گفته‌ایم، آنچه که باعث شد غربی‌ها به پای میز مذاکره بیایند و مجبور به تن دادن به خواسته‌های مردم شدند یعنی هم برنامه هسته‌ای مان را حفظ کنیم و هم سانتریفیوژهای ما بچرخد و هم معضلی که برای اقتصاد ما ایجاد کرده بودند، یک به یک رفع شود، مرهون حضور مردم در انتخابات سال ۹۲ است. وی خاطر نشان کرد: امسال هم امیدواریم که مردم و نخبگان سیاسی با انسجام و هوشیاری به سمت انتخابات ریاست جمهوری بروند و با حضور گسترده و افتخار آفرینی یکبار دیگر امنیت کشور را تضمین کنند.
دولت ترکیه نگاهی جدی تر به مسایل منطقه داشته باشد ظریف درباره خویشتنداری کشورمان دربرابر ترکیه، تصریح کرد:روابط ما باهمسایگانمان بر اساس تفاهم و احساس همسایگی استوار است و در این احساس، خویشتنداری هم یک قسمت مهمی‌از این الزام روابط همسایگی است و برای هیچ کشوری مهمتر از روابط با همسایگان چیزی نیست.
وی خاطر نشان کرد: ما امیدواریم که دوستان ما و برادرانمان در ترکیه با نگاهی جدی تر به مسایل منطقه نگاه کنند و البته ما روابط بسیار خوب سیاسی، اقتصادی و اجتماعی با ترکیه داریم و امیدواریم برخی از معضلات به تدریج مخصوصا در رفتار منطقه ای ترکیه حل شود.
جذب توانمندی‌های ایرانیان
وزیر امورخارجه درباره الزام وزارت خارجه برای جذب سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور که مصوبه مجلس شورای اسلامی‌در بودجه سال ۹۶ است، گفت: وزارت امورخارجه همواره درباره خدمت به ایرانیان، صرفنظر از این که کجا باشند و جذب توانمندی‌های آنها که این توانمندی‌ها که هم علمی‌و هم مالی و سرمایه انسانی عظیمی‌است، اعتقاد داشته است.
وی افزود: امیدواریم که با همکاری سایر دستگاه‌ها از جمله معاونت علمی‌و فناوری رئیس جمهوری بتوانیم خدمات بیشتری را به ایرانیان خارج از کشور ارائه دهیم و امکان مشارکت گسترده تر آنها را در فعالیت‌های توسعه، پیشرفت وآبادانی کشور فراهم کنیم.
انتظام بخشی و اصلاح ساختار نظام بانکی در سال ۹۵
رئیس کل بانک مرکزی گفت: انتظام بخشی و اصلاح ساختار نظام بانکی کشور از مهمترین برنامه‌های این بانک برای سال آینده است. ولی الله سیف که در حاشیه جلسه هیات دولت با خبرنگاران سخن می‌گفت، افزود: در سال آینده سامانه‌های چکاوک و نسیم که از سال ۹۴ راه اندازی شده بودند، کامل می‌شوند.
سامانه چکاوک به پردازش متمرکز چک‌های بانکی در بانک مرکزی اختصاص دارد و سامانه نسیم هم برای بانکداری متمرکز ایجاد شده است. وی ادامه داد: از دیگر برنامه‌های بانک مرکزی سامانه نظارتی جدید این بانک است که برای نخستین بار راه اندازی خواهد شد.
سامانه جدید نظارتی بانک مرکزی که بهمن ماه امسال در شورای پول و اعتبار رونمایی شد، قرار است مبنای ارزیابی عملکرد بانک‌ها باشد؛ در این شیوه بانک‌ها از نظر ریسک در چهار طبقه رتبه بندی می‌شوند و مقام ناظر پولی به تناسب ریسک فعالیت هر یک از بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری، شیوه نظارتی مخصوص به آن را اعمال می‌کند تا از ریسک فعالیت آن کاسته و به طبقات با ریسک کمتر هدایت شوند. رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: شفافیت در صورت‌های مالی بانک‌ها از دیگر اقدام‌هایی است که با توجه به اختیارات بانک مرکزی در دستور کار برنامه سال آینده آن قرار دارد.
پیامک‌های رئیس جمهوری به مردم رایگان است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: پیامک‌هایی که رئیس جمهوری به مناسبت‌های مختلف برای عموم مردم ارسال می‌کنند‌، رایگان است و بابت ارسال آنها‌، هیچگونه هزینه‌ای به دولت تحمیل نمی‌شود.
محمود واعظی در حاشیه نشست دولت، در جمع خبرنگاران افزود:از همان ابتدا اپراتورها پیشنهاد کردند که رئیس جمهوری می‌توانند از طریق اپراتورها بدون هزینه به مردم پیام دهند که ایشان فرمودند من حرفی ندارم.
وی افزود: اپراتورها در ایران و در دنیا رویه ای دارند که برخی از پیامک‌ها را به طور رایگان نظیر پیامک رایگان “محیط زیست” یا “روز شهید” ارسال می‌کنند.


نوشته شده در   پنجشنبه 26 اسفند 1395  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode